Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 24 Жовтень 2019 21:08

Вибори у країні кленового листя

Rate this item
(0 votes)

21 жовтня 2019 року відбулися чергові парламентські вибори у Канаді. Дискусія під час виборчої кампанії розгорнулася навколо актуальних для канадського політичного порядку денного тем. Насамперед це внутрішньополітичні проблеми, пов’язані з політикою мультикультурності, захисту навколишнього середовища.
Не менш важливим продовженням суто внутрішньополітичних питань є проблематика відносин із США та позиціонування Канади на міжнародній арені. Впродовж останніх п’яти років зазначені проблеми намагалася вирішувати правляча Ліберальна партія на чолі з Джастіном Трюдо.

Причому ця виборча кампанія показала, наскільки просто критикувати урядові досягнення, так би мовити, за формою, а не за змістом.
Зокрема, уряд Трюдо продовжив послідовно проводити політику мультикультурності. Основний акцент було зроблено на інтеграцію до багатонаціонального канадського суспільства вже не лише вихідців з Європи або США, а й з азійських країн, включно з Китаєм та Республікою Корея.
Однак опозиція пригадала Джастіну Трюдо фотографії зі студентських вечірок, на яких він у гримі «афроамериканця». Це стало підставою для його звинувачень у неповазі до етнічних меншин.
Певні досягнення уряд Трюдо має у розв’язанні екологічних проблем. Ідеться не тільки про великі інвестиції у розвиток канадських регіонів, розташованих за Північним колом, а й про інноваційні проекти, пов’язані зі зменшенням викидів у атмосферу, та про розробки екологічно чистих матеріалів.
Але у цьому контексті прем’єр-міністру опозиція пригадала «конфлікт інтересів» щодо консультування Джастіном Трюдо деяких приватних компаній. Справа дійшла до звинувачень у корупції. Так само консерватори критикували уряд Трюдо за поступки президенту США Дональду Трампу у питанні збереження Північноамериканської зони вільної торгівлі.
У підсумку на фініші виборчої кампанії на той час опозиційна Консервативна партія Канади на чолі з Ендрю Широм пішла у невеликий відрив від правлячої Ліберальної партії Джастіна Трюдо.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».