Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
СМЕРТЕЛЬНІ ПЕРЕЇЗДИ
12 жовтня о 9:25 за київським часом поблизу с. Максимівка Нікопольського району Дніпропетровської області на нерегульованому залізничному переїзді перегону Марганець — Нікополь (116 км залізниці Кривий Ріг — Запоріжжя) маневровий локомотив зіткнувся з пасажирським автобусом «Еталон».

Як сповіщає прес-служба «Укрзалізниці», аварія сталася на переїзді зі звуковою та світловою сигналізацією, що справно працює. Видимість на переїзді в обидві сторони становить понад 700 м.
«Водій автобуса зігнорував заборонні сигнали світлофора переїзної світлофорної сигналізації та виїхав на переїзд у безпосередній близькості до поїзда, що наближався, внаслідок чого відбулося зіткнення з локомотивом»,— йдеться у повідомленні.
«Укрзалізниця» повідомила, що зауважень до технічного стану локомотива, який зіштовхнувся з рейсовим автобусом, і технічного стану колії під час слідування потяга не було.
За інформацією «Укрзалізниці», бригада депо Кривий Ріг у складі машиніста В. Косова та помічника машиніста О. Могильного вела локомотив згідно зі встановленими вимогами Правил технічної експлуатації.
За 500 м до переїзду бригада побачила автобус, який зупинився. За встановленим регламентом машиніст подав звуковий сигнал. Незважаючи на попереджувальний сигнал локомотива та заборонний сигнал охоронної сигналізації переїзду, автобус розпочав рух у напрямку колії. Машиніст застосував екстрене гальмування. На жаль, зіткненню запобігти не вдалося.
За уточненими даними, в автобусі, який зіткнувся з локомотивом, перебувала 51 особа, 44 із яких загинули.
Що стало причиною того, що водій із 36-річним стажем, незважаючи на попередження про небезпеку і, можливо, розуміючи, що може статися з переповненим автобусом, поїхав на заборонений сигнал світлофору, невідомо.
* * *
Указом Президента України Віктора Януковича утворено Урядову комісію, яка має з'ясувати причини, що призвели до автокатастрофи. Уряду доручено потерпілим у аварії до кінця реабілітаційного періоду забезпечити надання їм невідкладної медичної допомоги та проведення комплексу реабілітаційних заходів. Родинам загиблих і потерпілих надати всебічну допомогу.
Як повідомили у прес-службі глави держави, Віктор Янукович після відвідування у лікарні постраждалих у автокатастрофі заявив про посилення контролю за автоперевізниками.
«Ми обов'язково перевіримо ліцензії, стан рухомого складу. Такий комплексний підхід обов'язково буде»,— запевнив глава держави.
В. Янукович також додав, що на рівні правоохоронних органів буде розглянуте питання посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. «Я дав таке доручення Генеральній прокуратурі. Скоріше за все, буде прийнято рішення про посилення відповідальності водіїв будь-яких транспортних засобів»,— зауважив він.
За словами Президента, буде також вивчено законодавство інших країн щодо відповідальності за порушення правил проїзду на сигнали світлофорів і семафорів. «Ми розглянемо це питання. Це жахливий випадок, на який, безумовно, треба також і відповідати жорстко»,— переконаний Віктор Янукович.
* * *
Прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Кабмін виділить із резервного фонду кошти для фінансової підтримки сім'ям жертв автокатастрофи в Дніпропетровській області.
«Уряд прийме постанову про виділення коштів із резервного фонду для поховання загиблих, а також для надання допомоги сім'ям загиблих та постраждалих у розмірі 100 тисяч гривень на сім'ю»,— наголосив він.
М. Азаров доручив Мінтрансзв'язку та Міністерству внутрішніх справ України розробити комплексну програму з підвищення безпеки на транспортних переїздах. Крім того, на його думку, потрібно підвищити вимоги до кваліфікації фізичного й психологічного стану водіїв маршрутних таксі.
* * *
13 жовтня о 20 годині 58 хвилин у ДТП на залізничному переїзді у с. Тарасівка Києво-Святошинського району загинули вагітна жінка, яку машина «швидкої допомоги» перевозила до лікарні, та її чоловік.
Водій автомобіля УАЗ («швидка медична допомога»), рухаючись з увімкненими проблисковими маячками в напрямку м. Боярка до Києво-Святошинської центральної районної лікарні, виїхав на залізничний переїзд при звуковій та світловій сигналізації, що працювала, та зіткнувся з пасажирським потягом сполучення «Київ–Трускавець». За попередніми даними, водій «швидкої» зробив об'їзд транспортних засобів, що спинилися перед закритим шлагбаумом на переїзді, після чого виїхав по зустрічній смузі руху на залізничну колію.
Унаслідок ДТП молода жінка (1990 р. н.) та її чоловік (1985 р. н.), котрий супроводжував дружину до медзакладу, загинули на місці, водія та фельдшера «швидкої» з тяжкими тілесними ушкодженнями шпиталізували. Однак, як повідомили в «Укрзалізниці», у лікарні жінка-фельдшер (1974 р. н.) померла.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».