Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НА ПРИДНІСТРОВСЬКІЙ ДІЛЯНЦІ КОРДОНУ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАПРУЖЕНІСТЬ
Придністровська сторона цілеспрямовано пікетує пункти пропуску на кордоні, а також дезінформує про реальну ситуацію, намагаючись привернути увагу світової спільноти. Про це заявив під час прес-конференції перший заступник голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін.

Як він повідомив, щоранку з боку Придністров'я приїздять автобуси з пікетувальниками, котрі займають свої позиції й починають «виконувати за плату» свої функції. «При появі представників медіа їхня активність значно підвищується, приходить обідня перерва — і всі відправляються на обід. Близько 18 години всі їдуть додому, залишаються лише невеликі чергові групи»,— зазначив посадовець. На його думку, все це діє на системній, чітко продуманій, організованій основі з метою привернення уваги світової спільноти.
Оцінюючи нинішню ситуацію на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону, Павло Шишолін зауважив, що ДПС України підготувалась до подібного перебігу подій. Він запевнив, що пікети жодним чином не впливають на роботу українських пунктів пропуску.
Натомість заступник голови ДПС наголосив, що основною проблемою лишається позиція Придністров'я щодо блокування товарообігу в українському напрямку. Він зазначив, що й досі заблоковано міжнародні пункти пропуску для автомобільного сполучення «Платонове» і «Кучурган». Пан Шишолін укотре наголосив, що українська сторона робить усе можливе для забезпечення прозорості кордону, а дії придністровської адміністрації розцінює як самоблокаду.

В УКРАЇНІ ЗАБОРОНЕНО ПРОКАТ ФІЛЬМУ ТАРАНТИНО
Міністерство культури і туризму України, врахувавши думку громадськості та експертної групи, заборонило кінопрокат фільму режисера Квентина Тарантино «Хостел», який викликав неоднозначну реакцію у середовищі європейських кінокритиків і громадськості.

Про це на прес-конференції повідомив Дмитро Заруба — президент Всеукраїнської молодіжної хостел-асоціації, котра разом з іншими громадськими організаціями домагалась від Мінкультури заборони цього фільму. За його словами, члени асоціації переконані: демонстрація стрічки є неприпустимою, бо вона пропагує криваві вбивства, жорстокість, сексуальні збочення тощо. «Крім того, вихід фільму на екрани негативно вплине на саму ідею створення молодіжних готелей-хостелів, які лише починають з'являтися в Україні, тому що жоден інвестор або власник готелю ніколи не схоче відкрити заклад після твору, в якому хостели зображені як місце розпусти»,— заявив Заруба.
Хостел-асоціацію було створено в Україні у 2004 році. Вона пропагує розвиток молодіжного туризму завдяки створенню мережі прийнятних за ціною молодіжних готелей. Наразі в нашій країні функціонує дев'ять хостелів — у Києві, Львові, Севастополі, Керчі, Черкасах. Хостел-асоціація об'єднує 4,5 мільйона оcіб у 96 державах світу, до її мережі входить понад сім тисяч молодіжних готелів.
також у паперовій версії читайте:
  • КІРОВОГРАДЩИНА ЛИШИТЬСЯ БЕЗ ВОДИ?
  • ІНОЗЕМЦІ БОЯТЬСЯ КРИМСЬКОГО «ПТАШИНОГО ГРИПУ»
  • ВЕСНИ НЕМАЄ — ПОВІНЬ Є...
  • «В ОБЛОЗІ» РТУТІ — 35 ДНІВ
  • АТОМНІ ПРОГРАМИ — БЕЗ ГРИФУ СЕКРЕТНОСТІ
  • НАЗВАНО ПРИЧИНУ СМЕРТІ КАНДИДАТА В МЕРИ ЛЬВОВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».