Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
АЛЧЕВСЬК: ХОЛОДИ ВІДСТУПИЛИ. НАСУВАЮТЬСЯ РЕФОРМИ
За участю Президента України Віктора Ющенка в Алчевську відбулася робоча нарада з питань ліквідації наслідків аварії.
Установлено термін — 12 днів для налагодження водо- і теплопостачання у місті. Відповідальність за виконання цієї роботи глава держави поклав на штаб з ліквідації наслідків аварії Міністерства з надзвичайних ситуацій, що працює в Алчевську.

Говорячи про ситуацію, Ющенко наголосив на відповідальності місцевої влади, водночас зазначивши, що ця проблема має глибокі структурні причини, а саме — занепад комунальної сфери. Він повідомив, що через кілька тижнів буде проведено загальноукраїнську нараду з комунальної реформи. «Така реформа давно назріла і відкладати її не можна»,— переконаний Президент.
Торкаючись ключових кроків реформи, глава держави наголосив, що насамперед — це оптимізація комунальних тарифів, які повинні мати раціональне економічне підґрунтя. Через це потрібно навести лад і з комунальними субсидіями, оскільки наявна система пільг неадекватна рівню доходів громадян, переконаний Президент. «Місцева влада, роблячи правильну політику тарифів, має сама звертати увагу на тих, хто справді потребує пільг при оплаті»,— додав він.
Ще одним кроком реформи є енергозбереження. Нині житлово-комунальне господарство залишається надмірно енерговитратним. «Раціональне використання тепло- і електроенергії — ще одна риса комунальної реформи. За оцінками експертів, втрати енергії під час обігрівання приміщень становлять 50%»,— зазначив Ющенко.
Говорячи про ефективне управління комунальним господарством, глава держави висловився за створення конкурентного середовища в цій сфері. Президент переконаний: ця сфера може бути прибутковою, а отже, цікавою для приватних власників. «Тому на порядку денному має стати приватизація ЖЕКів»,— наголосив він.
Віктор Ющенко зустрівся з мешканцями Алчевська на мітингу. Президент запевнив міську громаду: до вирішення проблеми буде залучено всі потрібні фінансові ресурси держави як із центрального, так і місцевого бюджетів. Йдеться про кілька десятків мільйонів гривень. Глава держави нагадав, що уряд ухвалив рішення про виділення з резервного фонду бюджету коштів на ліквідацію наслідків аварії.
Причиною лиха, що сталося в місті, переконаний глава держави, була некомпетентність місцевої влади: «Місцева влада не впоралася з проблемами міста. Ці люди не гідні поваги, вони гідні відставки».
За словами глави держави, містам потрібно переходити із централізованої системи опалення на невеликі локальні котельні. Найближчим часом, повідомив Ющенко, фахівці, котрі працюють над подоланням наслідків аварії в Алчевську, почнуть встановлення тут дев'яти міні-котелень. Дотепер місто гарячою водою забезпечували дві центральні котельні із застарілим обладнанням.
Наразі в місті близько 10,5 тисячі дітей шкільного віку, навчання яких припинене через аварію. Президент наголосив, що «ця проблема має мінімально позначитися на навчальному процесі» й школярі мусять продовжити навчання в дитячих оздоровчих центрах, у тому числі в МДЦ «Артек».
Президент оглянув місце аварії тепломережі біля однієї з алчевських котелень та житловий будинок, що постраждав від аварії.
Станом на вчорашній день в Алчевську без теплопостачання залишилися 546 житлових будинків, 16 дошкільних закладів і 14 загальноосвітніх шкіл, 9 медичних установ.
У цілодобовому режимі тривають роботи з ремонту внутрішніх тепломереж будинків і поетапного підключення до мережі теплопостачання.
До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, крім бригад комунальних служб і підприємств міста, додатково залучено бригади зі спеціальним обладнанням від Криму, усіх областей, міст Києва і Севастополя, Донецької та Придніпровської залізниць.
також у паперовій версії читайте:
  • МЕМОРАНДУМУ-2 НЕ БУДЕ?
  • ЗОВНІШНЯ ПОЛІТИКА ОЧИМА ЕКСПЕРТА
  • РЕФОРМУВАННЯ АРМІЇ — НЕ МЕХАНІЧНИЙ ПРОЦЕС
  • ЗАМІНЮЮТЬ ГОЛІВ ОКРУЖНИХ ВИБОРЧКОМІВ
  • КРИМ: СПІВПРАЦЯ НРУ З МЕДЖЛІСОМ ТРИВАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».