Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОЗІБРАНО ЗАВАЛИ «БАСМАННОГО РИНКУ»
Завершено розбирання завалів на місці техногенної катастрофи в Москві — на руїнах «Басманного ринку». Жертвами обвалу даху будівлі, який стався 23 лютого наразі є 66 осіб: 30 жінок і 36 чоловіків. 19 залишаються в лікарнях. Травми дістали понад 30 осіб. МНС Росії оприлюднило списки загиблих і травмованих.

Замоскворецький суд, задовольнивши клопотання столичної прокуратури, санкціонував арешт затриманого раніше строком на два місяці 35-річного директора «Басманного ринку» Марка Мішиєва. Йому пред'явлено звинувачення за частиною третьою статті 109 КК РФ — «Спричинення смерті через необережність у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків». Кримінальну справу порушено ще за однією статтею — «Недбалість». Відомо, що директор ринку неодноразово здійснював самовільне перепланування приміщень. Адвокат затриманого заявила, що має намір оскаржити запобіжний захід. За її словами, представник прокуратури аргументував його тим, що Мішиєв, перебуваючи на волі, «може вплинути на підлеглих, сховати документи або втекти». Вона вважає також необґрунтованим висунення обвинувачень до того, як проведуть комплексну будівельну експертизу і виявлять причину обвалу будівлі.
За деякою інформацією, сусідній з ринком дореволюційний будинок, у якому після робіт з демонтажу збільшилася вже наявна в ньому тріщина, знесуть. Така ж доля чекає і на готель, розміщений поблизу.
Тим часом у місті впали дахи ще двох приміщень — фабрики та житлового будинку. Причина — великий шар снігу. Ніхто не постраждав.
Державне підприємство «Басманний ринок», побудований у період з 1971-го до 1976 року, був відкритий у 1977 році. Це була капітальна одноповерхова будівля з антресоллю й підвальним приміщенням округлої форми площею 9 714 квадратних метрів.
також у паперовій версії читайте:
  • РОСІЯ ТА ІРАН СТВОРЯТЬ СП ІЗ ЗБАГАЧЕННЯ УРАНУ
  • У МОСКВІ ВБИТО ЖУРНАЛІСТА «НТВ»
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» ПОШИРЮЄТЬСЯ СВІТОМ
  • ТРАГЕДІЯ В КИТАЇ
  • МИРОТВОРЦЯМ ІЗРАЇЛЮ І ПАЛЕСТИНИ НИНІ НЕЛЕГКО
  • ПРОТЕСТИ ПРОТИ РУЙНУВАННЯ СВЯТИНЬ ТРИВАЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».