Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РОСІЙСЬКЕ ПОСЕЛЕННЯ — НАЙЗРУЧНІШЕ МІСТО В КИТАЇ

Далянь заснували росіяни під назвою Дальній на території, яку Росія отримала в тимчасову оренду від Китаю за конвенцією. У 1904-1905 роках місто окупувала Японія, в серпні 1945-го його визволила Радянська армія. За радянсько-китайським договором, Далянь був визнаний китайським урядом вільним портом. Пристані й складські приміщення порту передали на 30 років в оренду Радянському Союзу. У 1950 році все майно, що перебувало у тимчасовому віданні або в оренді у радянської сторони в Даляні, безплатно передали Китайській Народній Республіці, однак повністю під контроль китайської влади місто перейшло лише 1955 року. Й донині в місті залишалися сліди радянського впливу — назви вулиць зазначені російською і китайською мовами. Площа Сталіна в центрі міста перед будівлею місцевої адміністрації стала «Народною» лише 1994 року, проте ім'я Сталіна досі носить одна із центральних вулиць Даляня.
Нині Далянь є одним із найсучасніших портових міст КНР з населенням 3 млн. Місто також вважається «інтелектуальною столицею» північного сходу Китаю і відоме своєю футбольною командою, що регулярно досягає високих результатів у чемпіонаті країни.
На другому і третіх місцях виявилися приморське місто Сямень і невелике містечко Мяньян у провінції Сичуань. До першої десятки найзручніших для життя міст Китаю також увійшли міста Ченду, Ухань, Ханчжоу, Шанхай, Нанкін, Ціндао і Чунцін.
А ось у Пекіні, як засвідчило опитування, китайці жити більше не хочуть. Якщо в 2004 році в ході схожого опитування Пекін опинився на третьому рядку в підсумковому рейтингу, то минулого року він посів лише 15 місце. Згідно з думкою спостерігачів, погіршення становища Пекіна пов'язане з різким збільшенням кількості автомобілів що призвело до жахливих багатокілометрових заторів і різкого погіршення екології.


ПОЛІЦЕЙСЬКА СОБАКА ЗАРОБЛЯЄ БІЛЬШЕ, НІЖ КОНСТЕБЛЬ
Поліцейський спрингер-спанієль Кіла, за якою наглядають два констеблі — Мартін Граймс і Джон Елліс, за день заробляє більше грошей, ніж будь-хто з них, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Telegraph.
«Позаштатна» робота Кіли на інші правоохоронні органи Великої Британії оплачується з розрахунку 530 фунтів стерлінгів на день, плюс витрати. Якби собака «влаштувалась» на постійну роботу поза поліцією, то її річний заробіток становив би понад двісті тисяч фунтів. Це на сімдесят тисяч більше, ніж заробляє звичайний англійський констебль.
Послуги Кіли так щедро оплачуються завдяки її унікальному нюхові. Адже вона може відчути запах крові на одязі, який кілька разів випрали за допомогою найсильніших миючих засобів. Собака також «чує» кров на ножі, який злочинець наточив і відполірував після того, як поранив жертву.
«Там, де проста собака знайде стіг сіна, Кіла відшукає у ньому голку»,— говорить із захопленням констебль Елліс.
Наступним кроком у кар'єрі спанієля стане оплачуване відрядження до США, де феноменальним носом собаки зацікавилось ФБР. «Американці мріють подивитись, як ми працюємо. Адже у них такого обладнання немає»,— пояснив британський поліцейський.

також у паперовій версії читайте:
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • КІНОСВІТ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».