Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СКАНДАЛ ІЗ ТУБЕРКУЛІНОМ: ХТО Ж ВИНЕН?
Туберкулін виробництва Харківського ЗАТ «Біолік», який було введено дітям у Хмельницькій, Херсонській та Вінницькій областях, досліджено фахівцями МОЗ і в ньому не виявлено жодних відхилень. Про це заявив, відповідаючи на запитання журналістів, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко.

За словами посадовця, саме харківський туберкулін вводився дітям під час вакцинації манту в усіх без винятку регіонах України, але надзвичайні ситуації чомусь виникли лише в трьох областях. Тому міністерство зараз перевіряє подальші ланцюжки проведення щеплення — від доставки туберкуліну та його введення дітям. «Ми називаємо цю ситуацію нестандартною, бо не виключаємо помилок під час введення вакцини,— заявив він.
Водночас Юрій Поляченко не виключає можливості, що масова шпиталізація — результат не поганої якості вакцини, а того, що вона лише посилила застудні захворювання, перші симптоми яких були у дітей на час введення туберкуліну. «Ми допускаємо можливість, що до цього діти були вже хворими на певні інфекційні хвороби»,— заявив міністр.

МЕДИКИ ЗАРОБЛЯЮТЬ ЧИ НЕ НАЙМЕНШЕ. ДЕ ВИХІД?
Для нормалізації ситуації із заробітною платою медичних працівників, заклади системи охорони здоров'я України мають змінити форму господарювання. Таку думку висловив на розширеній колегії Міністерства охорони здоров'я Прем'єр-міністр Юрій Єхануров. «Ми плануємо перехід медичних закладів від статусу бюджетних установ до статусу установ некормерційного господарювання»,— заявив глава уряду.

На думку Юрія Єханурова, це дасть змогу закладам охорони здоров'я самостійно укладати контракти з відповідними фахівцями, ефективно розподіляючи виділені з бюджету кошти. «Ви самі будете визначатися зі штатом й заробітними платами, бо не уряд має встановлювати, скільки треба хірургів чи терапевтів на ту чи іншу місцевість»,— сказав Прем'єр.
Перший заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Весельський повідомив, що нині середня заробітна плата медичних працівників в Україні становить менше половини від середнього рівня заробітної плати у народному господарстві загалом. «Медики сьогодні посідають одне з останніх місць, отримуючи 564,2 гривні. Навіть освітяни отримують зарплати в 1,3 раза вищі за медиків»,— сказав він.
також у паперовій версії читайте:
  • СЕЛО ПРОФІНАНСОВАНО РЕКОРДНО. ВІДДАЧА БУДЕ?
  • МИ ПОЧАЛИ БІЛЬШЕ КУПУВАТИ
  • КНИГА 18-РІЧНОГО АВТОРА ПРЕТЕНДУЄ НА МІЛЬЙОННИЙ ТИРАЖ
  • У КУП'ЯНСЬКУ ОГОЛОСЯТЬ НАДЗВИЧАЙНУ СИТУАЦІЮ
  • МИКОЛАЇВ: ГОЛОВА ДВК ПОЦУПИЛА СПИСКИ ВИБОРЦІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».