Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НОВА ВЕРШИНА АНДРІЯ ШЕВЧЕНКА
Футбольна Європа повернулась до звичного ритму. Закінчилися маленькі канікули в Італії, Іспанії та Англії. У першому матчі 2006 року форвард збірної України та італійського «Мілана» Андрій Шевченко відзначився голом, який став для нього десятим у першості Італії. Крім того, м'яч «Пармі» став для Шевченка 161, відтак він наздогнав легендарного Жозе Альтафіні у списку найкращих голеадорів команди. Наступний орієнтир українського снайпера — Джанні Рівера, котрий має на своєму рахунку 164 м'ячі.

«Я щасливий, що «наздогнав» такого гравця, як Альтафіні,— зазначив після гри Андрій.— З кожним голом усе більше відчуваю себе частиною історії великого «Мілана». Кожен гол у цьому клубі для мене настільки ж важливий і хвилюючий, як і перший. Свої забиті м'ячі сприймаю лише як вінець зусиль усього колективу. Щодо результату матчу з «Пармою» (4:3), то скажу, що він став гарним уроком на майбутнє і попередженням про те, чим загрожує втрата концентрації — навіть у моменти, коли, здавалося б, долю зустрічі вирішено. Особливо це стосується гри в захисті. Втім, перемоги досягнуто, а це — головне. Особливо з огляду на те, що 8 січня, ось уже протягом півстоліття, було зачарованою датою — «Мілан» ніяк не міг перемогти цього дня...»
Тим часом «Мілан» і «Монако» домовились про перехід до монегасків нападника збірної Італії Крістіана Вієрі. Форвард має прибути в Монте-Карло, де пройде звичайне в таких випадках медичне обстеження, після чого підпише контракт із новим клубом.
Результати решти матчів: «Кальярі — «Удінезе» — 2:1, «К'єво» — «Лечче» — 3:1, «Емполі» — «Мессіна» — 1:3, «Лаціо» — «Асколі» — 4:1, «Сампдорія» — «Ліворно» — 0:2, «Сієна» — «Інтер» — 0:0, «Тревізо» — «Рома» — 0:1, «Реджина» — «Фіорентіна» — 1:1, «Палермо» — «Ювентус» — 1:2. Турнірне становище лідерів: 1. «Ювентус» — 49. 2. «Мілан» — 40. 3. «Інтер» — 39.
В Іспанії відбулись поєдинки вісімнадцятого туру. «Осасуна», яка йде на другому місці, вперше у нинішньому сезоні втратила очки вдома, зігравши внічию із «Расінгом» (1:1). Від лідера першості — «Барселони», яка перемогла в каталонському «дербі» «Еспаньол» (2:1), відстає на чотири очки. Мадридський «Реал» продовжив свою безвиграшну серію до трьох матчів. Під керівництвом нового головного тренера Хуана Рамона Лопеса Каро «королівський клуб» удома зіграв унічию з «Осасуною», потім сенсаційно програв «Расінгу», а в першому офіційному матчі 2006 року задовольнився нульовою нічиєю в гостьовому матчі проти «Вільярреала». Окрім того, у двобої з «Вільярреалом» травму одержав бразильський нападник «королівського клубу» Роналдо. У цій зустрічі форвард зіграв 33 хвилини. У деяких іспанських ЗМІ навіть з'явилась інформація, що бразильця змусили вийти на поле всупереч його волі, однак сам гравець спростував ці чутки. За повідомленням офіційного сайту «Реала», Роналдо не гратиме три тижні. Після останньої зустрічі команда Лопеса Каро відстає від лідера на тринадцять очок і перебуває на шостій позиції у турнірній таблиці. Результати решти матчів: «Кадіс» — «Гетафе» — 1:0, «Севілія» — «Малага» — 3:1, «Сельта» — «Реал Сосьєдад» — 1:0, «Алавес» — «Сарагоса» — 0:2, «Мальорка» — «Бетіс» — 1:1, «Атлетік» — «Депортиво» — 1:2.
В Англії відбулися матчі третього кола національного кубка. Саме з цього етапу в боротьбу вступають клуби вищого дивізіону. Цього року третій раунд видався багатим на сенсації. Лондонський «Фулхем» на своєму полі приймав «Лейтон Орієнт», який представляє четвертий дивізіон і примудрився програти. Після перших 45 хвилин підопічні Кріса Коулмана поступилися — 0:2. На початку другого тайму Колінс Джон скоротив відставання, але до завершення гри лондонці не змогли зрівняти рахунок.
«Тоттенхем», який веде боротьбу за місце в Лізі чемпіонів, програв у гостях «Лестеру», що виступає у другому дивізіоні. Підопічні Мартіна Йола в першому таймі вели з рахунком 2:0, але згодом пропустили три м'ячі.
«Манчестер Юнайтед» грав із клубом «Бартон Альбіон» з п'ятого за ліком дивізіону. Однак манкуніанці, у складі яких виступало чимало досвідчених гравців, так і не змогли забити. У підсумку — нічия 0:0 і на команди очікує друге побачення, яке відбудеться у Бартоні. Доведеться провести ще один двобій і «Евертону», який не зумів переграти «Міллуол» з другого дивізіону (1:1), і «Міддлсбро», що з таким самим рахунком зіграв проти «Ньюнітон Боро» з п'ятого дивізіону. А також «Бірмінгему», який не зумів уразити ворота «Торквей Юнайтед» з четвертого дивізіону, і «Вест Бромвічу» з «Віганом», що з однаковим рахунком (1:1) зіграли проти представників другого дивізіону — «Рідінга» та «Лідса». Решта клубів Прем'єр-ліги пробилися до наступного кола змагань.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • «СОКІЛ»: ТОМУ ЩО ЛІДЕР!
  • УКРАЇНА — ДЕВ'ЯТА
  • ПЕРЕМОЖНИЙ СТАРТ ВАСИЛЯ ІВАНЧУКА
  • ДМИТРО БАРАНОВСЬКИЙ — НАЙКРАЩИЙ
  • ІЗ РІЗНИМ НАСТРОЄМ
  • НІМЦІ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ
  • КОНКУРЕНТИ НЕ ДРІМАЮТЬ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».