Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗА П'ЯТЬ КРОКІВ ДО ФІНІШУ
Матчі 25-го туру чемпіонату України з футболу було розподілено на два ігрові дні. Звичайно ж, головна увага була прикута до двох команд, які борються за золоті нагороди. Лідер першості, київське «Динамо», проводив свою зустріч на виїзді проти луцької «Волині». Перед звітним туром відрив киян від донецького «Шахтаря» становив три очки, тому права на помилку команда Анатолія Дем'яненка не мала. Але, з іншого боку, востаннє «Волинь» перемагала киян у 2003 році. Відтоді команда з Луцька зазнала від столичного клубу п'яти поразок поспіль, причому в матчі першого кола в Києві господарі здобули перемогу з розгромним рахунком 7:1. Не вдалось команді Віталія Кварцяного уникнути неприємностей і цього разу. Напередодні поєдинку головний тренер господарів сказав, що він не засмучуватиметься, якщо його команда не зможе досягти позитивного результату в грі з «Динамо», але при цьому покаже гарний футбол.

Рахунок у матчі було відкрито на сьомій хвилині. Мілевський, перебуваючи в межах штрафного майданчика, обіграв захисника і віддав передачу на Гусєва, котрий з близької відстані відправив м'яч у сітку воріт. Динамівці продовжували володіти перевагою і після забитого м'яча. Щоправда, реалізувати перевагу в майстерності їм заважав стан поля, що був далекий від ідеального. До перерви киянам більше відзначитися не вдалось, але на третій хвилині другого тайму рахунок став 2:0. Автором забитого м'яча був Артем Мілевський, який загалом провів цю зустріч на «відмінно». Нагадаємо, що цей молодий футболіст, який народився в Білорусі, почав виходити на поле у складі першої команди лише цього року. У грі проти «Волині» Мілевський постійно йшов уперед, обводив відразу по кілька суперників і робив своїм партнерам непогані передачі, після однієї з яких було забито перший гол. Свій м'яч Мілевський забив ударом із близької відстані після прострілу Марцваладзе. На 59-й хвилині рахунок став 3:0. Сачко грубо зіграв у своєму штрафному майданчику проти Родольфо, і суддя призначив пенальті, який чітко реалізував Ребров. Місцеві вболівальники у розпачі почали скандувати: «Шахтар» — чемпіон!». Кияни ж продовжували атакувати. На 78-й хвилині «Волинь» скоротила відставання, причому зробив це Сачко, котрий «організував» для своєї команді пенальті. Та на більше у господарів не вистачило ні сил, ні майстерності. З урахуванням матчу першого кола в нинішньому чемпіонаті кияни забили у ворота луцької команди десять м'ячів.
Анатолій Дем'яненко, головний тренер «Динамо»:
— Гадаю, гра склалась для нас вдало, тому що ми забивали на початку обох таймів. Ми з хлопцями домовились, що для нас зараз кожен поєдинок — фінальний. Я вважаю, що у цьому матчі велику роль відіграла індивідуальна майстерність моїх гравців. До того ж, хлопці показали настрій, якого від них вимагали.
Віталій Кварцяний, головний тренер «Волині»:
— Анатолій Васильович чітко сказав, що індивідуальна майстерність — вона завжди майстерність — і на льоду, і в болоті, й на снігу. Якщо футболіст має її, він завжди зуміє розпорядитись м'ячем так, що він буде точно відданий партнерові, або буде вдало виконано завершальний удар. У нас, на жаль, цього не було, гравці боялися м'яча і тільки в другому таймі «розбігався» Сачко. Я поставив на гру молодих хлопців — хотів перевірити їх у грі з сильним суперником. Ми сьогодні поступилися сильній команді й від цього нікуди не подінешся.
Серед інших поєдинків цього ігрового дня варто відзначити перемогу маріупольського «Іллічівця», який на виїзді обіграв сімферопольську «Таврію». Долю матчу було вирішено на 47-й хвилині, коли Платонов забив єдиний гол у цій зустрічі. Цього дня ФК «Харків» обіграв донецький «Металург» (1:0), а запорізький «Металург» переміг алчевську «Сталь» (2:1).
Питання про те, зуміє «Закарпаття» відібрати очки у донецького «Шахтаря», не було актуальним. Надто нерівними були вагові категорії суперників. Навіть за мірками української вищої ліги ужгородцi вважаються відвертим і безнадійним аутсайдером, якому давно пророкують вилітання з вищої ліги. Прихильників команди не налаштовував на оптимістичний лад і результат матчу першого кола, в якому Донецьк здобув розгромну перемогу — 3:0. Через це єдина інтрига полягала в тому, скільки часу «Закарпаттю» вдасться зберегти свої ворота в недоторканності.
«Шахтар» форсувати події не поспішав. Гравці господарів, упевнені у своїй перевазі, сподівались взяти три очки винятково на класі. Ужгородці до певного часу трималися і кілька разів навіть організували непогані контратаки. Та рано чи пізно це мало закінчитися. Футболісти «Шахтаря» настільки заплутали своїми переміщеннями, навісами й прострілами оборону гостей, що та помилилася. Після передачі Раца захисник ужгородців Чучман намагався вибити м'яч зі штрафного майданчика, але переправив його у власні ворота. Гості могли відразу ж відігратися, але Гурці, який намагався замкнути гострий простріл з лівого флангу, не вистачило влучності. На цьому атаки «Закарпаття» завершились. Щоправда, розвинути успіх до перерви гірники не зуміли. Проте всі питання стосовно своєї перемоги гірники зняли на початку другого тайму. Жадсон вивів на ударну позицію Матузалема, а удар останнього у дальній кут воріт був виконаний ідеально. Після цього головний тренер господарів Мірча Луческу провів три заміни, давши змогу виявити себе Бєліку, Мариці та Левандовськи. Але до розгромного рахунок довели не вони, а молодий захисник Чигринський, який головою відправив третій м'яч у ворота Бабенка. Тож можна практично не сумніватись, що доля золотих нагород вирішиться у заключному турі, коли «Динамо» та «Шахтар» поміряються силами в очній зустрічі, що відбудеться у Києві.
Несподіваної домашньої поразки зазнав дніпропетровський «Дніпро», який з рахунком 1:2 поступився одеському «Чорноморцю». Підопічні Олега Протасова в нинішньому чемпіонаті грають явно нижче від своїх можливостей, а ось одесити всерйоз розраховують потрапити до єврокубків і роблять для цього все можливе.
Результати всіх матчів
25-го туру:
ФК «Харків» — «Металург» Д — 1:0
Гол: Шопін 39
«Металург» З — «Сталь» — 2:1
Голи: Кутарба — 10 з пенальті, 84 — Цімакурідзе 46
«Таврія» — «Іллічівець» — 0:1
Гол: Платонов 47
«Волинь» — «Динамо» — 1:3
Голи: Сачко 78 — Гусєв 7, Мілевський 48, Ребров — із пенальті 59.
«Кривбас» — «Ворскла» — 2:2
Голи: Паньфьоров 11, Кашевський 38 — Главіна 40, Чижов 43
«Дніпро» — «Чорноморець» — 1:2
Голи: Корніленко 8 — Осипов 55, Кирлик 70
«Арсенал» — «Металіст» — 1:1
Голи: Першин 62 — Ярош 34
«Шахтар» — «Закарпаття» — 3:0
Голи: Чучман 26 — автогол, Матузалем 47, Чигринський 66.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ДВА ЗОЛОТА ОЛЕГА ЛІСОГОРА
  • КРОК УПЕРЕД — І ЗНОВУ НАЗАД?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».