Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КІР «НАСУВАЄТЬСЯ» НА ЗАХІДНІ ОБЛАСТІ
Захворювання на кір, що почастішали у Рівненській та Львівській областях, поширюється й на Тернопільщину. Принаймні, у лютому тут побільшала кількість хворих серед молодих людей, переважно студентів і старшокласників.

Як стверджує лікар-епідеміолог міської санепідемстанції Світлана Маціпура, вже зареєстровано 34 випадки цього захворювання. Дехто переносить кір, не звертаючись до лікарів, адже симптоми цієї хвороби подібні до звичайної застуди. Проте ця недуга небезпечна для дорослих, бо вона призводить до важких ускладнень. А імунітет до неї в організмі дорослої людини — слабкий, адже щеплення роблять переважно дітям.


ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО «ПРОСИТЬСЯ НА ПЕНСІЮ»
Перший віце-прем'єр-міністр України Станіслав Сташевський вважає, що реформувати житлово-комунальне господарство потрібно негайно.
«Воно себе пережило і зжило, і якоюсь мірою є гальмом, що безпосередньо відображається на побуті людини»,— сказав він в інтерв'ю журналістам.
За словами високопосадовця, слід планомірно продумати систему і зробити повне реформування з урахуванням ринкових перетворень. Перший віце-прем'єр наголосив, що ситуація в ЖКГ — складна.
«50–60 років тому високими темпами розвивалось будівництво і житлово-комунальне господарство, за ці роки усе сильно зносилося, і якщо зараз не застосувати глобальних заходів, воно такими ж темпами почне виходити з ладу»,— сказав пан Сташевський.
За словами першого віце-прем'єра, треба продумати, яким чином приступити до реформування житлово-комунального господарства, його ремонту і правильної експлуатації з урахуванням зношення. Він також зауважив, що слід визначитися з тим, чиї кошти скеровувати на реформування ЖКГ.
«Ми, оплачуючи послуги, які надає ЖКГ, викладаємо чималі гроші, й щоб утримувати всі комунікації в будинку, і підтримувати порядок. Необхідно, щоб воно працювало. І так, щоб кошти знаходилися і на розвиток, і на реконструкцію, і на її підтримку»,— підсумував перший віце-прем'єр-міністр.

ПРО ДАХ НАД ГОЛОВОЮ ВЧИТЕЛЯ
Верховна Рада ухвалила зміни до статті 57 Закону України «Про освіту», яким пропонується доповнити перелік гарантій, що надаються державою працівникам навчальних закладів. Новим пунктом передбачено надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.

Набрання чинності цим законом передбачається з 1 січня 2007 року. Його ухвалення дасть змогу створити умови мати власне житло для педагогічних і науково-педагогічних працівників. На думку народних депутатів, це сприятиме підвищенню привабливості викладацької професії й позитивно вплине на бажання молоді працювати в царині освіти.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • У БРЮССЕЛІ ПРЕЗЕНТУЮТЬ НАШУ ЕНЕРГЕТИЧНУ ГАЛУЗЬ
  • «УКРТРАНСНАФТА» ПЕРЕКАЧУЄ МЕНШЕ ПАЛИВА
  • «ЕЛІТА-ЦЕНТР» ПРОПОНУВАЛА ДЛЯ ЗАБУДОВИ НЕПРИЙНЯТНІ МІСЦЯ
  • ІЗ ЧЕРНІГОВА В СТОЛИЦЮ — ЗА ДВІ ГОДИНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».