Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРЕМ'ЄРИ УКРАЇНИ І ПОЛЬЩІ ПОРОЗУМІЛИСЯ
Проблемні питання польських підприємців, які постраждали внаслідок скасування в Україні режиму СЕЗ і ТПР, будуть зняті нинішнього року. Такої домовленості було досягнуто на зустрічі глав урядів України і Польщі — Юрія Єханурова і Казімежа Марцинкевича у Варшаві. «Частково питання вирішене, а остаточно воно вирішиться, будемо сподіватися, у поточному році»,— заявив Казімеж Марцинкевич.

У свою чергу, Юрій Єхануров підтвердив наміри української сторони вирішити питання налагодження відносин з польським бізнесом нинішнього року. На його думку, найбільш серйозні зрушення у проблемних питаннях буде зроблено тільки після парламентських виборів. «Реалізувати ці рішення можна буде лише після виборів, оскільки туди входять законодавчі ініціативи, які навряд чи можуть пройти парламент у передвиборний період»,— наголосив український Прем'єр.
Глави урядів також зазначили, що Україна і Польща можуть співпрацювати у газовій сфері шляхом спільного інвестування в розвиток системи українських підземних газосховищ. «Ми можемо співпрацювати у газовій сфері в рамках міжнародного газового консорціуму, а також шляхом спільного розвитку українських ПГС»,— сказав Юрій Єхануров.
Юрій Єхануров і Казімеж Марцинкевич також підписали Спільну заяву про підтримку з боку урядів будівництва нафтопроводу «Одеса — Броди — Плоцьк». «Ми доручили міністерствам економіки протягом трьох місяців підготувати конкретні пропозиції з вивченням рентабельності будівництва нафтопроводу»,— зауважив з цього приводу Казімеж Марцинкевич.
За словами польського пре-
м'єра, роботи з будівництва нафтопроводу можуть розпочатися нинішнього року. При цьому Казімеж Марцинкевич не вбачає проблем із виділенням земельних ділянок для добудування нафтопроводу на польській території. «Хто хоче, той може. А питання виділення землі легко вирішимо, оскільки в Польщі є відповідний закон»,— сказав він.
У свою чергу, Юрій Єхануров спростував слова деяких політиків про нібито існуючі домовленості з використання нафтопроводу Одеса — Броди в реверсному режимі протягом 15 років. «Договори на 15 років — це тільки чутки. Реверс можна «розвернути» протягом лише 90 днів»,— наголосив він.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗА АКТИВІЗАЦІЮ СПІВПРАЦІ В УСІХ СФЕРАХ
  • ФРУ ПРИЗУПИНЯЄ ПЕРЕГОВОРНИЙ ПРОЦЕС
  • ДЕ ЛОГІКА?
  • «МЕЖА» ВВАЖАЄ: СУДДІ ПЕРЕЙШЛИ МЕЖУ
  • «СОЦІОВИМІР» — ПРО ЕЛЕКТОРАЛЬНІ СИМПАТІЇ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».