Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ГОЛОСУВАННЯ Й ПІДРАХУНОК: ЯК ЦЕ БУЛО...
У Херсонській області у виборчих комісіях, за твердженням місцевих політиків, почався хаос — опрацьовано лише 3,4% бюлетенів, а люди не витримують нервового напруження і йдуть з дільниць.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Херсонського обласного осередку Комітету виборців України Дементій Бєлий. Він констатує, що на вчорашній ранок були дільниці, де і досі не відкривали скриньки для голосування. Голова обласного КВУ відзначає низький рівень підготовки членів виборчих комісій, котрі «не можуть за 8 годин зробити те, що можна зробити максимум за три години». Пан Бєлий розповів, що спостерігачі також не витримують навантаження і йдуть з дільниць. Він вважає, що це, можливо, є спланованою акцією зривання виборів, за якого можна сфальсифікувати результати.

<< Здається, робота у комісії й справді не додає здоров'я — у виборчому окрузі № 193 у Хмельницькому районі голова дільничної виборчої комісії № 100 у селі Гвардійське отримала гіпертонічний криз під час складання акта про порушення проведення виборів. Після психологічного тиску, котрий, як стверджують члени комісії, чинили представники штабу однієї з політичних сил та двогодинного написання акта, голова ДВК знепритомніла,— і з діагнозом гіпертонічний криз її доправлено у лікарню.
Потрапив на лікарняне ліжко й міський голова Хмельницького Микола Приступа — його шпиталізовано.
Як передає кореспондент УНІАН, цю інформацію підтвердив перший заступник міського голови Василь Осадчий.
Комітет виборців України в першій половині дня 26 березня повідомив, що в Хмельницькому виборці голосують тільки по бюлетенях із виборів до Верховної Ради. КВУ зазначив, що Генеральна прокуратура направила до міста свою слідчу групу для з'ясування ситуації на місці. Пізніше голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович заявив про зривання місцевих виборів у Хмельницькому. «Тепер слово — за правоохоронними органами. Треба з'ясувати, хто довів ситуацію до абсурду, і притягнути до відповідальності»,— сказав він.

<< На жаль, не обійшлося і без трагічних випадків. Вранці в неділю було знайдено мертвим голову дільничної комісії Долинської сільради Слов'янського району Донецької області Олександра Пашина. За попередніми висновками, голова комісії помер ненасильницькою смертю. Про це УНІАН повідомили в Центрі громадських зв'язків УМВС України в області.

<< У Каневі Черкаської області на виборчій дільниці померла 83-річна жінка, й на одній з виборчих дільниць в Криму помер 71-річний чоловік у черзі до виборчих урн. І у першому, й у другому випадках діагностовано серцеву недостатність.

<< У Маріуполі на одній з виборчих дільниць виборчого округу № 48 помер спостерігач за виборами. Йому було 75 років. Медики, які прибули на виклик, врятувати його не змогли.

<< Були й ситуації, які свідчать про брак витримки та політичної культури — новокаховський міський суд на Херсонщині наклав штраф на виборця, котрий на дільниці, отримавши бюлетень, порвав його і у такому вигляді вкинув до урни.
Правоохоронці твердять, що «чоловік був у нетверезому стані, точніше, із запахом алкоголю, він порвав бюлетені, при цьому голосно нецензурно лаявся».
А один із тернопільських виборців подер бюлетені на тверезу голову — на знак протесту проти довгих черг до кабінок.

<< У Луцьку ж від недбалого складання виборчих списків потерпів високопосадовець — голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Бондар не мав змоги проголосувати через відсутність прізвища у списку.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила координатор прес-клубу «Реформи» у Луцьку Богдана Стельмах із посиланням на помічницю голови Волинської облдержадміністрації Валентину Черниш.
Помічниця стверджує, що попередньо дізнавалась, чи є губернатор у списках, і її запевнили, що так.

<< На Закарпатті у Берегові побили уповноважену особу від блоку Юлії Тимошенко.
Як передає кореспондент УНІАН, уповноважений представник БЮТу Іван Паук виявив, що на зворотному боці запрошень виборцям містилась агітація за одного з кандидатів і певну партію. За спроби зафіксувати факт порушення на фотоплівку представника БЮТу побили. Він подав заяву в міліцію, а зразки запрошень-агіток відзняла одна із закарпатських ТРК.

<< На Вінниччині працівникам МНС довелось рятувати членів виборчої комісії. Близько шостої ранку в неділю, коли члени комісії зайшли всередину приміщення, заклинило замок вхідних броньованих дверей. Шукаючи порятунку, люди почали стукати у вікна, чим привернули до себе увагу правоохоронців, а ті, в свою чергу, викликали рятувальників МНС. За допомогою гідравлічних ножиць «Лукас» підважили броньовані двері разом із луткою. Відтак за 15 хвилин роботу виборчої комісії було відновлено.

<< Отже, вибори без надзвичайних ситуацій і ускладнень не обійшлися. Однак практично в усіх регіонах країни журналісти й аналітики відзначили, що голосування порівняно з президентськими перегонами-2004 пройшло набагато спокійніше, люди охоче розповідали про свій вибір, нервової атмосфери не було.

НЕ ОБІЙДЕТЬСЯ Й БЕЗ ЗВИЧАЙНОГО ГРИПУ...
За інформацією Центру грипу та гострих респіраторних інфекцій МОЗ України, впродовж минулого тижня у десяти контрольних містах, де проводяться спостереження, зафіксовано зростання захворюваності на 32,2 відсотка порівняно з попереднім тижнем. Кількість дітей серед хворих становить 51,5 відсотка.

В Одесі епідемічний поріг перевищено на 22,95 відсотка, захворюваність зросла на 48,2. Натомість у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Києві, Львові, Сімферополі, Харкові й Чернігові рівень захворюваності зафіксовано нижчий від епідемічних порогів.
Загалом шпиталізовано 270 осіб, у тому числі 251 дитину. Летальних випадків не зареєстровано.
За висновками Центру, ситуація щодо грипу та гострих респіраторних інфекцій може розглядатись як продовження осінньо-зимового підвищення захворюваності на ГРІ. Фахівці вважають: погодні умови березня — температура повітря, вологість і опади, сприяють поширенню респіраторних інфекцій. Перевищення епідемічних рівнів захворюваності може бути зумовлене також циркуляцією вірусу грипу типу В, особливо це стосується «епідемічних хвиль» наприкінці епідемічного сезону.
також у паперовій версії читайте:
  • НАМ ОБІЦЯЮТЬ «СОЛОДКИЙ РІК»
  • ДО НАС ПРИЇДУТЬ ІНВЕСТОРИ З УСЬОГО СВІТУ
  • УКРАЇНКА ОТРИМАЛА ГРАНТ ЮНЕСКО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».