Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ПІДНЯЛИ З ДНА ОКЕАНУ ЯКІР З КОРАБЛЯ ПІРАТА ЧОРНА БОРОДА
Американські археологи підняли з дна Атлантичного океану якір із затонулого корабля, яким міг командувати знаменитий пірат Чорна борода, повідомляє NEWSru.ua. Він покоївся на шестиметровій глибині біля узбережжя штату Північна Кароліна.
Дослідники вважають, що якір належав кораблю «Помста королеви Анни», який затонув 1718 року за п'ять місяців до того, як Чорна борода загинув у бою. Завдовжки він має понад три метри. Його переправлять на берег і помістять в один із місцевих музеїв.

Преса звертає увагу на те, що підняття якоря збіглося за часом із виходом на екрани фільму «Пірати Карибського моря: На дивних берегах», у якому діють і пірат Чорна борода, і його корабель «Помста королеви Анни».
Cюжет стрічки розповідає про пригоди Джека Горобця і Анжеліки, які вирушають на пошуки Джерела вічної молодості, що, за легендою, має силу омолодження. На борту корабля Чорної бороди вони потрапляють у численні несподівані пригоди, на їхньому шляху навіть з'являються сирени, котрі своїм співом зводять зі світу моряків.
Додамо, що торік біля берегів Балаклави в Криму знайшли знаменитий корабель «Чорний принц» із британським золотом, який затонув у листопаді 1854 року. Тоді ж поблизу острова Калімантан німецькі дослідники виявили скарби на суму понад 10 мільйонів доларів на борту затонулого піратського корабля.

БРИТАНСЬКА ПОЛІЦІЯ АТАКУВАЛА ІГРАШКОВОГО ТИГРА
Жителі британського міста Хедж-Енд у графстві Хемпшир помітили в полі «постать, що причаїлася», схожу на живого білого тигра, і викликали загін поліції, повідомляє Укрінформ.
До місця знаходження хижака вислали вертоліт із працівниками правоохоронних органів, які мали при собі спеціальне тепловізійне обладнання для встановлення точного місцезнаходження тварини.
Задля безпеки людей поліція перервала матч із крикету, що проходив неподалік, а також попросила любителів гольфу тимчасово припинити гру. Після цього розпочала операцію з пошуку і затримання звіра.
Коли фахівці, попередньо проконсультувавшись по телефону з працівниками зоопарку, наблизилися на вертольоті до тигра, котрий лежав на полі, то помітили, що прилади не можуть зафіксувати теплове випромінювання від тварини. Тоді вертоліт опустився ближче до землі, й потік повітря перевернув тигра на спину, і поліцейські зрозуміли, що перед ними — плюшева тварина, а не справжня.
Тигра сфотографували і кваліфікували як втрачене майно (за попередньою версією, власник іграшки виграв її на місцевій ярмарці). Проте в поліції допускають, що хтось кинув іграшку в поле задля жарту.
У лютому в баварському місті Штраубінг молода пара також викликала пожежну охорону для порятунку пластикового лебедя, якого вони сприйняли за живого птаха.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».