Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КЛИЧКО — ЧЕМПІОН!
Навряд чи варто зайвий раз акцентувати увагу на тому, що до початку поєдинку Кличко — Бьорд явним фаворитом як у фахівців, так і у букмекерів вважався український боксер. Дехто, щоправда, дотримувався думки, що Бьорд — незручний боксер з непоганою швидкістю та нестандартною технікою. Інші ж вважали інакше — Володимир вище американця майже на п'ятнадцять сантиметрів. Руки у нього значно довші, та й удар сильний. До того ж, за останній час Бьорд втратив, мабуть, свій найголовніший козир — швидкість.

Не секрет, що з віком 35-річний американець змушений був робити ставку на те, щоб «утікти» від Володимира. За прогнозами, Кріс мав сподіватися на роботу корпусом, триматися ближче до суперника і чекати моменту, коли Кличко, розкрившись, піде вперед. На боці Кличка була й психологічна перевага. Навряд чи американцю вдалось забути їхній перший поєдинок. Тоді, у 2000-му, Володимир не залишив від нього мокрого місця. Про таке не забувають ніколи. І все ж шанс у Кріса був. Причому його шансом був... сам Кличко. Володимиру стільки разів говорили, що Бьорд не вміє потужно бити, що він цілком міг зрозуміти ці слова буквально. До того ж, Кличко-молодший ніяк не може позбутися прізвиська «скляна щелепа». Підтвердити це може багато хто з його опонентів. Коррі Сандерс, Леймон Брюстер, Самюель Пітер... Поразка в поєдинку з Бьордом могла поставити хрест на кар'єрі Володимира.
Під час виходу боксерів у ринг склалось враження, що саме Кличко є чинним чемпіоном, а ніяк не Бьорд. Українець виходив на місце бою під бурхливі вигуки «Кличко! Кличко!» Бьорд же збіг зі сходів під свист кількох тисяч уболівальників українця.
Бій опоненти розпочали обережно. Перший раунд узагалі вийшов розминочним — Кличко «гладив» Бьорда джебами, а американець був надто наляканий, щоб на них відповідати. Гонг глядачі зустріли тихим свистом. У другому раунді стало веселіше. Кличко, нарешті, почав підключати удари правою рукою. Не забуваючи, утім, і про ліву. Один з них і пробив захист Кріса, котрий, у свою чергу, також став відкриватися. І, відповідно, пропускати. Результатом раунду стали ще два влучних удари Володимира. Тож з'явився маленький привід для оптимізму.
У третьому раунді боксери почали більше розкриватися, особливо це стосується американця. Кілька разів йому вдалось пробити по корпусу Кличка, але ці удари були для українця незначними. Водночас сам Бьорд, захопившись атакою, пропустив кілька джебів Володимира. У четвертому раунді перевага Кличка-молодшого ставала дедалі відчутнішою. Він не зробив великої кількості ударів, а бив рідко, однак влучно. Особливо потужною була «двійка» у виконанні нашого земляка.
По-справжньому цікаво стало лише в п'ятому раунді. Повіривши у свою безкарність, Кличко пішов уперед. І відразу ж досяг успіху. Блискуча двійка — і після правого крюку Бьорд упав на ринг. Однак відразу піднявся, давши зрозуміти, що ховати його зарано. Українець кинувся добивати. Здавалось, ще кілька секунд і американець опиниться в глибокому нокауті. Та чемпіон вистояв, хоч і пропустив як мінімум два десятки ударів.
Шостий раунд вийшов на подив мирним. Перевівши подих, Бьорд знову почав дотримуватися своєї миролюбної тактики. І, що найголовніше, практично не пропускав ударів. У цей час промайнула думка — невже бій триватиме всі дванадцять раундів? Але Володимир вирішив пожаліти прихильників свого таланту. У сьомій частині двобою все було завершено. Після двох ударів правою Бьорд пропустив лівий та правий джеб і знову впав на ринг. Ще один нокдаун. І знову він піднімається, але суддя вирішив припинити бій, дивлячись на розбите обличчя американця. Отже, перемога технічним нокаутом Володимира Кличка, який слідом за росіянином Миколою Валуєвим (WBA) і білорусом Сергієм Ляховичом (WBО) став одним із чемпіонів світу у суперважкій вазі. Для Володимира ця перемога стала 46-ю у професійній кар'єрі.
— Кріс — великий боєць. Я поважаю його і його величезне прагнення перемогти. Але сьогодні я був сильнішим. Я радий, що зміг спростувати багато слів, які неодноразово лунали на мою адресу. Я повернув собі чемпіонський титул і гордий цим»,— заявив Володимир після завершення поєдинку.
«Володимир справедливо переміг у цьому двобої. Зараз я хочу тільки одного — трохи відпочити. Думки, які є в моїй голові після пропущених ударів, говорять тільки про одне — з боксом настав час закінчувати. Але чи справді я повішу рукавички на цвях — це вирішу пізніше. Треба поговорити на цю тему з моїми близькими»,— так прокоментував Кріс підсумки зустрічі.
Після того як Володимир Кличко став чемпіоном у суперважкій вазі за версією IBF, його можливі супротивники буквально вишикувалися у чергу, щоб стати наступним суперником українця. Так, промоутер нігерійського суперважковаговика Самюеля Пітера Діно Дува оприлюднив прес-реліз, в якому пропонує новому чемпіонові за версією IBF провести матч-реванш з його підопічним. Нагадаємо, Кличко і Пітер зустрічалися 24 вересня минулого року і тоді Володимир, незважаючи на три нокдауни, переміг за одностайним рішенням суддів. «Те, як легко Кличко впорався з грізним чемпіоном світу в особі Бьорда, доводить, наскільки сильним боксером є Самюель. Сподіваємось, нам вдасться переконати Володимира провести повторний поєдинок. Ця зустріч обіцяє стати однією з найцікавіших нині»,— заявив Дува. Нагадаємо, що 28 квітня Пітер проведе бій проти американця Джуліуса Лонга.
Не дрімають і в штабі новоспеченого чемпіона IBF. Тренер Володимира Кличка Емануель Стюард повідомив, що його підопічний хоче об'єднати титули в суперважкій вазі й, цілком можливо, почне з підписання контракту на бій з чемпіоном світу за версією WBC Хасимом Рахманом. Щоправда, за словами Стюарда, ситуація, яка склалась у професійному боксі, може зробити проведення цього поєдинку неможливим, тому він припускає, що наступним суперником Володимира може стати американський суперважковик Келвін Брок. Звичайно, в тому разі, якщо він зможе 24 червня перемогти узбецького боксера Тимура Ібрагімова.
Володимир Кличко, у свою чергу, зазначив, що говорити щось певне про наступного суперника і об'єднання титулів — зарано. «Для того щоб такий поєдинок відбувся, треба багато попрацювати. Якщо він стане реальністю, то викличе величезну цікавість у шанувальників боксу в усьому світі», — заявив Кличко-молодший. Між іншим, його старший брат Віталій не проти того, аби повернутися в ринг. Щоправда, станеться це лише тоді, коли у великий спорт повернеться англієць Леннокс Льюїс. Однак це — інша історія.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • «ВОРСКЛА» РОЗДАЄ ПРИЗИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».