Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧЕМПІОНСЬКІ АМБІЦІЇ «БАВАРІЇ»
Цікаві події відбувалися у провідних європейських футбольних чемпіонатах. Так, у італійській першості знову здивував «Мілан», що не зміг на своєму полі переграти «Сампдорію» і практично втратив шанс поборотися за перше місце. Чергову перемогу в чемпіонаті Іспанії здобула «Барселона», яка до дванадцяти очок збільшила відрив від найближчого переслідувача — «Валенсії». Після зимових канікул поновилися ігри у німецькій бундеслізі.

У найпринциповішому поєдинку одноосібний лідер першості — мюнхенська «Баварія» зустрічалася у гостях із «Боруссією» з Менхенгладбаха, яку впродовж останніх років вважали незручною командою для дев'ятнадцятиразового чемпіона Бундесліги.

Німеччина
Востаннє «Баварія» перемагала в Менхенгладбаху ще у 1998 році, а після цього в семи двобоях не змогла забити жодного м'яча. Однак цього разу команді Фелікса Магата вдалося перервати цю неприємну традицію. Мюнхенці перемогли з рахунком 3:1 і зробили ще один крок до ювілейного двадцятого чемпіонського звання. У їхньому складі двічі відзначився голландський форвард команди Макай. На тринадцятій хвилині Рой одержав передачу від Саньйоля на лінії штрафного майданчика, обіграв Штрассера і другим торканням відправив шкіряну кулю повз американського голкіпера Кейсі Келлера. У другому таймі господарі поля додали в активності, але на 55-й хвилині проґавили контрвипад суперника. Баллак, який ще не підписав новий контракт із «Баварією», гарматним пострілом зі штрафного забив сьомий гол у сезоні. Втім, «Боруссія» відіграла один м'яч менше, ніж через хвилину. Відзначився нападник збірної Бельгії Веслі Сонк. Однак на 69-й хвилині всі надії «Боруссії» розбив усе той же Макай. Голландський нападник після передачі Хасана Саліхаміджича з вісімнадцяти метрів влучно пробив по воротах Келлера.
Серед решти поєдинків відзначимо сенсаційну домашню перемогу «Нюрнберга» над другою командою Бундесліги — «Гамбургом». Гості, котрі впродовж першого кола зазнали лише однієї поразки, на 65-й хвилині повели в рахунку завдяки автоголу захисника «Нюрнберга» Андреаса Вольфа. Та через дві хвилини Іван Саєнко за допомогою рикошету зрівняв результат. Незабаром після цього Штефан Кіслінг забив вирішальний гол, який дав змогу «Нюрнбергу» залишитися у середині турнірної таблиці. Виграв у цьому турі і леверкузенський «Байєр», який удома з рахунком 2:1 переміг «Айнтрахт». Андрій Воронін вийшов у стартовому складі й провів на полі 84 хвилини.
Результати решти матчів: «Герта» — «Ганновер» — 1:1, «Штутгарт» — «Дуйсбург» — 0:1, «Боруссія» (Д.) — «Вольфсбург» — 3:2, «Майнц» — «Кельн» — 4:2, «Армінія» — «Вердер» — 0:1, «Кайзерслаутерн» — «Шальке-04» — 0:2.

Англія
На туманному Альбіоні відбулися поєдинки четвертого раунду розіграшу національного Кубка. На цьому етапі змагань ледь не припинив боротьбу чемпіон країни та лідер цьогорічної першості лондонський «Челсі», який у Ліверпулі все-таки зумів урятувати поєдинок із «Евертоном». Востаннє в рамках Кубка Англії команди зустрічалися майже рівно чотирнадцять років тому. 26 січня 1992 року «Челсі» обіграв «Евертон» із рахунком 1:0. Нинішня гра почалася в невисокому темпі, однак гості дещо переважали суперника в майстерності та більше контролювали матч. У складі останніх активністю вирізнявся португальський півзахисник Маніше. Однак «аристократам» не вдалось у першій половині двобою пробити голкіпера ліверпульців Мартіна. Натомість друга в матчі атака «Евертона» завершилась результативно. Валенте Макфадден головою поцілив у ворота Кудічіні. Після перерви гості відразу ж кинулися в атаку в надії відігратися. На 51-й хвилині ледь не пропустили другий гол. Макфадден вийшов на ударну позицію, але в зіткненні з Кудічіні одержав удар в обличчя, через що не зміг продовжити зустріч. Арбітр у цій ситуації не ризикнув призначити пенальті.
Після цього на полі відбувалася жорстка боротьба, в якій гравці не жаліли один одного. В цьому протистоянні «Челсі» все-таки зумів відігратися. Виручив лондонців капітан команди Лемпард, який змусив Мартіна витягнути м'яч із сітки власних воріт. У хвилини, що залишилися, рахунок на табло не змінився і тепер має відбутися перегравання.
З-поміж інших результатів варто відзначити гостьову поразку лондонського «Арсеналу» від «Болтона». За шість хвилин до фінального свистка результат цього поєдинку вирішив влучний удар грека Яннакополуса. Ледь не закінчився нічиєю і матч «Манчестер Сіті» — «Уіган», але нападник господарів поля Енді Коул за п'ять хвилин до завершення вивів свою команду до наступного кола змагань. «Вест Хем» удома здолав опір «Блекберна» — цьогорічного півфіналіста Кубка ліги. На чотири м'ячі господарів поля гості відповіли лише двома. «Астон Вілла» здобула перемогу над клубом третього дивізіону «Порт Вале» (3:1). Усі голи бірмінгемці забили в останні двадцять хвилин гри. Дубль — на рахунку Мілана Бароша. Лондонський «Чарльтон» переміг «Лейтон Орієнт», який виступає в четвертому дивізіоні. Лише на останніх хвилинах Ботройд забив переможний гол. «Ньюкасл» у гостях святкував перемогу над «Челтенгемом» із четвертого дивізіону. Обидва голи підопічні Грема Сунесса забили наприкінці першого тайму. А от «Міддлсбро» не вдалось переграти команду другого дивізіону — «Ковентрі». Хасселбайнк забив м'яч наприкінці першого тайму, але на початку другої половини зустрічі господарі відігралися. Така ж доля спіткала «Бірмінгем» у матчі з «Рідінгом», лідером другого дивізіону.

