Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ФАЛЬШУВАННЯ БУДЕ МІНІМАЛЬНИМ
Президент України Віктор Ющенко вважає, що кількість фальсифікацій на виборах 26 березня за допомогою відкріпних талонів і голосування вдома буде мінімальною. Про це він сказав журналістам після наради із членами Центрвиборчкому. «Запроваджено режим, за яким ймовірність зловживань у різних технологіях фальсифікацій буде мінімальною»,— стверджує глава держави.

Під час наради було підбито попередні підсумки роботи з підготовки до виборів. Президент поінформував, що для забезпечення належного проведення голосування виготовлено 740 тисяч відкріпних талонів, що становить два відсотки усієї кількості виборців. Порівняно з президентськими виборами, удосконалено процедуру голосування за відкріпними талонами, зокрема щодо процедури реєстрації виборця, отримання бюлетеня, відмітки у паспорті тощо. Інакше буде організовано і голосування вдома. Як повідомив Президент, передбачається, що не виходячи з помешкання, проголосують 500–540 тисяч осіб. На думку Віктора Ющенка, ця цифра порівняно з президентськими виборами «виглядає об'єктивно і коректно».
Президент також зазначив, що ЦВК і органи місцевого самоврядування провели велику роботу з підготовки списків виборців — було вилучено понад мільйон «мертвих душ», що залишилися у них із попередніх виборів. Нині можна вважати, що Україна має один із найточніших списків виборців за попередні 80 років, сказав Президент. Проте роботі над виборчими списками перешкоджає відсутність єдиного реєстру фізичних осіб. Державі конче потрібна технологія і виконавча вертикаль формування такого реєстру. За словами Віктора Ющенка, після парламентських виборів він сприятиме якнайшвидшій ухвалі законодавства про створення реєстру фізичних осіб, а також пропонуватиме на базі Мін'юсту або МВС створити відповідну структуру, що забезпечувала б цю роботу.
Як зауважив Президент, на сьогодні вибори повністю профінансовано на всіх рівнях. Існують лише незначні проблеми на місцевому рівні. Загальна вартість парламентської кампанії-2006 оцінюється у мільярд гривень.
Наразі ще не вирішено кілька технічних питань підготовки до виборів, зокрема, забезпечення приміщень для голосування, обладнання виборчих дільниць тощо. «Зараз вся увага буде прикута до того, аби у найближчі два дні всі приміщення були підготовлені»,— сказав Віктор Ющенко. Гроші на це виділено, матеріали закуплено.
Голова ЦВК Ярослав Давидович продемонстрував Президентові ексклюзивну печатку для виборчих скриньок і пакет для перевезення протоколів із виборчих дільниць зі спеціальним захистом. За словами керівника, Центрвиборчком має всі можливості для того, щоб у найближчі дні спільно з місцевими органами влади, політичними партіями і виборчими комісіями завершити підготовку до
голосування.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗВАРИЧУ «ЛІВІ БЮЛЕТЕНІ» НЕ ПОТРІБНІ
  • ТУРКМЕНІСТАН: ПРЯМИХ ПОСТАВОК ГАЗУ НЕ БУДЕ
  • ПОСМІХНЕМОСЬ
  • ДАЙ МІЛЬЯРД! ДАЙ МІЛЬЯРД!
  • «СИЛА НАРОДУ» ПОВЕРНЕТЬСЯ?
  • СОРАТНИКИ ВЯЧЕСЛАВА ЧОРНОВОЛА СПОДІВАЮТЬСЯ НА СПРАВЕДЛИВІСТЬ
  • ВИБОРИ ВИСВІТЛЮВАТИМУТЬ 274 ІНОЗЕМНИХ ЖУРНАЛІСТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».