Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ІТАЛІЙСЬКИЙ УРОК ДЛЯ НІМЕЧЧИНИ
Футбольні збірні планети продовжують готуватися до чемпіонату світу, який влітку відбудеться на полях Німеччини. Першого дня весни у Європі відбулось кілька товариських поєдинків. І, як завжди, не обійшлось без несподіваних результатів.

Центральним матчем з-поміж тих, які було зіграно напередодні, стала зустріч у Флоренції, де
суперник національної команди України з відбірного турніру до чемпіонату Європи 2008 року — збірна Італії приймала господарів майбутнього світового футбольного форуму — збірну Німеччини. Результат цієї гри несподіваний — італійці отримали впевнену перемогу з рахунком 4:1. Із таким розгромним рахунком німці не програвали італійцям з 1939 року, коли футболісти з Апеннінського півострова виграли з рахунком 5:2. На сьомій хвилині рахунок був 2:0 на користь господарів поля — відзначилися Джилардіно й Тоні. На 39-й хвилині де Россі, а на
57-й хвилині дель П'єро забили по одному м'ячу і довели рахунок до розгромного — 4:0. Лише на 82-й хвилині Хут зміг забити гол престижу. Після цієї поразки не позаздриш головному тренерові збірної Німеччини Юргену Клінсманну, якому на батьківщині дістається багато критики за гру його підопічних. Утім, не можна забувати про те, що це — лише товариський матч.
Останньою фразою, напевно, втішатимуться і шведи, котрі у гостях програли збірній Ірландії з рахунком 0:3, а також ще один суперник збірної України з відбору до фінальної частини Євро 2008 — французи, які на «Стад де Франс» зазнали поразки від збірної Словаччини — 1:2. Інші ж фаворити майбутнього чемпіонату світу неприємних сюрпризів своїм уболівальникам не зробили.
Збірна Англії в Ліверпулі на «Енфілд Роуд» зустрічалась зі збірною Уругваю, яка в стикових матчах за право зіграти на чемпіонаті світу програла австралійцям. У цій зустрічі південноамериканці дали справжній бій англійцям, неначе вказуючи на несправедливість їхньої відсутності на світовій першості. У середині першого тайму форвард гостей Омар Поусо відкрив рахунок ударом із 25 метрів.
Пол Робінсон, котрий захищав ворота господарів, був безсилий відбити цей удар. Майже п'ятдесят хвилин ігрового часу всі спроби англійців відігратися закінчувалися невдачею. Однак на 75-й хвилині Петер Крауч, який вийшов на заміну, забив свій перший м'яч за національну збірну і зрівняв
рахунок. На останній хвилині матчу Джо Коул ударом з-за меж штрафного майданчика уразив ворота уругвайців. У підсумку англійці перемогли з рахунком 2:1.
Збірна Хорватії в Швейцарії на стадіоні «Сент-Якобс Парк» зустрічалася зі збірною Аргентини. Обидві команди розпочали цей поєдинок із акцентом на атаку й на шостій хвилині рахунок був 2:1 на користь південноамериканської збірної. На гол Класніча, забитий на четвертій хвилині, аргентинці відповіли влучними ударами Тевеса та Мессі протягом наступних 120 секунд. До завершення першого тайму південноамериканці за рахунок помилок хорватської оборони могли збільшити свою перевагу в рахунку, але цього не сталось. Як наслідок — на шостій хвилині другого тайму хорвати змогли відновити рівновагу, скориставшись помилкою аргентинських захисників. Загалом у другому таймі хорвати грали набагато впевненіше, ніж у першому. І в підсумку здобули перемогу. Переможний м'яч на свій рахунок записав Шиміч.
Збірна Росії на своєму полі програла п'ятиразовим чемпіонам світу — бразильцям із рахунком 0:1. Бразильці постійно комбінували на підступах до штрафного майданчика господарів і відкрили рахунок на п'ятнадцятій хвилині. Його автором став Роналдо. Після потужного удару Роберто Карлоса м'яч потрапив у лікоть форварда і влетів у ворота. Голкіпер господарів Акінфєєв навіть не зрушив з місця. Футболісти російської команди довго сперечалися з арбітром стосовно того, що м'яч було забито з порушенням правил, однак рефері залишився невблаганним. На 34-й хвилині вперше врятував свою команду Акінфєєв. Сісіньйо з правого флангу віддав м'яч до штрафного майданчика на Адріано і той відразу пробив у ближній кут воріт. Голкіпер росіян виявився на висоті. Через п'ять хвилин з лінії штрафного майданчика пробив вже Роналдо, однак знову на перешкоді м'яча став Акінфєєв. Лише на останній хвилині тайму збірна Росії створила реальний момент біля воріт Рожеріо Сени. Кержаков потужним ударом перевірив поперечину воріт гостей. На останній хвилині першого тайму м'яч навіть влетів у сітку, однак півзахисник господарів Лоськов перебував у офсайді.
Після перерви Кержаков втратив реальний шанс зрівняти рахунок, коли не зміг як слід влучити по м'ячу після передачі Жиркова. У ці хвилини збірна Росії грала гостріше від свого суперника. Щоб змінити перебіг подій, головний тренер бразильців Альберто Паррейра замість Роналдо випустив на поле Фреда, а Роберто Карлоса замінив на Густаво Нері. Майже відразу бразильцям вдалось провести швидку атаку, яку ледь не завершив... Василь Березуцький. Розіграш м'яча закінчився передачею Кака на Сісіньйо і російський захисник зрізав м'яч у власні ворота. На щастя для господарів, Акінфєєв устиг накрити м'яч на лінії воріт. Відповідь команди Бородюка не забарилась. Анюкова вивели на ударну позицію, але Рожеріо Сена примудрився м'яч відбити. За сім хвилин до завершення гри свій момент втратив Кержаков, який пробивав практично у порожні ворота, однак м'яч у останній момент вибив бразильський захисник. Закінчився матч, як і перший тайм, незарахованим голом — цього разу у ворота Акінфєєва.
На Кіпрі завершився міжнародний турнір за участю восьми збірних. Учасників змагань було розділено на дві групи по чотири команди. У фіналі першої групи збірна Греції з рахунком 2:0 обіграла збірну Казахстану (голи забили Самарас і Яннакопулос). У матчі за третє місце збірна Білорусі по пенальті 4:5 програла команді Фінляндії (основний час матчу закінчився внічию — 2:2). Переможцями іншої групи стали румуни, які з рахунком 2:0 переграли команду Словенії. У матчі за третє місце господарі поля, футболісти збірної Кіпру, з таким самим рахунком обіграли команду Вірменії.
З-поміж інших товариських поєдинків варто відзначити зустріч між збірними Сенегалу й Норвегії. Африканська команда здобула перемогу з рахунком 2:1, а єдиний гол у скандинавів забив гравець пітерського «Зеніту» Ерік Хаген.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ФІНАЛ ЧОТИРЬОХ — УДРУГЕ ПОСПІЛЬ!
  • «ХІМІК» — ТЕЖ У ФІНАЛІ
  • МАСЛІВЕЦЬ — НАЙКРАЩА...
  • ... А ПОПОВИЧА ТРАВМОВАНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».