Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КЛЕБЕР СТРІЛЯЄ ТРИЧІ
У чемпіонаті України з футболу донецький «Шахтар» продовжує погоню за київським «Динамо». Перед 23 туром команди розділяло три очки. Донеччани проводили свій поєдинок на один день раніше від своїх головних конкурентів і мали можливість хоча б на якийсь невеликий проміжок часу наздогнати лідера.

Для цього їм потрібно було обіграти столичний «Арсенал», який нині бореться за виживання і сподіватися на те, що динамівці вдома втратять очки у грі з одеським «Чорноморцем». Щоправда, завдання гірникам могло ускладнити те, що у групі «канонірів» виступає кілька екс-донецьких футболістів на чолі з В'ячеславом Свидерським.
Із перших хвилин зустрічі гра почала розвиватися за сценарієм, звичайним для домашніх матчів «Шахтаря». Фаворити окупували штрафний майданчик суперника і почали розхитувати оборону гостей. На десятій хвилині поєдинку Свидерський змушений був ціною попередження перервати атаку гостей, а невдовзі після удару Тимощука зі штрафного м'яч лише кількома сантиметрами розминувся з поперечиною воріт Бажана. І все ж на 27-й хвилині м'яч таки влетів у ворота «Арсеналу». Бразилець Елано зробив простріл до штрафного майданчика, Агахова до м'яча не встиг, зате він потрапив до Брандао і бразилець безперешкодно відправив його у ворота. Це був чотирнадцятий гол Брандао у нинішній першості. «Арсенал» спробував перевести гру на половину поля господарів і на 35-й хвилині гості навіть забили. Та за мить до того, як нігерієць Окодува відправив м'яч у ворота Лаштувки суддя зафіксував, що нападник порушив правила у боротьбі з захисником «Шахтаря» Хюбшманом. Гол скасували, а Окодуві було показано «жовту» картку. Більше помітних подій в першому таймі не було.
У другому таймі гра знову-таки проходила за переваги «Шахтаря». Було два непоганих моменти збільшити рахунок у Шевчука, але м'яч обидва рази проходив повз ворота, а на останній хвилині небезпечно пробивав Бєлік — Бажан витягнув м'яч з-під поперечини. У гостей був непоганий момент у Іванова, однак цим шансом півзахисник киян не скористався. Тож рахунок першого тайму 1:0 так і залишився підсумковим.
Олександр Заваров, головний тренер «Арсеналу»:
— Результатом матчу я не задоволений, але гру своїх футболістів вважаю доброю. Вони повністю віддавалися їй. Це футбол: ми пропустили і не забили. Однак те, що суддя не зарахував наш «чистий» м'яч — це, звісно, викликає здивування, адже взяття воріт було за правилами. Виходить так, коли суддівські помилки трапляються з донецькими командами, відразу піднімається неймовірний галас. Коли ж із київськими — усі мовчать. У чемпіонаті Англії, напевно, жоден суддя не дав би в подібній ситуації свисток. Не знаю, може, він там поштовх придумав. Свистка раніше від удару не було, я його не чув. На суддю ображатися не можна, але касету ми обов'язково переглядатимемо і відішлемо куди належить. В останні п'ятнадцять хвилин наша команда мала більше шансів на позитивний результат. Краща оборона — це напад. Сьогодні нам не пощастило не тільки в грі, а й із суддівством.
Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Про сьогоднішню гру можу сказати одне — ми завоювали три очки. Я не зовсім задоволений грою. Хочу наголосити, що команди, які борються за виживання, зараз агресивні й небезпечні. Вони грають набагато краще, ніж команди із середини турнірної таблиці. Тим більше, після зимової перерви українські клуби добре виглядають. Для мене не буде сюрпризом, якщо аутсайдери будуть забирати очки в лідерів. Зараз вони можуть виграти і вдома, і на виїзді.
— Тренер гостей переконаний, що у ворота «Шахтаря» не був зарахований «чистий» гол. Яка ваша думка?
— Гол був забитий після свистка. Гравець мав одержати за це «жовту» картку, тому що вдарив по воротах після свистка. Узагалі, гол забитий тоді, коли його зараховує арбітр. А в тому моменті усі гравці «Шахтаря» спинилися. Фол у атаці не викликає в мене сумнівів. Арбітр не свистів, коли м'яч опинився у воротах, він зробив це набагато раніше.
Двома годинами раніше від донецької відбулась ще одна гра. Луцька «Волинь» зустрічалася з донецьким «Металургом». Гості виграли з рахунком 2:1, а на післяматчевій прес-конференції наставник «Волині» Віталій Кварцяний оголосив про відрахування з команди трьох футболістів, котрі брали участь у цій грі — Бориса Полякова, Володимира Гащина та воротаря Всеволода Романенка.