Італія
«Мілан» у домашньому поєдинку із «Сампдорією» повів у рахунку на тринадцятій хвилині, після того як Шевченко реалізував пенальті — це його дванадцятий гол у сезоні. Однак перед перервою голкіпер господарів поля Діда припустився помилки і дозволив суперникові зрівняти рахунок. У другому таймі «Мілан» більше атакував, однак не змінив неприємного для себе рахунку і майже остаточно втратив шанс завоювати чемпіонське звання.
Натомість лідер нинішнього сезону — туринський «Ювентус» — упевнено розібрався з «Асколі». Результат поєдинку вирішили менш як за двадцять хвилин першої половини гри. Нападник збірної Франції Трезеге з інтервалом у одинадцять хвилин оформив хет-трик, довівши свій рахунок до вісімнадцяти м'ячів. Футболісти «Асколі» зуміли лише скоротити розрив у рахунку — відзначився Ферранте. Здобув чергові три очки і міланський «Інтер», який йде на другому місці. Завдяки голам Фігу на 71-й хвилині та Станковіча на 90-й «Інтер» отримав перемогу над аутсайдером першості — «Лечче».
Результати решти матчів: «Рома» — «Ліворно» — 3:0, «Тревізо» — «Лаціо» — 0:1, «К'єво» — «Реджина» — 4:0, «Емполі» — «Парма» — 1:2, «Мессіна» — «Кальярі» — 1:0, «Палермо» —
«Сієна» — 1:3.

Іспанія
Лідер першості — «Барселона» в гостях розгромила «Мальорку» з рахунком 3:0, здобувши чотирнадцяту перемогу поспіль у рамках чемпіонату. Каталонському клубові достатньо перемогти в наступному турі «Атлетіко», щоб повторити рекорд мадридського «Реала», який у сезоні 1960-1961 виграв п'ятнадцять матчів поспіль. За іронією долі, єдиної поразки ця команда зазнала саме в зустрічі з «Атлетіко».
«Мальорка» другий рік бореться за виживання. Хоча вона в першому таймі на рівних протистояла грізному суперникові, але на 39-й хвилині гості повели в рахунку: Людовік Жулі скористався передачею португальця Деку. Після перерви «Мальорка» всіма силами намагалася відігратися, але на 73-й хвилині залишилася вдесятьох — із поля було вилучено аргентинського захисника Едуардо Туцціо. Наставник «Барселони» відразу випустив на заміну Ліонеля Мессі, котрий втілив чисельну перевагу своєї команди у два забиті м'ячі. Завдяки цій перемозі каталонці на дванадцять очок збільшили відрив від «Валенсії», яка на власному полі не зуміла перемогти «Сарагосу» (2:2).
Мадридський «Реал» відстає від «Валенсії» на одне очко. Після гостьової перемоги над «Сельтою» він піднявся на третій рядок турнірної таблиці. На сімнадцятій хвилині рахунок відкрив бразилець Робіньйо. Наприкінці першого тайму «Сельта» забила м'яч у відповідь. Героєм цього матчу став гравець гостей Сісіньйо, який успішно замінив травмованого Мічела Сальгадо. На 57-й хвилині після удару Робіньйо Сісіньйо добив м'яч у сітку воріт. У час, що залишився, «Сельта» багато атакувала і могла зрівняти рахунок. В одному з епізодів після удару Давіда Сілви шкіряна куля, здавалося, перетнула лінію воріт Ікера Касільяса, але суддя взяття воріт не зафіксував.
Результати решти матчів: «Осасуна» — «Бетіс» — 0:2, «Севілья» — «Вільярреал» — 2:0, «Алавес» — «Реал Сосьєдад» — 3:1, «Еспаньол» — «Малага» — 3:1, «Атлетіко» — «Депортіво» — 3:2, «Атлетік» — «Гетафе» — 1:0, «Кадіс» — «Расінг» — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • У КАРЛСРУЕ — ПЕРШИЙ. А В СТОКГОЛЬМІ?
  • «СОКІЛ» ЧИ ЗЕБРА?
  • КИЇВ ЗБІРНУ НЕ ПОБАЧИТЬ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».