Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТАЄМНИЦІ МАДРИДСЬКОГО ДВОРУ
Сьогодні, в «День сміху», в Барселоні відбудеться знаменна подія — футбольний матч «Барселона» — «Реал». Протистояння грандів іспанського футболу давно називають «класіко» і очікують з нетерпінням.
З огляду на становище команд у турнірній таблиці, матч буде принциповим. З одного боку, гратимуть лідер і головний переслідувач, а з іншого — дев'ятиочкова перевага каталонців за вісім турів до завершення першості дозволяє «Барселоні» почуватися більше ніж спокійно.

Та не слід забувати, що перед цим двобоєм мадридці матимуть невелику перевагу. В середині тижня «Барселоні» довелось грати з «Бенфікою» у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, а «Реал» вибув із розіграшу цього турніру й має більше днів для відпочинку та підготовки до принципового поєдинку.
Утім, цілком можливо, що подія, на яку очікують мільйони вболівальників, не відбудеться — і це не першоквітневий жарт. Спілка іспанських суддів напередодні заявила, що вони можуть бойкотувати матчі 31-го туру, якщо їм не ліквідують заборгованості із заробітної плати. Причиною цієї заяви став указ, який у серпні 2005 року затвердила Іспанська футбольна ліга. Згідно з ним, зарплату представникам суддівського корпусу з 2006 року мали збільшити на 20%. Як заявляють арбітри, обіцяних грошей (за перші місяці року) вони так і не побачили, а, отже, тепер планують страйкувати. Спілка подала цю заяву Федерації футболу Іспанії, яка має врегульовувати справу разом з Іспанською футбольною лігою. Звісно, головним «козирем» людей зі свистком є саме матч «Барселона» — «Реал», що опинився під загрозою зриву. Скасування ж цього двобою може спричинити хвилю обурення серед уболівальників, котрі не перейматимуться, хто правий, а хто винний.
Продовжуючи тему мадридців, зазначимо, що на початку тижня президент «Реалу» Фернандо Мартін дав інтерв'ю представникам іспанських засобів масової інформації. Головною темою розмови був не поєдинок проти «Барселони», а ім'я майбутнього наставника «вершкових». «Якщо потрібно вибрати між якістю гри і перемогою, я обираю перемогу. Ми хочемо одного з тренерів світового класу, це Жозе Моурінью, Рафаель Бенітес, Арсен Венгер, Карло Анчелотті, Марчело Ліппі та Свен-Горан Ерікссон», — сказав Мартін. Напевно, саме тому в списку потенційних тренерів лише два фахівці, котрі роблять ставку на атакувальний футбол. Решта, хоча їх не можна назвати стовідсотковими прихильниками гри від захисту, пропові-дують дещо інший стиль, аніж той, який подобається вболівальникам «королівського клубу». В Мадриді багато фанів потихеньку розчаровуються в новому власникові клубу. Однією з головних причин є відсутність у списку кандидатів Вісенте Дель Боске, якого мадридські вболівальники мріють повернути на тренерський місток команди. Щодо інших претендентів, то наставник «Арсеналу» Арсен Венгер, тренер «Ювентуса» Фабіо Капелло і керманич «Ліверпуля» Рафаель Бенітес раніше неодноразово заявляли, що не мають наміру працювати в «Реалі». Жозе Моурінью також зазначив, що пов'язує своє майбутнє тільки з «Челсі». Наставник «Мілана» Карло Анчелотті спростував чутки про свій відхід із команди, продовживши контракт з «россо-нері» до 2008 року. «Я вирішив залишитись в «Мілані», це завжди була моя команда», — зазначив Анчелотті.
Таким чином, лише Свен-Горан Ерікссон, який залишає збірну Великої Британії після чемпіонату світу-2006, і головний тренер збірної Італії Марчело Ліппі ще не прояснили своєї позиції в цьому питанні. Проте італійця давно «сватають» на місце шведа в англійській команді. Так що майбутнє з тренером «вершкових», як і раніше, залишається в тумані.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕРВОНА КАРТКА ДЛЯ «ЗЕНІТА»
  • РОЗКОЛУ НЕ БУДЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».