Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ НЕ ВІДДАЄ МАЯК «САРИЧ»
Російський дипломат Володимир Лисенко не визнає рішення українського суду щодо належності маяка «Сарич» та інших навігаційних гідрографічних об'єктів у Криму Міністерству транспорту та зв'язку України — про це він заявив журналістам і представникам Всеукраїнської громадської організації «Студентське братство» під час їхньої чергової спроби пройти на територію маяка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами старшого радника Посольства РФ в Україні пана Лисенка, проблеми навігаційних об'єктів мають вирішуватись на міждержавному рівні, а не в судових інстанціях України.
Як відомо, за поданням Генеральної прокуратури України Господарський та апеляційний суд Севастополя ухвалили рішення про належність гідрографічних об'єктів Міністерству транспорту і зв'язку України, оскільки вони розташовані на українській території й наша держава несе відповідальність за безпеку судноплавства у своїх територіальних водах.
Мотивуючи тим, що (згідно з українським законодавством) оренда маяків в Україні взагалі не допускається, голова «Студентського братства» Олег Яценко спробував пройти на територію маяка «Сарич». Однак до нього була застосована фізична сила з боку військовослужбовців ЧФ РФ.
За словами Яценка, він поінформував МЗС України про цей інцидент і про публічні заяви, які зробив російський дипломат. На думку лідера «Студентського братства», Володимир Лисенко в грубій формі порушує закони України.

ДУБЛЮВАТИМУТЬ ЛИШЕ 20% ФІЛЬМІВ
З 1 вересня двадцять відсотків зарубіжних фільмів у кінотеатрах та прокаті дублюватимуться державною мовою. Відповідну постанову Кабінет Міністрів України ухвалив на своєму засіданні, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра з гуманітарних і соціальних питань В'ячеслава Кириленка.

«Уряд установив квоту обов'язкового дублювання, озвучення чи субтитрування державною мовою іноземних фільмів, які розповсюджуються для показу в кінотеатрах, публічного комерційного відео та домашнього відео в Україні»,— повідомив віце-міністр. За його словами, «йдучи назустріч представникам дистрибуції та прокату, уряд ухвалив рішення, відповідно до якого квоти на дублювання, озвучення чи субтитрування запроваджуватимуться поетапно. З 1 вересня 2006 року це буде не менш як 20% загальної кількості копій з кожного фільму; з 1 січня 2007 року — не менше, ніж 50%; і з 1 липня 2007 року — не менш як 70%». Згідно з ухваленою постановою, озвучення або субтитрування державною мовою має здійснюватись на фільмокопіях у оригінальній мовній версії.
Віце-прем'єр-міністр наголосив: таке рішення є необхідною передумовою для початку формування повноцінного національного кінопростору та розвитку українського кінематографа.
також у паперовій версії читайте:
  • ЖЕРТВІ АТРАКЦІОНУ ВРЯТУВАЛИ РУКУ
  • СКЛО ЛІТАКА ТРІСНУЛО В ПОЛЬОТІ
  • НА ЗАКАРПАТТІ — ЗНОВУ КІР
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ЗА МИРОТВОРЦЯМИ ЗАДЗВОНИТЬ ДЗВІН
  • СФОРМУЙМО ПОЗИТИВНИЙ ІМІДЖ КРАЇНИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».