Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗА ВИКРИТТЯ ФАЛЬСИФІКАТОРІВ ЗАПЛАТЯТЬ
Міністерство внутрішніх справ виділило 300 тисяч гривень для виплати винагород громадянам, котрі допоможуть правоохоронцям знайти підпільні друкарні, що виготовляють незаконні агітаційні матеріали або підробляють виборчі бюлетені.

Як повідомили УНІАН у Департаменті зв'язків із громадськістю МВС України, про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Він пообіцяв, що грошові премії також отримають і ті, хто допоможе відшукати склади «чорного піару» або сприятиме виявленню будь-яких фальсифікацій під час виборів.
В останні дні перед голосуванням правоохоронці займатимуться перевіркою списків виборців. «На жаль, ми дізнаємось про нові й нові факти їхнього спотворення,— зазначив міністр,— я отримав дані з Луганської області — там у одному із селищ 9 тисяч 855 громадян України не внесли у виборчі списки, хоча органи внутрішніх справ подали їхні прізвища до адміністративної групи, що формувала списки виборців. Це свідчить про свідому лінію деяких органів місцевого самоврядування на спотворення списків виборців».
За даними міністра, аналогічні випадки виявлено і у Харківській області: є навіть цілі будинки, які «зникли» дивовижним чином, хоча відомості про них міліція подала до відповідних структур. Відтак працівники МВС передали чотири матеріали до прокуратури Харківської області для порушення кримінальних справ.
Міністр запевнив, що працівники міліції не будуть використані руками будь-якої політичної сили як зброя. Водночас Юрій Луценко зазначив, що закон практично позбавив міліціонерів права голосу: 74 тисячі працівників органів внутрішніх справ у день голосування охоронятимуть виборчі дільниці й фактично не матимуть можливості проголосувати, оскільки перебувати всередині їм заборонено.

ЯБЛУНИЦЬКИЙ ПЕРЕВАЛ: ЩЕ ОДНА СТОРІНКА ІСТОРІЇ
На Яблуницькому перевалі, що з’єднує Івано-Франківську область із Закарпатською, відбулось віче пам’яті — «Пам’ять єднає! Сепаратизм не пройде!», присвячене загиблим у березні 1939 року борцями за існування незалежної української держави — Карпатської України.

Через кілька десятиліть біля могили, у якій нещодавно перепоховали невідомих борців, зібралося майже дві тисячі осіб з обох областей. Практично з кожного села Івано-Франківщини прибули представники з освяченими скибочками хліба і грудками солі, щоб таким чином ушанувати пам’ять загиблих і висловити свою позицію: Україна має бути єдиною.
Звертаючись до присутніх, голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Роман Ткач зазначив, що не буде в країні спокою доти, доки ще не захоронено за християнськими звичаями сотні борців за українську незалежність. Міський голова Івано-Франківська Зіновій Шкутяк наголосив: «Наші діди та прадіди платили своїм життям і долями за незалежну Україну. Ми ж маємо зробити все, щоб ні нам самим, ні нашим дітям не довелось такою страшною ціною відстоювати принципи, за якими ми хочемо жити в Україні».
також у паперовій версії читайте:
  • У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ВЧИНЕНО ЗАМАХ НА КАНДИДАТА В ДЕПУТАТИ
  • РТУТЬ ПРОДАЮТЬ У КАВ’ЯРНІ
  • СУДДЯ ЗБИРАЄТЬСЯ СТРІЛЯТИ В НАПАДНИКІВ
  • «ГАЗОВІ» ВЗАЄМОЗВИНУВАЧЕННЯ
  • У ЛУГАНСЬКУ ЛЕДЬ НЕ ЗАГИНУЛА РОСІЙСЬКА СПІВАЧКА
  • САМОГОН — «У ЗАКОНІ»
  • АЛЧЕВСЬК: МІНІ-КОТЕЛЬНІ СЕБЕ ПОКАЗАЛИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».