Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КРИМІНАЛЬНА «ЕЛІТА»
У кримінальній справі, порушеній проти столичної будівельної компанії «Еліта-Центр» за фактом шахрайства, затримано бухгалтера цієї фірми, двох її керівників оголошено в міждержавний розшук. Про це на прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. «Затримано бухгалтера цього підприємства, арештовано рахунок, на якому знаходиться мізерна сума коштів, ще двоє осіб перебувають у міжнародному розшуку»,— сказав він.

За словами міністра, один із розшукуваних є громадянином Росії, другий — України.
Водночас він констатував, що основну частину грошей з рахунку «Еліта-Центр» виведено через готівкові схеми за кордон, і перспектив на їхнє повернення практично немає. «Кошти виведені всі готівкою, і навряд чи ошукані громадяни зможуть отримати їх назад».
* * *
Після скандалу навколо групи компаній «Еліта-Центр» неспроможні компанії не зможуть працювати на ринку нерухомості. Таку думку висловив керівник консорціуму «Українське будівництво» Андрій Заїка.
Він наголосив, що «на ринку не зможуть брати участь компанії, які є фінансово неспроможними, до яких немає довіри, які не мають власних коштів».
На думку пана Заїки, скандал навколо групи компаній «Еліта-Центр» призведе до застою цін на первинне житло і зростання цін на вторинному ринку.
За його словами, вторинний ринок, де будинки введені в експлуатацію, може зрости, оскільки порівняно з первинним ринком ризики під час купівлі такого житла менші.
Водночас А. Заїка зазначив: «Гадаю, на первинному ринку буде певний час застій, пов'язаний також із виборами. Після виборів ринок наздожене ситуацію, і обсяг продажу піде вгору». Ціни на первинному ринку якщо й коливатимуться, то трохи. «Сьогодні вони і так є дуже і дуже високими»,— підсумував керівник консорціуму.
Тим часом міністр будівництва Павло Качур зазначив, що близько 75% житла в Україні будується коштом громадян: «Очевидно, якщо така загроза будівельних пірамід існуватиме, то це означає, що ми просто припинимо житлове будівництво».
Подільським районним управлінням ГУМВС України в Києві 7 лютого порушено кримінальну справу за фактом шахрайства. Встановлено, що ТОВ «НІЦ Прогрес», ЗАТ «Будівельно-інжинірингова компанія «БІК», ТОВ «Марс-1», ТОВ «АФБ», ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Еліта-Центр», ТОВ «БМУ Хімбуд», ТОВ «Еліта-Будінвест» укладали договори з громадянами про пайову участь в будівництві житла, проте ніяке будівництво не вели. Названі компанії позиціонували себе як група компаній «Еліта-Центр».
Досудовим слідством з'ясовано факти подвійного, а також потрійного оформлення договорів пайової участі в будівництві одних і тих самих квартир. Сума завданої шкоди оцінюється більш як у 400 млн грн, кількість постраждалих — понад 1,5 тисячі осіб. Керівники компаній перебувають у розшуку.

У КРИМУ — СВІЙ АЛЧЕВСЬК
У місті Щолкіно, що охрестили кримським Алчевськом, тривають роботи з ліквідації аварії, яка відбулась під час небувалих для Криму морозів. Через це місто залишилось без тепла і води.

Як повідомили в прес-службі кримського главку МНС України, станом на сьогоднішній день повністю відсутнє водопостачання у чотирьох будинках, дитячому притулку та кварталі тимчасових гуртожитків типу «Берлін» через розмерзання труб водопостачання. Частково водопостачання відсутнє у 25 будинках. Без тепла залишаються мешканці 25 багатоповерхівок і тимчасових гуртожитків.
Для проведення ремонтно-відновлювальних робіт залучено аварійні бригади зі Щолкіно та Сімферополя.
Рада Міністрів Криму виділила 1 млн 200 тис. грн на ліквідацію наслідків аварії, ще понад 4 млн грн мають надійти з резервного фонду Кабміну України.
Загалом за період морозів із 19 січня від нестачі тепла та води постраждали близько 200 будинків у 18 населених пунктах півострова, де живе понад 45 тисяч осіб.
За інформацією Міністерства охорони здоров'я Криму, з 16 до 29 січня 2006 року за медичною допомогою до лікувальних закладів АР Крим з приводу переохолодження і обмороження звернулася 261 особа. З них шпиталізовано 124 особи, загинуло 47 осіб, переважно люди без певного місця проживання.
Згідно з даними МОЗ, із 16 січня до 13 лютого в Україні від переохолодження померло 884 особи, по медичну допомогу через «холодні травми» звернулись понад 10 тисяч осіб, більш як 5,5 тисячі осіб було шпиталізовано з діагнозом «переохолодження організму» та «обмороження».
Як зазначає прес-служба МОЗ, з-поміж загиблих від замерзання — в основному представники асоціальних прошарків населення, переважну більшість яких доправляли у медичні заклади вже померлими.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ВИКРИТО КОНВЕРТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР
  • ПОЇЗДАМ «ПРИРОБЛЯТЬ КРИЛА»
  • МОТОЦИКЛІСТ-ЕКСТРЕМАЛ ВИРУШИВ ПО НОВИЙ РЕКОРД
  • МІЖНАРОДНЕ ВИЗНАННЯ УКРАЇНСЬКОГО МУЛЬТФІЛЬМУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».