Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАЦРАДА ЗАЯВЛЯЄ ПРО СПЛАНОВАНУ ПРОВОКАЦІЮ
Зустріч голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Ренате Вольвенд і Ханне Северінсен, запланована на ранок четверга, не відбулась через те, що в будівлі Нацради невідомі розлили ртуть.

За повідомленням прес-служби Нацради, те, що сталось, розцінюється як провокація, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Навіть після проведеної демеркуризації було зафіксовано рівень зараження, небезпечний для здоров'я людей.
Про це повідомили в секторі організаційно-аналітичного забезпечення роботи голови Національної ради, зазначивши, що вчора доступ до приміщень п'ятого поверху було перекрито: треба вжити додаткових заходів для знешкодження ртуті.
Отруту було розлито на поверсі, де мала відбутися наперед запланована і проанонсована зустріч голови Національної ради Віталія Шевченка з Ханне Северінсен й Ренате Вольвенд з питань забезпечення свободи слова і виконання Україною зобов'язань перед європейською співдружністю. Керівництво Національної ради припускає, що злочин планувався з урахуванням цієї обставини.
Випаровування ртуті виявлено також у приймальні голови Національної ради.
Правоохоронні органи розслідують цей інцидент. Подібну провокацію з отруєнням приміщень ртуттю проти Національної ради вчинено вдруге.

«ПТАШИНИЙ ГРИП»: ЗАГРОЗА НЕ МИНУЛАСЯ
В Україні все ще існує загроза повернення й поширення «пташиного грипу», вважає старший координатор системи ООН з питань цієї хвороби Девід Набарро. На цьому він наголосив під час прес-конференції за результатами його візиту до України.

Експерт зазначив, що наша країна, яка опинилась на перехресті міграційних шляхів птахів, може стати локальним центром поширення високопатогенного грипу в регіоні. Представник ООН дав високу оцінку діям української влади з локалізації й недопущення поширення цієї пошесті в країні. «Мінагрополітики, МНС, МОЗ швидко і чітко відреагували на появу «пташиного грипу» в Україні, всі осередки якого були вчасно локалізовані»,— наголосив Набарро.
Він порадив структурам охорони здоров'я бути готовими до боротьби з хворобою і до найгіршого сценарію розвитку подій — можливої мутації вірусу, внаслідок чого він зможе передаватися від людини до людини.
Постійний координатор системи ООН в Україні Френсіс О'Доннелл зазначив, що «міжнародна спільнота й надалі надаватиме допомогу країнам світу в боротьбі з вірусом».
Відповідаючи на запитання щодо можливості винайдення вакцини для людей, Девід Набарро зауважив, що спочатку потрібно, аби вірус себе повністю виявив, тобто розпочалась пандемія. Після цього знадобиться близько шести місяців на розробку вакцини.
також у паперовій версії читайте:
  • «НА БОМБІ» ЖИЛИ З 1966-го...
  • ВІД ПОЖЕЖІ — З ВІКНА
  • ПАТРУЛЮВАННЯ СТАНЕ «ЩІЛЬНІШИМ»
  • 70% ДИСКІВ — ЛІЦЕНЗІЙНІ
  • «ПРАВИЛА ГРИ» ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ-2006

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».