Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВІК ДЛЯ ЗЛОЧИННОСТІ — НЕ ПЕРЕПОНА

Найчастіше чоловік або дружина позбавляють життя свого партнера, з яким вони прожили разом довгі роки, через дрібну сварку на побутовому ґрунті. З кожним роком також дедалі більше стає дорожньо-транспортних випадків зі смертельним кінцем, у яких беруть участь водії похилого віку. Відомий випадок, коли 82-річний чоловік за кермом за день збив шістьох пішоходів. Щоразу, побачивши людину на дорозі, він плутав газ і гальмо.
Соціологи пояснюють збільшення кількості злочинів, скоєних людьми похилого віку, передовсім кризою пенсійної системи в країні зі стрімко старіючим населенням. Дослідження доводять: дві третини японців пенсійного віку нині не можуть жити тільки на прибутки від пенсії. Психологи вважають, що не меншою проблемою японських старих є нудьга. Успіхи медицини дали змогу людям за 65 років бути ще досить активними, здоровими і бажати більшого від життя. Без роботи вони відчувають сильне занепокоєння, яке може підштовхнути їх на злочин.


ОКІЛЬЦЬОВАНІ ЛЕБЕДІ З’ЯВИЛИСЯ У БІЛОРУСІ
Мешканці Бреста, котрі гуляють взимку набережною річки Мухавець, звертають увагу на зграю лебедів, які тут зимують і мають на шиях яскраво-жовті кільця з чорними написами, передає Укрінформ із посиланням на інформагентство БІЛТА.
Як повідомив завідуючий лабораторією Брестського відділу проблем Полісся Національної академії наук Віктор Демянчик, така система кільцювання птахів прийнята в багатьох країнах Західної Європи. На кільцях у кодованому вигляді містяться дані про вік і місце кільцювання пернатого. Для орнітологів такий метод надто зручний, оскільки дає змогу за допомогою бінокля прочитати необхідну інформацію, відстежити шляхи міграції. За традиційної системи окільцьовування за лапку прочитати інформацію складно, бо для цього птаха треба піймати, а це проблематично. Та й для пернатих — це великий стрес.
За словами Віктора Демянчика, щороку в Бресті зимують близько 500–700 лебедів, а також качки різних видів. Основне місце зимівлі — ставки брестських очисних споруд, де вода не замерзає навіть у сильні морози. Однак це не найвдаліше місце для годівлі, тому «поласувати» пернаті прилітають у місця масових прогулянок городян — на набережну річки Мухавець у центрі міста та в районі меморіального комплексу «Брестська фортеця-герой». Мабуть, птахам подобається зимівля в Бресті, бо щороку в місті можна спостерігати багато «новачків».

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • НОУ-ХАУ
  • ЗНАХІДКИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».