Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СВІТ ПОТЕРПАЄ ВІД МАСШТАБНИХ ПОВЕНЕЙ
У Чехії через повінь загинуло вісім осіб. Затоплено 48 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Проте, нарешті, спостерігається падіння рівня води в річках та інших водоймах. Однак загроза локальних підтоплень збережеться протягом наступного тижня, адже метеорологи прогнозують дощі в східній частині країни — Моравії. На ліквідацію наслідків стихії влада виділила 5 мільярдів крон (210 мільйонів доларів). Створюється фонд допомоги постраждалим регіонам.

Сотні осіб евакуйовано з північної та центральної частин Аргентини, де також лютують повені. Ще півтисячі людей відрізано від світу, і до них тепер намагаються дістатися рятувальники. Причиною лиха стали потужні зливи, що тривають тут уже тиждень. Річки вийшли з берегів і затопили десятки селищ у провінції Сальта, вода позмивала багато будівель, мостів та дерев. У регіоні сталося кілька зсувів. Про постраждалих не повідомляють, але 70 тисяч осіб, чиї домівки підтоплено, потребують негайної гуманітарної допомоги.
А на півночі Австралії повідь стала причиною евакуації з міста Кетрін 600 жителів. У місті налічується десять тисяч осіб. Люди перебираються з небезпечних районів у тимчасові притулки, для цього влада обладнала три місцеві школи. Організація Червоного Хреста забезпечила евакуйованих їжею та водою. Річка Кетрін, яка вийшла з берегів, затопила більшу частину однойменного міста, рівень води наближається до двадцятиметрової позначки.
Британія також готується до можливого затоплення. Вчені представили нове обладнання для прогнозування стихійного лиха й показали за його допомогою, що чекає на Лондон, якщо Темза вийде з берегів. Виявилося, для міста небезпечна навіть 7-метрова хвиля. Фахівці стверджують: якщо вода такої висоти хлине на місто, то накриє всі протиповеневі загородження. Проте експерти не радять людям панікувати й тікати з Лондона. Вони запевняють, що вірогідність такого потопу — надто мала. Дослідження тривають.
також у паперовій версії читайте:
  • У ПРОКУРАТУРІ ДОПИТУЮТЬ ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТА «ЮКОСА»
  • ІЗРАЇЛЬТЯНИ ЗААРЕШТУВАЛИ ПАЛЕСТИНСЬКОГО МІНІСТРА
  • ТРАГЕДІЯ В ЧЕРВОНОМУ МОРІ
  • У НЕПАЛІ ЗАТРИМАНО 300 ОПОЗИЦІОНЕРІВ
  • ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА ШВЕЦІЇ МОЖУТЬ ОШТРАФУВАТИ?
  • ДЕ ВІЛЬПЕН: «ДЛЯ ФРАНЦІЇ НАСТАВ ЧАС ВИЙТИ ІЗ КРИЗИ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».