Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НАДТО «СЛІПИЙ» ЖЕРЕБ
Кубок УЄФА виходить на фінішну пряму. Нинішній розіграш приніс чимало несподіванок, головною з яких, звісно, став румунський успіх. Однак крім успіху двох бухарестських клубів, не можна не помітити досягнень болгарського «Левскі» та російського «Зеніта».

Напередодні у голландському конференц-центрі Evoluon відбулось жеребкування наступних етапів розіграшу Кубка УЄФА. Жереб виявився надто «сліпим» для східноєвропейських клубів. Коли стали відомі чвертьфінальні пари, на мить виникли сумніви щодо справедливості процедури жеребкування. Передовсім це стосується румунських команд. Вочевидь, футбольному богові набридли сенсації, відтак у чвертьфіналі нас очікує бухарестське протистояння «Рапіда» та «Стяуа». Вигадати щось гірше для двох румунських клубів було важко. Про це говорили і представники обох команд. Тренера бухарестського «Рапіда» Развана Луческу не надто втішила новина щодо майбутнього «дербі»: «Шкода, що один із клубів, які представляють нашу країну, припинить боротьбу після цього раунду. Особисто я волів би зіграти проти «Стяуа» у фіналі. Однак для румунського футболу чудово, що одна з команд проб'ється до півфіналу». Капітан «Стяуа» Мірел Редой підтримав думку головного тренера своїх суперників. «Мені прикро, що одна з команд не зможе пройти далі. Сподіватимемось, що переможець нашої пари зуміє опинитися серед фіналістів турніру. До того ж, я вірю, що в Ейндховен поїде саме наш клуб», — наголосив Редой.
У нинішньому сезоні «Рапід» і «Стяуа» зустрічалися в чемпіонаті, зігравши «по нулях». Найсильніша бухарестська команда у півфіналі зустрінеться з переможцем пари «Базель» — «Міддлсбро».
Для швейцарців англійські клуби завжди були незручними суперниками. Єдину перемогу «Базель» здобув у першій зустрічі з англійцями — 1995 року в Кубку Інтертото вони здолали «Шеффілд Венсдей». Згодом грали проти «Астон Вілли», «Ліверпуля», «Манчестера Юнайтед» і «Ньюкасла». Найбільше, чого досягали в цих поєдинках, — це нічия. «Міддлсбро» натомість грав у нинішньому сезоні зі швейцарцями. В груповому турнірі англійці перемогли «Грассхоппер». Виконавчий директор «Міддлсбро» Кіт Лемб після того як дізнався про свого суперника, був оптимістично налаштований. «Результати жеребкування чудові, та я все ж гадаю, що нам дістався серйозний суперник, — зазначив він. — Швейцарський футбол тепер на підйомі, про що свідчать останні результати клубів цієї держави в Лізі чемпіонів. Однак ми з нетерпінням чекаємо на наступний матч. До «Базеля» ставимось з величезною повагою».
Російський «Зеніт» гратиме з іспанською «Севільєю». За останні два роки пітерці двічі зустрічалися з іспанським клубом у Кубку УЄФА, й обидва рази — на груповій стадії. Рік тому команди розійшлися миром у Санкт-Петербурзі — 1:1, а в нинішньому розіграші «Зеніт», теж удома, здобув перемогу з рахунком 2:1. За відсутності досвіду проведення поєдинків на іспанській землі російська команда приділяє велику увагу першому поєдинку в Севільї, який відбудеться 30 березня на стадіоні «Санчес-Пісхуан». «Упродовж двох останніх років ми двічі протистояли «Севільї», але обидва двобої відбулися на нашому полі, — наголосив представник «Зеніта» Леонід Генусов. — У Іспанії ми ще не грали, і це може дати перевагу нашим суперникам». Тренер «Севільї» Хуанде Рамос, у свою чергу, вважає, що у чвертьфінальному протистоянні з росіянами все вирішиться у першому матчі. «Ми підійдемо до двобою із «Зенітом» у відмінній формі, — пообіцяв тренер. — Мріємо пробитися до півфіналу. Чемпіонат Росії тільки-но розпочався, а тому пітерці навряд чи будуть в оптимальному стані». Крім того, Рамоса тішить і той факт, що в 1/16 фіналу «Севілья» здолала інший російський клуб — «Локомотив» — із загальним рахунком 3:0. Переможець іспансько-російського протистояння зустрінеться з переможцем пари «Шальке-04» — «Левскі».
Фаворитом у цій парі, безумовно, буде німецький клуб, однак тренер німців Мірко Сломка вважає, що боротьба буде напруженою. «У нинішньому розіграші Кубку УЄФА болгари не програли вдома жодного матчу, — сказав він. — Вони також «вибили» зі змагань двох представників Ліги чемпіонів — «Артмедіа» і «Удінезе». До речі, «Шальке-04» лишився єдиним учасником Кубка УЄФА, який розпочав цей сезон у Лізі чемпіонів. Німці мають смак перемог у єврокубках, 1997 року вони здобули Кубок УЄФА, але тренер «Левскі» Станімір Стойлов вірить в успіх своєї команди. «Шальке» — сильний клуб, і в середині 1990-х він вдало виступав у Кубку УЄФА, — сказав Стойлов. — Він має типово німецькі якості, але ми не маємо наміру відмовлятися від своєї мрії — виграти цей турнір. Наша кампанія в Кубку УЄФА схожа на казку. Якщо покажемо свій найкращий футбол, у нас є шанс».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНСЬКИЙ ТРІУМФ У ТУРИНІ
  • СИНЬООКА, ПРОЩАВАЙ?
  • ТРАДИЦІЯ — ВЕЛИКА СИЛА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».