Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НОВІ КРОКИ «ГАЗОВОЮ СТЕЖКОЮ»
Кабінет Міністрів України вчора розглядав весь пакет документів зі створення спільного підприємства з компанією «РосУкрЕнерго» для поставок газу українським споживачам, а також проект протоколу на 2006 рік до міжурядової російсько-української газової угоди. Про це повідомив журналістам перший віце-прем’єр-міністр Станіслав Сташевський.

За його словами, перерву у засіданні (на момент підготовки номера газети до друку вона ще тривала) було оголошено для того, щоб міністерства економіки, фінансів, Мін’юст та Міністерство закордонних справ остаточно розглянули всі пропозиції, що містяться в запропонованих документах, та внесли свої зауваження. Паралельно спеціальна робоча група підготувала остаточний варіант документів. «Зараз є лише модель, ми над нею працюємо»,— заявив перший віце-прем’єр.
Станіслав Сташевський розраховує, що документи буде схвалено урядом. За його словами, вони «відповідатимуть інтересам України».
Не заперечив високопосадовець і те, що зі змістом документів, який розглядає уряд, ознайомлена російська сторона. Він пояснив, що самі проекти узгоджено для підписання суб’єктами господарської діяльності, якими є НАК «Нафтогаз України» та компанія «РосУкрЕнерго», але ще необхідне узгодження урядом.
До речі, коментуючи відносини з Україною в газовій сфері, російський президент Володимир Путін сказав, що Росія і Україна змогли домовитися про вироблення спільних підходів до енергетичних проблем, що, за його словами, є позитивним фактом.
«Керівництво України зробило мужній і правильний крок»,— відзначив Путін на своїй щорічній прес-конференції.
Водночас він заявив, що, незважаючи на всі домовленості, «ми зіткнулися з великим відбором газу» з європейського газопроводу.
При цьому російський лідер висловив надію на збалансованість відносин. Президента РФ тішить, що українське керівництво визнало факт відбору газу. «Важливо, щоб нам заплатили. Це можна зробити й наприкінці лютого»,— сказав він, додавши, що оплату треба здійснити за новими цінами.

НАСЛІДКИ АВАРІЇ НА «ДЕМІЇВСЬКІЙ»
Наслідки аварії на будівництві станції метро «Деміївська» у Києві ліквідують за півтора тижні, повідомив голова правління ВАТ «Київметробуд» Володимир Петренко.

Він розповів, що лихо сталося «дуже швидко, буквально за 10 секунд». «Вирвано частину залізобетонної стіни на довжині 20 метрів, яка має товщину 60 сантиметрів, армована арматурою 25 міліметрів і додатково — поясами і розпорками, що ставилися між двома стінами»,— зауважив Петренко. Він уточнив, що на момент аварії у котловані робили укріплення стін майбутньої станції метро: «Це був якийсь викид. Таке враження, що бомба спрацювала. Різкий розрив конструкції з понівеченим металом, перекрученим неначе від вибуху». Голова правління зазначив, що в нього немає претензій до проекту. «Прорахунків у розробленні конструкції не було».
Пан Петренко також повідомив, що увесь час на будівництві працювала спеціальна служба, яка вела спостереження за змінами у навколишньому середовищі, і вона не зафіксувала «жодних подвижок».
Як відомо, у суботу на майбутній «Деміївській» упав кран ККТС-20, загальна вага якого — 80 тонн. «Його як сірничок зламало. Уявляєте, яка це сила працювала там»,— наголосив Петренко.
Для встановлення крану потрібний певний час, і на цей період буде зайнято кілька смуг проїжджої частини Голосіївського проспекту. Внаслідок аварії на поверхні проспекту утворилася тріщина у 15 міліметрів. Проспект наразі перекрито.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІНИ НА ГАЗ І ЕЛЕКТРИКУ — БЕЗ ЗМІН
  • ЩО МИ ЗНАЄМО ПРО НАТО?
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • СТРАХОВКА ПОТРІБНА
  • МІНІСТР АГРОПОЛІТИКИ: ХЛІБ НЕ ПОДОРОЖЧАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».