Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
САНАЦІЯ ЧИ ЗНИЩЕННЯ?
Вихід із кризового стану Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» під загрозою зриву: щодо підприємства запроваджено процедуру санації, й майно компанії може бути розпродане. Про це на зустрічі з журналістами повідомив президент ДСК ЧМП Євген Кожевін. Справу про банкрутство було відкрито ще 2003 року, однак процедуру санації запроваджено саме зараз, коли розроблено бізнес-план, підписано два інвестиційних договори, є інвестор, готовий вкласти 2,2 мільярда гривень у будівництво суден і відродження компанії.

План, розроблений за дорученням Президента, має бути розглянутий на засіданні РНБО України в найближчі дні. На думку Кожевіна, рішення Господарського суду Одеської області щодо запровадження санації — це «зневага до доручень Президента і удар по іміджу України».
Президент ДСК вказує на незацікавленість кредиторів у продовженні роботи компанії. З 17 членів комітету кредиторів (сума претензій — 56 мільйонів гривень) чотири — іноземні компанії. 60% претензій припадає на частку колишніх співробітників ЧМП. До комітету кредиторів, як і раніше, входять два кредитори, одному з яких борг був погашений в квітні 2005 року, позов іншого розглянуто і відхилено. «Подальша доля української державної компанії кредиторів не цікавить, а це означає, що майно підприємства може бути розпродане. Пароплавство після санації, швидше за все, не відродити»,— вважає Євген Кожевін.

МОЛОКО ПЕРЕВІРИЛИ. ЧЕКАЄМО НА ВИСНОВКИ
Російські експерти «Россільгоспнагляду» завершили аудит українських підприємств, але домовленості у «молочному скандалі» ще не досягнуто. Про це повідомили в Державному департаменті ветеринарної медицини.

За словами голови департаменту Івана Бісюка, експерти вилетіли до Москви, але «висновків ще немає», аудитори підготують пропозиції й передадуть ветдепартаменту. Він зазначив, що українська сторона «просила підготувати пропозиції якнайшвидше», при цьому не назвав конкретний термін.
Інспектування, що розпочалося 22 лютого, проведено через ситуацію навколо експорту української м’ясо-молочної продукції до Росії. Воно охопило близько 58 вітчизняних підприємств молочної галузі.
Міністр аграрної політики України Олександр Баранівський сказав, що «якщо це щирі дії», то після закінчення інспекції заборону може бути знято. Проте «якщо цього не буде зроблено, то, я знаю, що це буде зроблено після виборів», зауважив він, наголосивши, що добре розуміє: заборона може бути спричинена діями певних політичних сил, які «вміють добре домовлятися з Росією».
також у паперовій версії читайте:
  • У ВІННИЦІ ГОЛОДУЮТЬ ЖУРНАЛІСТИ
  • ЧИ «ГРАТИМУТЬ» НАПЕРЕДОДНІ СІВБИ НАФТОВІ МОНОПОЛІСТИ?
  • СВІТОВИЙ БАНК ДОПОМОЖЕ ПОДОЛАТИ «ПТАШИНИЙ ГРИП»
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ПОТЕНЦІАЛ Є. А РЕФОРМИ?
  • «КОСМЕТИКА» ЖКГ НЕ ДОПОМОЖЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».