Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЦІНА КОРУПЦІЇ — 20 МЛРД ГРН
Президент України Віктор Янукович заявив, що підписав низку антикорупційних законів, що враховують передовий світовий досвід та істотно розширюють коло осіб, які є суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення.

Про це глава держави сказав під час засідання Національного антикорупційного комітету.
«Останні 15 місяців ми напружено працювали над викоріненням цього ганебного явища. Результатом роботи стало, врешті-решт, ухвалення антикорупційного законодавства, зокрема Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
Ці закони я підписав учора. Вони є наслідком наших послідовних дій, починаючи з березня 2010 року»,— зазначив Президент.
За його словами, при ухваленні антикорупційних законів ураховано численні пропозиції представників міжнародної спільноти і передовий світовий досвід.
«Щиро вдячні за це нашим закордонним партнерам, у тому числі такій авторитетній організації, як ГРЕКО. Ми й далі продовжимо наше співробітництво з цією організацією для вдосконалення антикорупційного законодавства»,— зауважив глава держави.
Віктор Янукович наголосив: «Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» містить ефективні правові механізми запобігання, виявлення, припинення та розслідування корупційних правопорушень як у публічній, так і приватній сферах.
Істотно розширено коло осіб, які є суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення».
«Ними є усі високопосадовці держави, у тому числі Президент України, Голова Верховної Ради України, Прем'єр-міністр України, Генеральний прокурор України, міністри, керівники інших центральних органів виконавчої влади»,— заявив Віктор Янукович.
За словами глави держави, «не залишилися поза увагою закону» народні депутати України, депутати місцевих рад усіх рівнів, посадові особи органів місцевого самоврядування, державні службовці, судді, працівники органів прокуратури, працівники інших правоохоронних органів, митної служби, державної податкової служби.
«Закон дає можливість виявляти корупцію у сфері надання публічних послуг, зокрема у діяльності аудиторів, оцінювачів, нотаріусів та інших»,— додав Президент.
Віктор Янукович підкреслив, що законом запроваджено ефективні засоби відшкодування шкоди, завданої корупційними діями, встановлено механізм поновлення порушених прав, свобод та інтересів громадян, юридичних осіб, інтересів держави.
Передбачено також обов'язок негайно письмово інформувати уповноважені органи про виявлені корупційні правопорушення.
«У такий спосіб ми очікуємо викорінення так званої кругової поруки та замовчування про вчинення правопорушень»,— сказав Президент.
Віктор Янукович звернув увагу, що законом також запроваджується обов'язок державних службовців декларувати не тільки свої доходи і витрати, а й близьких осіб — подружжя, дітей, батьків, рідних братів і сестер.
«Переконаний, що це дасть змогу відслідковувати випадки незаконного збагачення державних службовців»,— констатував глава держави.
Українське суспільство через корупцію втрачає 20 млрд гривень щороку. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович у середу на засіданні Національного антикорупційного комітету.
«Україна платить велику ціну за корупцію. Корупційний податок лягає в цілому на всю економіку нашої держави. За мінімальними підрахунками, українське суспільство втрачає щороку 20 мільярдів гривень. Це кошти, що не надійшли до бюджету»,— заявив В. Янукович.
За словами Президента, через корупційні оборудки у сфері державних закупівель 10–15 відсотків державного бюджету осідає у кишенях чиновників. «Це чотири–сім мільярдів доларів»,— додав глава держави.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ВІДМОВИВ ТИМОШЕНКО
  • ВОЛОДИМИР ПУТІН: ТРЕБА ПЛАТИТИ
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».