Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
БІЛОРУСИ ВИРОЩУВАТИМУТЬ ТРАНСГЕННИХ КІЗ

Експерти зазначають, що таким чином буде зроблено неабиякий прорив у галузі генної інженерії, оскільки вперше у країнах СНД з’явиться можливість створювати лікарські препарати на основі генних конструкцій. Від початку цього року в Біотехнологічному центрі інституту проведено понад 80 найскладніших операцій, в результаті яких оброблено 40 генних конструкцій, вживлених у ембріони кіз. У восьми тварин імплантація пройшла успішно, і найближчим часом кози отримають потомство.
Нині на базі Біотехнологічного центру функціонує ферма, де утримують близько 200 кіз. Усі вони — потенційні учасники наукового експерименту.
На наступному етапі потрібно отримати приплід від трансгенних тварин, після чого на основі їхнього молока можна буде виробляти сучасні лікарські препарати. Зокрема, препарати на основі лактоферину призначені для штучного вигодовування немовлят. А з використанням генної конструкції проурокінази виготовлятимуть ліки, які сприяють миттєвому розсмоктуванню тромбів у судинах.


БІБЛІЙНІ ЗАГАДКИ НИНІ В МОДІ
У Каннах на міжнародному форумі телепрограм MIPTV/Milia представлено понад десяток документальних проектів, пов’язаних із біблійними таємницями й загадками Леонардо да Вінчі. Автори телефільмів розраховують на загальний ажіотаж, пов’язаний з романом Дена Брауна «Код да Вінчі» і його екранізацією, що вийде у прокат у травні 2006 року, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.
Англійський канал Channel 4, який випустив у ефір успішний проект «Справжній код да Вінчі», пропонує новий фільм: «Детектив да Вінчі», присвячений Мауріціо Серачині, італійському історикові мистецтв, котрого згадує в своєму бестселері Ден Браун. Channel 4 оголосив про роботу над проектом «Справжній ключ Соломона», назва якого відсилає ще до неопублікованого нового роману Дена Брауна «The Solomon Key», пов’язаного з масонами і тамплієрами.
Конкурент Channel 4 — канал Five — привіз у Канни свій проект під назвою «Людина, яка стоїть за «Кодом да Вінчі». Його присвячено Генрі Лінкольну, одному з авторів скандально відомого бестселера «Свята кров і святий Грааль».
National Geographic представив двогодинний проект «Втрачене Євангеліє від Юди» про підготовку до наукової публікації недавно знайденого тексту, який ніби написав учень, що зрадив Ісуса.
Американська компанія Lightning Entertainment підготувала проект «Таємниці «Коду», а Janson Media — «Розшифровуючи «Код да Вінчі», в основу якого покладено популярну книгу-коментар до роману Брауна. Канадська компанія Alliance Atlantis завершила зйомки стрічки «Расшифрований Вихід» про Мойсея і вихід юдеїв з Єгипту. Австралійці Beyond представили в Каннах два документальних фільми на релігійну тему: «Таємниці ангелів, демонів і масони» і «Таємниці Марії Магдалини».

«ПРЕКРАСНУ НЯНЮ» РОЗДЯГЛИ
Після завершення зйомок «Моєї прекрасної няні» творці популярного серіалу вирішили позбутися гардероба головної героїні. Речі, у яких франтила Вікторія Прутковська, продадуть на Інтернет-аукціоні, передає Укрінформ з посиланням на дни. ру.
Ціна на них вельми висока. Найдорожча річ на цей момент — пальто-халат Вікторії, який коштує 8450 рублів. Сукню оцінили від 5850 до 7850 рублів. Електронні торги розраховані на кілька днів, отже, вартість змінюватиметься, а шанувальники «прекрасної няні» зможуть прицінитися і вибрати річ, що сподобалась. Сама Анастасія Заворотнюк, котра зіграла няню, мабуть, на цей одяг не претендує.
А ось у серіалі «Не родися красивою», з чуток, через речі спалахують конфлікти. Кажуть, актори часто не можуть поділити предмет одягу, що припав до душі.

також у паперовій версії читайте:
  • ВІТАЄМО!
  • ЗНАХІДКИ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».