Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНА ТА РОСІЯ АКТИВІЗУЮТЬ ІНВЕСТИЦІЙНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО
Нині зрозуміло всім: українсько-російські торговельно-економічні відносини проходять неабияке випробування. Стати на ринкову колію після років «безкраватної» дипломатії — непросто, і успіх прийде тоді, коли сторонам вдасться припинити взаємні докори, подолати недовіру та перейти у сферу конструктивних рішень, перспективних взаємовигідних дій.

Саме така атмосфера панувала на робочій зустрічі представників Українського та Російського союзів промисловців і підприємців, що проходила під головуванням їх президентів — Анатолія Кінаха та Олександра Шохіна. Серед впливових російських і українських бізнесменів, представників великого бізнесу та політиків на зустрічі були присутні голова правління Державного експортно-імпортного банку Віктор Капустін, президент Асоціації чорної металургії Анатолій Голубченко, голова правління корпорації «Інтерпайп» Ігор Ярославцев, генеральний директор корпорації «Союз» Ігор Приходько, почесний президент РСПП Аркадій Вольський, президент асоціації фінансово-промислових груп Росії Олег Сосковець, віце-президент ВАТ «Нафтова компанія «Лукойл» Микола Чорний та інші.
За ініціативи ділових партнерів двох країн, за підтримки Президента України Віктора Ющенка й Президента Росії Володимира Путіна була створена нова громадська організація — Рада з інвестицій на базі союзів промисловців і підприємців України та Росії. Рада сприятиме усуненню зайвих бар'єрів на шляху інвестиційної співпраці, вдосконаленню відповідних законодавств двох країн, налагодженню практичної допомоги реальним інвесторам на українських і російських ринках.
Положення про створення Ради підписали президент УСПП Анатолій Кінах і президент РСПП Олександр Шохін. До складу Ради увійшли понад 30 російських і українських компаній та громадських організацій, серед яких Експортно-імпортний банк, Універсальна інвестиційна група, корпорація «Союз», Асоціація підприємств чорної металургії, корпорації «Інтерпайп». З російського боку — компанія «Лукойл», ВАТ «Саул-Холдинг», ЗАТ «Трансмашхолдинг», ВАТ «Газпром», ВАТ «Руслан-УК», Асоціація фінансово-промислових груп Росії.
На думку Анатолія Кінаха, Рада з інвестицій є дієвим механізмом найповнішого використання інвестиційного потенціалу України й Росії, інструментом вирішення торговельно-економічних проблем, які виникають між двома країнами. Президент РСПП Олександр Шохін погодився з тим, що Рада дозволить внести раціональне зерно в розвиток двосторонніх економічних відносин, і закликав якнайшвидше перейти до розгляду конкретних проектів, які могли б задати роботі темп і масштаби.
Українська сторона Ради підготувала на розгляд російських колег низку інвестиційних пропозицій у сфері енергетики, виробництва біологічних видів палива, технологічного переоснащення вітчизняних нафтопереробних заводів, поліпшення якості продукції, виготовлення високопродуктивного компресорного обладнання, глибини переробки нафти.
Почесний президент РСПП Аркадій Вольський відзначив результативну роботу Союзів промисловців і підприємців двох країн, завдяки чому товарообіг у 2005 році між Росією та Україною порівняно з 2004 роком зріс на 19%, експорт Росії в Україну збільшився на 15%, імпорт з України в Росію — на 27%.
План і проекти, що обговорюються у ході засідання інвестиційної ради УСПП-РСПП, будуть винесені на розгляд урядів обох країн. Наступне засідання Ради відбудеться у жовтні поточного року в Москві.
Коментуючи необхідність переводити зовнішню торговельно-економічну співпрацю в конструктивну і прагматичну площину, Анатолій Кінах повідомив про плани створення інвестиційних Рад з іншими країнами, зокрема з Казахстаном і Латвією.

Наталія ВЛАСЮК
також у паперовій версії читайте:
  • СИТУАЦІЮ З ЧФ РФ СЛІД УРЕГУЛЮВАТИ НА РИНКОВИХ ЗАСАДАХ
  • УСПП — ЗА СИСТЕМНИЙ ВАРІАНТ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ
  • СТВОРЕНО НАЦІОНАЛЬНУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНУ РАДУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».