Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЄВРОПА ПРО БІЛОРУСЬ: «ПРЕЗИДЕНТ ІЗ ЗАПЛЯМОВАНИМ МАНДАТОМ»
Співробітники правоохоронних органів затримали в центрі Мінська близько 20 осіб, що брали участь у несанкціонованій акції протесту опозиції на Жовтневій площі. Наразі доправили їх у спецприймальник-розподільник ГУВС Мінміськвиконкому.

Спостерігачі від Організації з безпеки та співробітництва в Європі й Ради Європи заявили, що вибори президента в країні не відповідають міжнародним стандартам вільного й чесного голосування. Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс взагалі назвав білоруські голосування «фарсом». Генеральний секретар Ради Європи розкритикував підсумки президентських виборів у Білорусі. «Справді, президент Лукашенко має певну підтримку населення через економічні показники»,— зазначається в заяві високопосадовця. Проте, як наголосив генсек РЄ, чинний глава держави — «Президент із заплямованим мандатом».
А Євросоюз може запровадити нові санкції проти Білоруської республіки. Про це заявила в Брюсселі член Європейської комісії Беніта Ферреро-Вальднер, яка курує питання зовнішніх зв’язків ЄС й політики європейського добросусідства.
США також не визнають результатів виборів у Білорусі. Про це заявляє речник Білого дому Скот Маклелан. Офіційний Вашингтон обіцяє розглянути питання про санкції щодо офіційних осіб країни. Сполучені Штати також мають намір узгодити з Євросоюзом штрафні санкції проти Мінська. За словами Маклелана, вибори не відображають волі народу, бо кампанія відбувалася «в атмосфері страху — мали місце арешти, побиття та махінації». Америка також підтримала запропоноване опозицією проведення нових голосувань.
Місія спостерігачів від СНД, навпаки, вважає, що вибори президента Білорусі були «вільними, відкритими і транспарентними». Про це на прес-конференції в Мінську сказав голова Виконкому СНД — голова місії спостерігачів Співдружності Володимир Рушайло. За його словами, у країні були створені всі необхідні правові й організаційно-технічні умови для здійснення міжнародного спостереження. Проте Рушайло констатував, що під час виборчої кампанії зафіксовано «певні порушення законодавства». «Так, наприклад, у Городоцькому районі Вітебської області підписи зібрали особи, які не були членами ініціативних груп. Велику кількість підписів виборців на підтримку осіб, запропонованих як кандидати в президенти, визнано недійсними». «Основними причинами цього стали факти фальсифікації членами ініціативних груп підписів виборців. У деяких районах усі зібрані підписи на підтримку Мілінкевича не були враховані»,— додав Рушайло. Моніторинг провадили 467 спостерігачів від Співдружності, що репрезентують законодавчі і виконавчі виборчі органи, а також диппредставництва країн організації, парламентські збори Союзу Білорусі і Росії, ЄврАзЕС, Економічний суд. У складі місії спостерігачів були представники Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Киргизії, Росії, Таджикистану, Туркменії та Узбекистану.
Нагадаємо, що, за офіційними результатами, президент Білорусі Олександр Лукашенко набрав більш ніж 82 відсотки голосів виборців. Єдиний кандидат від опозиції Олександр Мілінкевич — шість відсотків.
також у паперовій версії читайте:
  • ГЕРБСТ: «В’ЯЗНИЦІ ЦРУ В УКРАЇНІ — НІСЕНІТНИЦЯ»
  • У ФРАНЦІЇ ЗАКРИТО 14 УНІВЕРСИТЕТІВ
  • ІРАК: ТЕРОРИСТИ ЗАХОПИЛИ БУДИНОК СУДУ
  • ЗА БЕСЛАН ВІДПОВІДАТИМУТЬ МІЛІЦІОНЕРИ
  • НАТО МАТИМЕ НОВУ ШТАБ-КВАРТИРУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».