Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ШАХТАР» НАЗДОГАНЯЄ «ДИНАМО»
Центральна зустріч 26-го туру чемпіонату України з футболу у вищій лізі відбувалась у Маріуполі, де місцевий «Іллічівець» приймав донецький «Шахтар». Статистика особистих зустрічей між цими командами була непривабливою для маріупольців. У сімнадцяти зустрічах вони змогли набрати лише одне очко. Щоправда, додати оптимізму футболістам господарів могла б статистика останніх шести зустрічей, у п'яти з яких команда Івана Балана зберегла свої ворота у недоторканності, програвши на цьому відрізку лише київському «Динамо». Та й сам факт боротьби «Іллічівця» за четверте місце зобов'язував маріупольців дати бій «Шахтарю».

У першому таймі гірники володіли ігровою й територіальною перевагою, але успіху змогли досягти лише одного разу. Потужний удар Срни з вісімнадцяти метрів і голкіпер господарів Нікітін зміг лише кінчиками пальців переправити м'яч у поперечину. Проте на добивання першим устиг Маріка, який головою відправив м'яч практично у порожні ворота. Повівши в рахунку, гірники віддали ініціативу суперникові.
У другій сорокап'ятихвилинці господарі додали у швидкості й на 56-й хвилині відновили рівновагу. Швидку контратаку влучним ударом завершив Гай. У час, що залишився, команди грали у відкритий футбол із рівними шансами на успіх. За кілька хвилини «Іллічівець» мав змогу забити з пенальті, який міг призначити суддя за порушення правил у штрафному майданчику проти Кривошеєнка. Свистка рефері гравці маріупольської команди в цьому епізоді так і не почули. Зате на 80-й хвилині, коли в ногу Срни в'їхав Красноперов, суддя дав пенальті. Вирок арбітра влучно виконав Матузалем. Коли матч добігав свого завершення, арбітр додав три хвилини, однак не встигла секундна стрілка зробити одне коло, як «людина в чорному» дала знак про закінчення гри, хоча здалось, що грати треба ще дві хвилини, як мінімум. Тож перемога донеччан із рахунком 2:1 — і «Шахтар» наздоганяє київське «Динамо». Кияни свій поєдинок 26-го туру проводили вчора увечері й мали змогу знову випередити донеччан на три очки.
Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Я ображений на свою команду. Так грали, що наприкінці зустрічі було боязно за підсумковий результат. Ще в першому таймі ми могли б вирішити усі проблеми, якби забили чотири м'ячі. Команда створила величезну кількість голевих моментів, але не використовувала їх. У гравців склалось враження, що так буде і надалі. В другому таймі «Шахтар» був іншою командою. Було чимало поперечних передач, багато зайвого дриблінгу. «Іллічівець» скористався нашими помилками і захопив контроль над грою. Маріупольці набули впевненості й зуміли зрівняти рахунок після помилки Дуляя. Потім у них була можливість забити другий гол і вийти вперед. Але й у наших гравців були голеві ситуації: у Брандао, Шевчука та Фернандіньйо. У підсумку Срна заробив пенальті, й завдяки цьому ми здобули перемогу. Та все ж я не задоволений тим, як ми провели цю гру. Що стосується суперника, то «Іллічівець» грав із величезним ентузіазмом.
Іван Балан, головний тренер «Іллічівця»:
— Важко говорити, коли команда програла. Після кубкової невдачі нам відразу довелося грати з одним із лідерів чемпіонату. Гадаю, що команда сьогодні зробила все, що могла. У нас були серйозні проблеми: чимало гравців основи із різних причин (травми, дискваліфікації) не брала участі в матчі. У видовищному плані гра вдалась, але результату досягти не вийшло. Звичайно, хочеться більшого. В іграх проти «Динамо» і «Шахтаря» у футболістів з'являється зайва нервозність. Можливо, тому на початку гри багато чого не виходило.
— Чи суддівство не коментуватимете?
— Ні. Ви бачили гру і самі можете зробити висновки.
З-поміж інших матчів 26-го туру варто відзначити перемогу одеського «Чорноморця» над ФК «Харків», що закріпила одеситів на третій сходинці турнірної таблиці, та програш в Алчевську столичного «Арсенала», який наблизив підопічних Олександра Заварова до вильоту з вищої ліги.
Результати матчів 26-го туру:
«Сталь» — «Арсенал» — 1:0
Гол: Шуга 70
«Металіст» — «Волинь» — 1:0
Гол: Слюсар 70
«Чорноморець» — ФК Харків — 1:0
Гол: Кирлик 90 — із пенальті
«Металург» Д — «Кривбас» — 3:2
Голи: Зезе 15, Мельник 25, Чечер 71 — Не 21 — автогол, Іващенко 89
«Ворскла» — «Таврія» — 2:3
Голи: Главіна 23, Цуррі 40 — Вишневський 24, Годін 70, Апаресіда 82
«Іллічівець» — «Шахтар» — 1:2
Голи: Маріка 36, Матузалем 80 — із пенальті — Гай 56
«Закарпаття» — «Металург» З — 0:2
Голи: Любарський 25, Шищенко 80.
Матч «Динамо» — «Дніпро» відбувся учора ввечері. Подробиці — у наступному номері «ДУ».
також у паперовій версії читайте:
  • ІВАНЧУК ВТРАЧАЄ ЧЕМПІОНСТВО
  • НАДМІРНО ТОВАРИСЬКІ ІГРИ
  • ДО НІСТЕЛРОЯ — ТРИ М'ЯЧІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».