Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЯКА ЕКСТРАДИЦІЯ, КОЛИ Є НЕДОТОРКАННІСТЬ...
Через ухвалення в Україні закону, який надає недоторканність депутатам усіх рівнів, наша країна не має підстав вимагати екстрадиції Володимира Щербаня. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол США Джон Гербст під час конференції, присвяченої презентації проекту реформування Державної прикордонної служби України.

«Ми знаємо, що Щербань певний час є ув'язненим у Сполучених Штатах і що українські правоохоронні органи розшукують його»,— зазначив дипломат. Однак із ухвалою в Україні закону, який надає імунітет главам обласних рад, наголосив він, Сполучені Штати Америки переглянули свою позицію. «Після набрання чинності цим законодавчим актом Україна не має підстав вимагати видачі Володимира Щербаня»,— сказав посол.

НАРКОМАНІЯ: ЗАМІСНА ТЕРАПІЯ ЗМЕНШИТЬ СМЕРТНІСТЬ?
Пошук шляхів запобігання поширенню в Україні ВІЛ/СНІДу, зокрема серед наркозалежних людей,— головна тема, якій присвячено Національну конференцію зі зменшення шкоди, пов'язаної із уживанням наркотиків, що завершилась вчора у Києві. У ній беруть участь представники Міністерства охорони здоров'я України, вітчизняні й міжнародні експерти з питань запобігання ВІЛ/СНІДу та наркоманії.

Заступник міністра охорони здоров'я України Валерій Івасюк наголосив, що деякі експерти вважають одним із можливих шляхів зменшення проблеми — впровадження замісної підтримуючої терапії для наркозалежних і вирішення питання про можливість обміну шприців. На їхню думку, замісна терапія за правильного призначення спроможна зменшити частоту або взагалі припинити вживання заборонених наркотиків, запобігти і зменшити частоту інфекційних захворювань, включно з ВІЛ-інфекцією та гепатитами, а також зменшити смертність, зокрема від передозування.
Однак, зауважив посадовець, впровадження замісної терапії (тобто вживання менш шкідливих, але наркотичних речовин) викликає неабияке занепокоєння як з боку державних інституцій, так і громадськості. Тому це питання, за його словами, потребує детального вивчення, дослідження і широкого обговорення.
також у паперовій версії читайте:
  • ТУМАН І СНІГ ВРЯТУЮТЬ ВІД МОРОЗУ
  • ХОЛОДИ НАКОЇЛИ ЛИХА Й НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ПЕРЕЇЗДІ
  • РЕКЛАМНА ПАУЗА — СТРЕС?
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • УКРАЇНСЬКА КНИГА Й НАДАЛІ ЛЕДЬ ЖИВОТІЄ
  • ПРАПОРИ ДОНБАСУ — НА НАЙВИЩИХ ТОЧКАХ ПЛАНЕТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».