Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ЛЮДИНА-ЛЕГЕНДА БОРИС ГРЕБЕНЩИКОВ У КИЄВІ
Творчий вечір Бориса Гребенщикова відбудеться 20 червня о 19:00 у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка.
Такі акустичні творчі вечори стали новинкою минулого сезону. Усе почалося 2009-го в одному з храмів Вільнюса, тривало в Санкт-Петербурзькій академічній капелі, у Києві й Ризі вже 2010-го. Нещодавно БГ виступив у трьох містах Китаю. Він визначає жанр таких зустрічей як «сольний спів під гітару і відповіді на животрепетні запитання».

«Коли граєш один, то переоцінюєш ці пісні й співаєш так, як співаєш друзям, коли пісню тільки-но написано»,— зазначає виконавець.
На творчих вечорах БГ глядачі слухають благоговійно, затамувавши подих, у той час як зі сцени долинають акуратний перебір струн і неголосні пісні. Такі концерти стирають межу між співаком і слухачем. Це не лише виступ, а й інтимне спілкування на вищому рівні. Це не концерт туру групи (нагадаємо, торік 26 жовтня Гребенщиков і гурт «Акваріум» представили в Києві нову програму, тригодинний концерт пройшов за повного аншлагу!). Це щось інше. Зустріч віч-на-віч... На Гребенщикова ходять люди будь-якого віку — парами, поодинці, родинами, компаніями. Секрет його затребуваності пояснити дохідливо не може ніхто. Проте майже усі сходяться на думці, що БГ — музикант і поет, творчість якого ніколи і нікого не дратує. І в кожного з нас є (чи коли-небудь настане) свій час, коли пісні БГ особливо доречні.

НА ВЕНЕЦІАНСЬКІЙ БІЄНАЛЕ РОЗДАЛИ «ЗОЛОТИХ ЛЕВІВ»
Головний приз 54-ї Венеціанської бієнале — «Золотий лев» — вручено американському художникові Крістіану Марклею, його відеороботи «Години» представлено в основному проекті «ІЛЛЮМІнації», повідомляє news.liga.net. Це відеоколаж, який складено з безлічі кадрів із зображенням різних годинників, час на яких відповідає реальному в момент перегляду.
Найкращою національною виставкою визнано експозицію у павільйоні Німеччини: тут виставлено проект режисера-авангардиста, котрий недавно пішов із життя, Крістофа Шлінгензіфа «Храм страху/Чужий всередині», для демонстрації якого в середині приміщення вибудували подобу католицького храму з вівтарем.
«Срібного лева» як найкращий молодий художник отримав англієць Харун Мірза. Його інсталяцію Backfade-5 також представлено на головній виставці.
Почесних нагород «За внесок у мистецтво» удостоєно австрійського художника Франца Веста і американку Еллен Стюртевант. Спеціальними преміями також відзначено литовський павільйон і шведську художницю Клару Ліден.
Національні проекти на бієнале (цього року їх 89) представлено у садах Джардіні й в історичних будівлях по всьому місту, так само як і 37 міжнародних проектів у паралельній програмі. Бієнале працюватиме до 27 листопада.
Венеціанська бієнале — найбільший міжнародний форум сучасного мистецтва, що збирає художню еліту всього світу. Огляд бере початок 1895 року. З 1975-го відбувається раз на два роки і чергується з архітектурною бієнале.
Україну цього року представляє проект Post VS Proto-Renessans відомої української художниці Оксани Мась. Її робота — величезне мозаїчне панно у вигляді Гентського вівтаря, створеного братами Хубертом і Яном ван Ейками у XV ст., зібране з тисяч розписаних дерев'яних яєць.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕКАЄМО НА БРІТНІ СПІРС
  • НАЙКРАЩА РОК-ГРУПА ОСТАННЬОГО ТРИДЦЯТИЛІТТЯ
  • ГОЛОВНІ НАГОРОДИ MTV MOVIE AWARDS ЗАБРАЛИ «СУТІНКИ. ЗАТЕМНЕННЯ»
  • ВРУЧИЛИ ПРЕМІЮ МУЗ-ТВ-2011
  • ЕКРАНІЗУЄ РОМАН ЕЛІЗАБЕТ ТЕЙЛОР І РІЧАРДА БЕРТОНА
  • АЛЬБОМ ЗА ТИЖДЕНЬ РОЗІЙШОВСЯ МІЛЬЙОННИМ НАКЛАДОМ
  • ПРОДОВЖЕННЯ «АВАТАРА» ЗНІМУТЬ В ЕКОЛОГІЧНО ЧИСТІЙ СТУДІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».