Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧОРНОБИЛЬ: ДО МІЛЬЙОНА ЖЕРТВ
Із нагоди 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи комітет з охорони навколишнього середовища і безпеки ядерних реакторів Бундестагу Німеччини провів відкрите засідання за участю експертів і представників громадськості.

Від 600 тисяч до мільйона осіб можуть вважатися жертвами аварії на ЧАЕС. Такі дані, спираючись на власні дослідження, оприлюднила під час парламентського засідання представник неурядової організації «Міжнародні лікарі за недопущення атомної війни» Ангеліка Клауссен. Від захворювань, які стали наслідком вибуху 1986 року, померло до 100 тисяч осіб, додала вона. За словами німецького експерта, дані про чотири тисячі «чорнобильських» жертв, наведені в минулорічній доповіді ООН, є маніпульованими. Вісім ООНівських організацій, серед яких — ВООЗ і МАГАТЕ, під час підготовки звіту ігнорували докази щодо смертності від різних видів ракових захворювань, мутацій, ураження психіки та інших виявів хвороб, пов'язаних із аварією на ЧАЕС, зазначила пані Клауссен. Вона також зауважила: недоліком зазначеної вище доповіді ООН є те, що експерти міжнародної організації спиралися лише на офіційну інформацію, отриману від урядів України, Росії й Білорусі, а також застарілу літературу, не проводячи власного дослідження.
Отримати враження від актуальної ситуації в «чорнобильській» зоні група депутатів Бундестагу має намір під час візиту до України наступного тижня, повідомила заступник голови комітету з охорони навколишнього середовища Єва Буллінг-Шрьотер. За результатами візиту комітет має підготувати звіт і представити його Бундестагові під час відкритого слухання 26 квітня.
У Німеччині функціонують 900 неурядових «чорнобильських» ініціатив, які щороку надають країнам, що потерпіли, гуманітарну допомогу розміром у 20 мільйонів євро. Внесок від імені німецького уряду, котрий надходить через «Фонд захисту Чорнобиля», з 1998 року становив 60,5 мільйона євро.

«М'ЯСО-МОЛОЧНІ БАТАЛІЇ»: КИЇВ — У НАСТУПІ
Україна має намір заборонити ввезення тваринницької продукції з Росії. Про це заявив міністр аграрної політики Олександр Баранівський на зустрічі з журналістами. Як передає кореспондент УНІАН, він сказав: «Усі документи підготовлено». Міністр зазначив, що заборона поширюватиметься на всю тваринницьку продукцію, як м'ясну, так і молочну. На запитання про причини пан Баранівський лаконічно відповів: «Продукція неякісна».

Крім того, щодо намірів зняти заборону на ввезення м'ясної продукції з Білорусі, посадовець зазначив: «Ми з цим не поспішаємо».
За словами Олександра Баранівського, щодня перехоплюють автомобілі, які перевозять на територію України сало і м'ясо невідомого походження.
Російська сторона поки не відгукнулась на пропозицію України провести аудит українських м'ясних підприємств. Про це в телефонній розмові з кореспондентом УНІАН повідомив голова державного ветеринарного департаменту України Іван Бісюк. За його словами, тиждень тому Ветеринарна служба України надіслала російській стороні лист, у якому йшлось про те, що підприємства «готові прийняти російських інспекторів», але відповіді не надходило. Як відомо, Росія заборонила імпорт тваринницької продукції з України з 20 січня 2006 року. На початку цього року почалися перевірки молочних підприємств нашої країни. За підсумками перевірок було ухвалено рішення про видавання дозволів на експорт продукції в РФ шести українським підприємствам.
також у паперовій версії читайте:
  • УЧАСНИКІВ АКЦІЇ «УКРАЇНА ПРОТИ КУЧМИ» НЕ РЕАБІЛІТУВАЛИ
  • У НАС ГОСТЮЄ ПІРОСМАНІ
  • ЛЬВІВЩИНА: РЕЗОНАНСНИЙ «КРИМІНАЛ» БУДЕ РОЗКРИТО?
  • Є «АНТИГРИПОЗНИЙ» ОДЯГ
  • ПОВІНЬ ЗАВДАЄ ЗБИТКІВ «УКРАЇНСЬКОМУ ДУНАЙСЬКОМУ ПАРОПЛАВСТВУ»
  • У КВІТНІ «КВІТНЕ» СНІГ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».