Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЛЕОНІД КУЧМА ПЕРЕЙМАЄТЬСЯ ДОЛЕЮ КОАЛІЦІЇ
Екс-президент України Леонід Кучма в інтерв'ю міжнародному журналу «Профіль» висловив упевненість у тім, що рано чи пізно Україна повернеться до моделі двопалатного парламенту.

«Верхня палата — стабілізуючий орган, де будуть представники регіонів, і коли в нижній палаті превалюватиме популізм, то верхня палата зможе остудити цей запал. Тоді в Президента відпаде необхідність постійно користуватися правом вето»,— сказав він.
«Я шкодую, що в парламенті не буде першого президента Кравчука, Литвина, великодосвідченого Плюща, завжди конструктивного Костенка, не буде націонал-демократів, що стояли біля витоків створення Народного Руху і незалежності України — Павличка, Драча, Юхновського, Івана Зайця, Мовчана і багатьох інших. Новий парламент буде більш «директорсько-виробничим», бізнеcовим»,— додав Леонід Кучма.
На запитання про те, чи не шкодує Леонід Данилович, що не пішов у парламент, пан Кучма відповів, що в нього є розуміння того, що він своє віддав. «Мавр зробив свою справу, він має піти. Активною політикою я не мушу займатися. Хоча зовсім відійти від неї мені просто не дадуть»,— сказав він.
Щодо створення парламентської коаліції, екс-президент сказав, що «мало в кого є сумнів, що буде саме «помаранчева» коаліція, а прем'єром стане Юлія Тимошенко. Хоча, у принципі, з огляду на європейський досвід, треба було обов'язково надати право переможцеві, Партії регіонів, сформувати коаліцію, і якби в неї нічого не вийшло, тоді розглядати інші конфігурації».
Ще три роки до виборів і невідомо, як розвиватиметься ситуація, але якщо так, як зараз, то Ющенко справді усе втратить, вважає екс-президент.
«Сьогодні Президентові треба виступити гарантом об'єднання країни, а не думати про вибори. Ще один аспект цієї проблеми — ідеологічна несумісність учасників можливої коаліції «помаранчевих» сил. Мені здається, що і Ющенко, і особливо Єхануров усвідомили, що успіхи економічного розвитку лежать у площині жорстких, непопулярних ринкових реформ, поглиблення яких було фактично припинене з початку 2005 року. Я не уявляю, як зможе працювати нова коаліція, якщо в політичних сил — потенційних учасників із багатьох питань протилежні погляди. Це буде лебідь, рак і щука. «Наша Україна», наприклад, виступає за приватизацію землі, у неї ліберальні погляди, а СПУ і БЮТ є її опонентами. З подібною проблемою щодо земельної реформи ми вже зіштовхувалися в попередні роки. Тоді головним опонентом у цьому питанні були ліві й насамперед Мороз. У підсумку ми спинилися на півдорозі.
Мені імпонує у вчинках Президента те, що він намагається поставити коаліцію у тверді рамки програми. Чи буде Президент, від якого багато чого залежить, до кінця послідовний у цьому питанні — покаже час»,— сказав Леонід Кучма.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
  • РИБАЧУК ВИЗНАЄ, ЩО «ТРІЙЦЯ» БЕЗ ТИМОШЕНКО-ПРЕМ'ЄРА НЕМОЖЛИВА
  • УКРАЇНСЬКІ ВОЯКИ МОЛИТИМУТЬСЯ ВПОРЯДКОВАНО
  • ОЛЕКСАНДР МОРОЗ ЩЕ 10 ДНІВ ПРОВЕДЕ У ЛІКАРНІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».