Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЩАСТЯ ПО-АМЕРИКАНСЬКИ

Невелике скорочення цієї кількості спостерігалось лише в середині сімдесятих років, коли Америка відразу пережила імпічмент президента, Сайгон і паливну кризу. Крім того, дослідники з'ясували, що одружені американці вдвічі частіше оголошують себе щасливими, ніж неодружені. Найбільше щасливих людей серед тих, чий дохід перевищує 150 тис. доларів за рік. Республіканці й віруючі загалом щасливіші, ніж демократи і атеїсти.
Найщасливішим є біле населення Америки, потім йдують іспаномовні американці, за ними — чорношкірі.
Учені, котрі досліджують психологічний стан американського суспільства, стверджують, що такий відсоток «абсолютно щасливих» серед громадян США викликаний переважно тим, що в Америці не прийнято говорити про те, що ти — «нещасний невдаха».


КИТИ ПРЯМУЮТЬ ДО ЛОНДОНА
Британські вчені знайшли у Північному морі групу китів-кашалотів, що заблукали, повідомляє газета Times. Вважають, що кити запливли в море з Атлантичного океану ще у лютому. Вчені стурбовані тим, що 25 молодих самців-кашалотів явно дезорієнтовані. За кілька тижнів четверо з них викинулися на берег.
Кити-кашалоти часто запливають у Північне море, однак, зазвичай, знаходять дорогу назад. Якщо цього не станеться, ссавці можуть викинутися на берег. Однак іхтіологи зазначають: самогубство відразу чотирьох китів — безпрецедентне явище.
Нині причини, з яких кити втратили дорогу, не відомі. Учені припускають, що їх збили з курсу підводні радари.
Останнім часом — це не перший випадок дивного поводження китів у Північному морі. Місяцем раніше у Темзі виявили кита-пляшконоса, що інстинктивно намагався плисти по річці убік Атлантичного океану. Кит загинув під час операції з його порятунку. Причини, чому кит втратив орієнтацію, також поки незрозумілі.

КРУКІВ ТАУЕРА СХОВАЛИ ВІД «ПТАШИНОГО ГРИПУ»
Адміністрація лондонського Тауера вирішила не випускати знаменитих круків на вулицю, щоб захистити їх від можливого зараження «пташиним грипом», повідомляється на сайті BBC News.
Для шести круків організували спеціальний пташник у одній з веж, що виходить на Темзу. Нині Бренвін, Гугін, Мунін, Гвіллум, Тор і Болдрік звикають до нової обстановки.
«Хоч нам і не подобається тримати птахів у приміщенні, однак ми вважаємо, що це — найнадійніший спосіб захистити їх від вірусу, який швидко поширюється Європою»,— говорить хранитель круків Тауера Дерік Койл. «Ми вивчаємо також можливість вакцинації круків від «пташиного грипу»,— зазначив він.
Згідно з легендою, Тауер зруйнується, якщо круки залишать його.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».