Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ — НАЙНЕБЕЗПЕЧНІША КРАЇНА
Американський журнал «Forbes» склав щорічний список країн, небезпечних для подорожей і роботи. «Чотирнадцять найгірших» очолила Росія. Для складання «чорного списку» журналісти опитали кілька міжнародних компаній, які оцінюють ризики для корпорації, відправляючи за кордон співробітників. Порівняно з торішнім рейтингом серед небажаних для відвідування вже не знайшлося місця Киргизії, зате, окрім росіян, тут «засвітилася» Грузія. РФ потрапила в рейтинг через політичну нестабільність в республіках кавказького регіону, найперше в Чечні. Мандрівникам не рекомендується їздити в Північну Осетію, Дагестан, Ставропольський край, Карачаєво-Черкесію, Кабардино-Балкарію, а також в Чечню.

Білорусь же названо найбільш «негостинною» для інвестицій країною в СНД, їй надано п’яте місце у світі — після Гаїті, Лаосу, Анголи й Зімбабве. Рейтинг «гостинності» держав до іноземних інвестицій, складений з огляду на адміністративні обмеження, законодавчий захист інвестицій, корупцію, податки і економічні показники, опублікований на сайті журналу, відомого списком мільярдерів різних країн, що також щорічно складається. Президент Білорусі Олександр Лукашенко, який прийшов до влади в 1994 році, «відновив адміністративний контроль за цінами й обмінними курсами валют, а також посилив права держави на втручання в управління приватними підприємствами», пише журнал. «На компанії часто «тиснуть» з боку центральних і місцевих органів влади, наприклад, шляхом довільної зміни законодавства, численних ретельних перевірок, надання зворотної сили новим регуляторним актам й арештів бізнесменів, що вдаються до «підривної діяльності»,— повідомляє видання.
Узбекистан посів друге за негостинністю місце серед країн СНД — одинадцяту позицію з кінця. Далі йдуть (відповідно до зростання інвестиційної привабливості): Азербайджан, Україна, Росія, Казахстан, Грузія, Молдова й Вірменія. Найпривабливішими для іноземних інвесторів визнані Данія, Фінляндія, Ісландія, США й Велика Британія.
також у паперовій версії читайте:
  • У ГРЕЦІЇ — СТРАЙК ПОРТОВИКІВ
  • ТЕРАКТИ В ІРАКУ: Є ЖЕРТВИ
  • ПОВІНЬ У БРАЗИЛІЇ
  • ТРАГЕДІЯ НА ФІЛІППІНАХ: СВІЖА ІНФОРМАЦІЯ
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» УЖЕ В БОСНІЇ
  • ПЕРЕМОВИ З ІРАНОМ ТРИВАЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».