Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Грудень 2019 13:53

Демократи висунули Трампу звинувачення

Rate this item
(0 votes)

Демократи у палаті представників США висунули звинувачення президенту США Дональду Трампу за двома статтями у справі про імпічмент — зловживання владою та перешкоджання роботі Конгресу.

Про це заявив голова юридичного комітету палати представників Джеррі Надлер, повідомляє CNN.
«Зловживання владою є порушенням, яке підпадає під імпічмент, для президента, який використовував владу для отримання неправомірної персональної вигоди і при цьому ігнорував національні інтереси. Саме це президент Трамп зробив, коли вимагав і тиснув на Україну для втручання в наші президентські вибори у 2020 році», — сказав він.

За словами Надлера, інша стаття стосується перешкоджання роботі Конгресу.
«Президент, який вважає, що він стоїть поза підзвітністю, над американськими громадянами та над повноваженнями Конгресу щодо імпічменту, який має на меті захищати від загроз нашим демократичним інституціям, є президентом, який бачить себе поза законом», — додав він.
Як повідомлялося, 5 грудня спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелозі доручила Надлеру підготувати офіційні звинувачення щодо Трампа.
* * *
Президент США Дональд Трамп висловить офіційну реакцію на статті з імпічменту, висунуті проти нього демократичною більшістю в палаті представників, під час розгляду справи в сенаті, який контролюється його однопартійцями.
З такою заявою виступила речниця глави Білого дому Стефані Грішем, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
«Президент відреагує на ці фальшиві звинувачення в сенаті й очікує бути повністю виправданим, оскільки він не зробив нічого поганого», — наголосила офіційний представник американського лідера.
Вона назвала оприлюднені у вівторок статті про імпічмент «безпідставними» та заявила, що це завдає шкоди американському народу. За її словами, американці очікують, що «обрані ними офіційні посадовці працюватимуть від їхнього імені для зміцнення нашої нації».
«Використання демократами телефонної розмови з українським Президентом — зі стенограми, яку сам президент (Трамп. — Ред.) і оприлюднив, — послужило приводом для цієї однопартійної, безпричинної та жалюгідної спроби повалення адміністрації Трампа та результатів виборів 2016 року», — заявила Грішем.
* * *
Президент США Дональд Трамп заявляє, що голова Комітету з розвідки нижньої палати Конгресу США Адам Шифф, який проводив розслідування щодо імпічменту, має відповісти за брехню.
Про це Трамп написав у Twitter.
«Хитрун Шифф, абсолютно корумпований політик, зробив жахливу шахрайську заяву, прочитав її перед Конгресом, сказавши, що ті слова начебто походять від мене. Він попався, був дуже збентежений, але за це шахрайство йому нічого не сталося. Зрештою, йому доведеться відповісти!» — зазначив Трамп.
У вівторок Шифф виступив у Конгресі, процитувавши слова Трампа під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським 25 липня: «Я б хотів просити Вас про послугу».
Шифф наголосив, що «дії Трампа не залишають Конгресу іншого шансу, крім оголошення імпічменту». За словами Шиффа, Трамп не розкаявся «і досі хоче отримати іноземну допомогу для свого переобрання», «його дії підривають виборчий процес».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».