Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РЕГІОНИ — ПАНОРАМА
ДІЛОВІ ПРОПОЗИЦІЇ «ЗЕЛЕНИМ ЧОЛОВІЧКАМ»
З Національного космічного центру в Євпаторії у Всесвіт полинуло чергове послання неземним цивілізаціям. Якщо раніше ініціаторами таких «листів» були вчені чи школярі з Криму, то цього разу — поляки. Керівник проекту Даріуш Шпліт повідомив, що перш ніж відправити такого відповідального листа, у Польщі відбувся конкурс на краще послання неземним цивілізаціям. За умовами, у текстах, крім наукової інформації про життя на Землі, обов’язково мають міститися бізнес-пропозиції «зеленим чоловічкам».У конкурсі взяло участь понад 50 тисяч осіб.

За це кожний виклав по 60 доларів. З величезної кількості найкращими визнано п’ять текстів. Зміст ділових пропозицій не розголошується — комерційна таємниця. А ну як інопланетяни відгукнуться? Утім, Даріуш Шпліт усе-таки трохи підняв завісу, сказавши, що послання уфологічне, політичне, можливо, його «прочитає» Бог. Сигнал «полетів» з Євпаторії прямо в сузір’я Тільця, і досягне адресата через 54,6 світлових років.
За словами співробітників космічного центру, поляки застосували одну тактичну хитрість, щоб вийти на контакт з інопланетянами. Суть її в тім, що поруч з безіменною планетою, куди пішла їхня депеша, є зірка Джубба — за один градус від Сонця. Вона вже понад п’ять років виявляє активність, що нагадує сонячну. І ймовірно, що жителі інших світів теж спостерігають за цією зіркою і зможуть упіймати сигнал з Євпаторії.
У космічному центрі повідомили, що за допомогою радіотелескопа РТ-70 уже відправлено 15 електронних послань неземним цивілізаціям. Тут встановлено одну з найбільших антен у світі. Площа її дзеркала дорівнює 2500 квадратним метрам, діаметр — 70 метрам. Перше повідомлення було відправлене з Євпаторії 19 листопада 1962 року. Воно складалося з трьох слів: «Мир — Ленін — СРСР», зашифровані абеткою Морзе. СРСР розпався, а відповідь ще не надійшла... Сучасні «листи» кодуються двоїчним кодом. Можливо, вони виявляться зрозумілішими для інших світів.

Віктор СТУС
також у паперовій версії читайте:
  • «СТОЛИЦЯ» ЗАРОБІТЧАН — ЦЕ ЛУНАЄ СУМНО...
  • ДО ВЕСНЯНОГО ПАВОДКА ГОТОВІ
  • З’ЯВИВСЯ СЕРІЙНИЙ УБИВЦЯ?
  • КОРАБЕЛЬ ІМЕНІ ДИРЕКТОРА
  • ДІТЕЙ КОСИТЬ МЕНІНГІТ
  • АВТОБУСИ НАРОДЖУВАТИМУТЬСЯ В ЛУЦЬКУ
  • ВУЛКАН ВРЯТУВАВ ВИНОГРАДНИКИ ВІД МОРОЗІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».