Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
П'ЯТЬ ТЕРАКТІВ В ІРАКУ: Є ЖЕРТВИ
Сорок одна особа загинула, 90 поранено — такі трагічні повідомлення надійшли з Іраку. Це — наслідок п'яти терактів. Перший вибух стався в східній частині іракської столиці. Терорист-смертник підірвав себе серед осіб, що стояли в черзі за гасом. 23 людини загинуло, понад 50 поранено. У цьому ж районі вибухнула фугасна бомба, через що померло дев'ятеро мирних громадян, 17 поранено.

На думку представників влади, метою нападу була патрульна машина місцевої поліції. Крім того, вибуховий пристрій спрацював поруч з шиїтською мечеттю у велелюдному південно-східному передмісті Багдада. Жертви — четверо людей, 16 поранено. Ще один вибух пролунав на невеликому ринку поруч з мечеттю Тимімі. Вибухівку сховали в припаркованому авто, очевидці стверджують, що за кермом машини сидів терорист-смертник. Крім того, у місті на фугасній бомбі підірвався автомобіль національної армії, через що загинуло п'ятеро військовослужбовців, семеро поранено. П'ятий вибух стався поруч з будівлею національного театру, інформація про жертви не надходила. Поліція заявляє, що пристрій був на терористові-смертнику.
Тим часом газета «Вашингтон Пост» пише, що протягом тижня зіткнень, що сталися після теракту в шиїтській святині в Самаррі, загинуло 1300 осіб. Ця цифра втричі перевищує офіційні дані, оприлюднені командуванням армії США в Іраку. За інформацією видання, досі не були представлені відомості про викрадення й убивства, скоєні прихильниками екстремістського шиїтського лідера Муктади ас-Садра, які вирішили помститися сунітам за напад на місце паломництва.
А в спеціальній заяві уряду країни зазначено цифру — 379 осіб, які загинули внаслідок заворушень. Ще 458 поранено. Нагадаємо: сутички сталися 22 лютого, коли був скоєний напад на одну з головних шиїтських релігійних святинь — мечеть Аскарія в Самаррі. Вибухом пошкоджено купол храму. Обурені шиїти відповіли нападами на сунітські мечеті, це спровокувало хвилю зіткнень на релігійному ґрунті, що не вщухають досі.
також у паперовій версії читайте:
  • КІШКА ЗАГИНУЛА ВІД «ПТАШИНОГО ГРИПУ»?
  • МЕДІА ПОЛЬЩІ ПРО ВІЗИТ КАЧИНСЬКОГО ДО КИЄВА
  • БУНТ В АФГАНСЬКІЙ В'ЯЗНИЦІ ТРИВАЄ
  • ОДИНАДЦЯТЬ РОКІВ, ЯК НЕ СТАЛО ВЛАДА ЛІСТЬЄВА
  • ЕКОЛОГІЧНА АВАРІЯ В ЄГИПТІ
  • ОГОЛОШЕННЯ ВИРОКУ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА ВІДКЛАДЕНО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».