Лідер чемпіонату України — київське «Динамо» на своєму полі розгромило одеський «Чорноморець» з рахунком 4:1 і повернуло собі одноосібне лідерство у турнірній таблиці. Донецький «Шахтар» знову опустився на друге місце і відстає від киян на три очки.
«Чорноморець» у нинішньому сезоні виступає успішно — до 23-го туру команда посідала третій рядок у турнірній таблиці. Проте відставання одеситів від лідерів було більше, ніж двадцять очок. Утім, попри це, динамівці очікували від суперника серйозного опору. Але, як показав хід матчу, передматчеві висловлювання головного тренера киян Анатолія Дем'яненка про те, що «Чорноморець» серйозний суперник і зустріч буде напруженою, виявилися лише компліментами. На третій хвилині зустрічі Клебер розпечатав ворота Руденка. Він же через сімнадцять хвилин удруге засмутив голкіпера гостей. Однак через хвилину Полтавець відновив інтригу, пробивши голкіпера господарів — Рибку. І все ж на перерву команди пішли за рахунку 3:1. Це все той Клебер на 31-й хвилині оформив хет-трік. У другій половині зустрічі господарі продовжили облогу воріт Руденка. Врешті-решт, на 51-й хвилині гості порушили правила у своєму штрафному і Рінкон з пенальті поставив переможну крапку в цьому поєдинку — 4:1.
Міг переміститися на третю сходинку в турнірній таблиці й маріупольський «Іллічівець», проте на його шляху постав футбольний клуб «Харків». На своєму полі харків'яни зуміли забити три м'ячі у ворота суперника, натомість у свої не пропустивши жодного. Рахунок у матчі відкрив бразилець Рібейро, який на тринадцятій хвилині реалізував пенальті. На 42-й хвилині Гладкий зробив рахунок 2:0, а через три хвилини за фол останньої надії був вилучений з поля воротар гостей Шуховцев, і Рібейро знову влучно пробив пенальті.
У Запоріжжі зустрічалися місцевий «Металург» і харківський «Металіст». Матч вийшов напруженим, і глядачі не побачили забитих м'ячів. Проте напруження в цій зустрічі трималося протягом усього ігрового часу. Це вилилося в «червону» картку «металурга» Бредуна, котрий примудрився з інтервалом у три хвилини заробити два попередження. У Сімферополі зустрічалися дві команди з нижньої частини турнірної таблиці — сімферопольська «Таврія» приймала алчевську «Сталь». У цій зустрічі команди порадували вболівальників результативною грою. Після першого тайму господарі вели в рахунку — 4:0. Влучними ударами відзначилися Васіляускас, Ковпак і Едмар (двічі). Після перерви Ковпак довів рахунок до розгромного, після чого гості знайшли в собі сили на дві результативні атаки. Їх авторами стали Окана-Стазі й Сернецький. У Кривому Розі місцевий «Кривбас» зумів переграти ужгородське «Закарпаття» — 1:0. Єдиний м'яч із пенальті забив Гігіадзе. А ось «Дніпро» та «Ворскла» свій матч несподівано закінчили внічию — 0:0. Таким чином, після 23-го туру лідерство утримує київське «Динамо», яке має в активі 61 очко. На три менше у донецького «Шахтаря», далі розташувалися одеський «Чорноморець» — 35, донецький «Металург» і маріупольський «Іллічівець» — по 34.
Результати всіх матчів 23 туру:
«Динамо» — «Чорноморець» — 4:1.
Голи: Клебер 3, 20, 31, Рінкон 52 — з пенальті — Полтавець 21.
«Шахтар» — «Арсенал» — 1:0.
Голи: Брандау 27.
«Волинь» — «Металург» (Донецьк) — 1:2.
Голи: Сачко 37 — з пенальті — Косирін 11 — з пенальті, Ткаченко 57.
«Дніпро» — «Ворскла» — 0:0.
«Металург» З — «Металіст» — 0:0.
ФК Харків — «Іллічівець» — 3:0.
Голи: Рібейро 13, 45 — з пенальті, Гладкий 42.
«Таврія» — «Сталь» — 5:2.
Голи: Васіляускас 11, Ковпак 17, 52, Едмар 31, 39 — Окана-Стазі 56, Сернецький 61.
«Кривбас» — «Закарпаття» — 1:0.
Гол: Гігіадзе 51 — з пенальті.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ШЛЯХОМ ПОПОВИЧА?
  • У ДВАДЦЯТЦІ І ПОЗА НЕЮ
  • УТІШНИЙ ФІНІШ БЙОРНДАЛЕНА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».