Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ПРОБЛЕМА
НЕ ЗАЛИШИЛИСЬ ОСТОРОНЬ
Нещодавно Міжнародний благодійний фонд «Україна-3000» і компанія ТНК-ВР Україна провели спільну благодійну акцію передачі обладнання та ліків загальною вартістю 1 млн грн дитячому онкологічному відділенню Інституту онкології Академії наук України.
Як зауважив радник голови Наглядової ради фонду Андрій Мірошниченко, поліпшення дитячої медицини в Україні є одним із основних пріоритетів роботи фонду.

Цього року розпочнеться унікальний багатосторонній проект «Радість дитинства — вільні рухи», розрахований на чотири роки із загальним річним бюджетом понад 4 млн грн. Партнерами цього проекту стали Міжнародна клініка відновлювального лікування, яку очолює Володимир Козявкін, і Український медичний центр реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи МОЗ України. Завдяки цьому діти з малозабезпечених сімей та діти-сироти, котрі хворіють на ДЦП, зможуть пролікуватись.

Курс на соціальну відповідальність
За словами президента ТНК-ВР Україна Олександра Городецького, беручи участь у благодійній акції, компанія робить ще один крок, спрямований на реалізацію Програми корпоративної соціальної відповідальності, що повною мірою буде впроваджена на початку 2006 року. Всі проекти, на які ТНК-ВР Україна надаватиме кошти, розглядатимуться як інвестиції у майбутнє України.
На жаль, нині в Україні чимало людей, котрі потребують фінансової підтримки. Надто складно визначити, кому така допомога найпотрібніша. Тут важлива роль належить благодійним фондам, які можуть професійно і прозоро витратити благодійні кошти. Компанія будує свою доброчинну діяльність на принципах гуманізму й милосердя. Доброчинна допомога має цільовий, адресний характер. Насамперед вона спрямована на підтримку мешканців і організацій регіонів, де компанія працює (Лисичанськ, населені пункти Луганської області, Київ). Серед основних напрямів доброчинності — надання матеріальної й соціальної допомоги дітям-сиротам, хворим, інвалідам, багатодітним, пенсіонерам; сприяння втіленню державної програми захисту материнства і дитинства, поліпшенню медичного обслуговування хворих, інвалідів, самотніх стареньких, забезпечення їх товарами першої потреби; сприяння розвитку охорони здоров'я, культури, мистецтва, фізичної культури, спорту, туризму, пропаганді здорового способу життя.
Якщо приклад доброчинності підхоплять інші компанії, людям в Україні житиметься краще, вони будуть добрішими.

Хворих на рак дітей можна вилікувати
Як зазначає головний дитячий онколог України Григорій Климнюк, у нас кожного року на рак захворює понад тисячу дітей. Близько 70% хворих зі злоякісними новоутвореннями можна вилікувати. В Україні ж такий показник не перевищує 50%. Адже лікування надто дороге, а державне фінансування — обмежене. Нині у суспільстві відбуваються зміни, що примушують людей думати не лише про те, як вижити, а й про те, як жити. Добре, що з'являються перші паростки соціальної відповідальності бізнесу, який дбає не тільки про власний прибуток, а й про людей, що живуть поруч.
За доброчинні 1 млн грн придбано сучасне медичне устаткування та ліки, на які коштів у державних програмах не передбачалось. На жаль, бюджетних коштів вистачає лише на найнеобхідніші медикаменти.
Мікробіологічні аналізатори у клініках розвинутих країн давно стали звичними. У наших же державних клініках обладнання такого класу відсутнє. Вони дають змогу протягом 1–1,5 години визначити інфекційного агента, яким може бути вражена хвора дитина, розпізнати його серед 500 мікроорганізмів і визначити до якого антибіотика він чутливий. Це вкрай важливо, адже збільшилась кількість резистентних інфекцій. Діти, хворі на рак, отримують інтенсивну хіміотерапію. Імунітет у них ослаблений, і вони вразливі до інфекцій. Тож протягом кількох годин дитина може загинути, якщо буде точно визначений збудник інфекції й призначене неправильне лікування. До того ж, за допомогою аналізатора можна проводити молекулярно-генетичні дослідження структури пухлини і поставити точний діагноз.
При лікуванні онкохворих проводиться променева терапія. Для дітей — це складна процедура і, зазвичай, вимагає наркозу. Під час таких процедур діти рухаються, отже, під опромінення потрапляють життєво важливі органи і системи. Це може спричинити променеве ускладнення, а необхідна ефективна доза опромінення на пухлину не потрапить. Придбане обладнання дасть змогу точно зафіксувати дитину. Крім того, воно важливе для лікування пухлин головного мозку. Адже за опромінення потрібно надійно захистити структури, що оточують пухлину.
За рахунок благодійних коштів придбано медикаменти, які не закуповують за кошти державних цільових програм. Це антибіотики, розчини амінокислот для внутрішньовенного харчування дітей, котрі не можуть їсти при хіміотерапії; плазмозамінні розчини, що використовуються під час інтенсивної терапії й операцій, а також ефективні та безпечні засоби для наркозу.
У церемонії передачі обладнання та ліків взяла участь голова Наглядової ради фонду «Україна-3000» Катерина Ющенко. «Я хочу подякувати всім, хто поділяє наше розуміння спільної відповідальності за майбутнє українського суспільства. Кожну хвилину в дитячому відділенні Інституту онкології триває боротьба за дитячі життя. Дякую всім, хто прийшов на допомогу цим мужнім людям. Сподіваюсь, що наша спільна акція з ТНК-ВР Україна стане прикладом для багатьох інших українських і міжнародних компаній».

Олена КОСЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • У НОВИЙ РІК — ЗІ СТАРИМИ ПРОБЛЕМАМИ
  • НА БОГА НАДІЙСЯ, А СТРАХОВКУ КУПИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».