Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:33

Збірна України з футболу перемогла Литву у відборі на ЕВРО-2020

Rate this item
(0 votes)

Футболісти національної збірної України обіграли у суботу, 7 вересня, в гостях команду Литви (3:0) у групі В кваліфікації чемпіонату Європи 2020 року.

Матч на 5-тисячному стадіоні ЛФФ у Вільнюсі пройшов за тотальної переваги підопічних Андрія Шевченка. М’ячі забили Олександр Зінченко (7-а хвилина), Марлос (27) та Руслан Малиновський (62), повідомляє Укрінформ.
Зустріч обслуговували судді з Боснії і Герцеговини. Головний арбітр — Ірфан Пельто, лайнсмени — Сенад Ібрісімбегович та Давор Бельж, четвертий рефері — Драган Петрович.
Це вже шоста перемога українців над литовцями в очному протистоянні національних збірних у 9 матчах. Були також два виграші прибалтійської команди та одна нічия.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу над Литвою (3:0) в матчі 5-го туру відбору на Євро-2020. Про це він розповів в ефірі телеканалу «Футбол 1».
«Результатом задоволений, грою в цілому — теж. Задоволений якістю, контролем м’яча. Було кілька помилок, особливо на початку, яких би хотілося уникати. Але це футбол, і я думаю, поле не зовсім давало можливості зіграти більш упевнено. Звикати до цього поля — потрібен час, а так результат відмінний і гра була хорошою.
Було важливо дуже добре почати. Знайшли на 7-й хвилині швидкий гол, і в процесі самої гри хлопці діяли і розташовувалися правильно. Ми ніколи не відходили від наших принципів ведення гри. За рахунок коротких передач були хороші відкривання, правильні розстановки. Тому виграли цей матч.
За рахунок розуміння, своєї важкої роботи приходимо до такого результату. Сказав перед цією грою, що мені подобається ставлення футболістів, коли вони приїжджають. Їхня уважність на тренуваннях, як вони ставляться до дрібниць. Це дуже важливо, коли футболісти приділяють таку увагу — завжди буде певний прогрес, задоволений ними».
* * *
Півзахисник збірної України Тарас Степаненко прокоментував перемогу над Литвою (3:0) у відборі на Євро-2020, повідомляє Sport Arena.
«Я на таких полях, як у Вільнюсі, грав на початку своєї кар’єри. До них звикнути непросто. Проте вважаю, що ми контролювали гру і заслужено перемогли.
Швидкий гол допоміг Україні? Він допоміг зняти напругу. Коли потрібно обов’язково вигравати, це тисне психологічно. Такий швидкий гол допомагає зняти напругу.
Дебютний гол Марлоса за збірну? Ми привітали його. Сергій Болбат теж дебютував. Ми їх усіх ще привітаємо. Вони — молодці.
Про що говорив Шевченко в перерві? Вніс корективи, вказав на деякі помилки. Коли йшла верхова боротьба, потрібно було враховувати рух м’яча на такому газоні.
Після якого матчу можна подивитися в таблицю і прикинути наші шанси на вихід із групи? У нас ще три гри попереду. Думаю, дійсно після матчів із Литвою можна думати про наші шанси. Йдемо від гри до гри. Дай бог, щоб вийшло вийти заздалегідь із групи», — розповів Степаненко.
* * *
За версією порталу InStat кращим гравцем матчу відбору на Євро-2020 Литва — Україна (0:3) став півзахисник «Аталанти» і збірної України Руслан Малиновський. У нього — 383 бали.
Також до трійки кращих потрапили хавбек Марлос (360 балів) і захисник Віталій Миколенко (306 балів). Гіршим гравцем став нападник Жуніор Мораес (187 балів), який на 65-й хвилині замінив Романа Яремчука.
Автор одного з голів у ворота литовської команди, зокрема, зазначив, що дуже задоволений, що саме його гол допоміг українській команді досягти такого розгромного результату.
«У цьому матчі, перш ніж забити, у мене було кілька спроб, але не зовсім вдалих. На штучному газоні треба було якомога частіше турбувати воротаря суперника здалеку. На такому покритті йому складніше реагувати на відскоки м’яча.
Приховувати не буду, я задоволений, що саме мій гол допоміг досягти великої перемоги над господарями, тим паче що ми порадували злагодженими діями.
Повні трибуни українських уболівальників? У нашому успіху є чимала заслуга фанів. Справді, складалося враження, що ми граємо в рідних стінах. Переконаний, нам удалося віддячити їм за підтримку якісним футболом.
Зрештою, вважаю, що ми повністю контролювали хід подій на полі, діяли із запасом і за потреби могли додати обертів, створивши ще більшу напругу у володіннях литовців. Хоча цього дня на першому плані був результат.
Нам багато що вдавалося в центральній зоні завдяки чітким комбінаціям між лініями, потім м’яч опинявся у наших крайніх захисників, які сміливо йшли вперед, до чого господарі не завжди були готові.
Наразі в нас на черзі спаринг із нігерійцями, тому всі думки — про цей матч. От коли настане час готуватися до другого протистояння з литовцями, тоді й поговоримо про наші шанси більш конкретно», — цитує Малиновського прес-служба УАФ.
* * *
Колишній тренер донецького футбольного клубу «Олімпік» В’ячеслав Шевчук оцінив гру збірної України проти Литви (3:0) в матчі відбору Євро-2020.
В’ячеслав Шевчук, зокрема, відзначив хорошу організацію гри команди та високий рівень кожного гравця.
«Головне — підготовка до матчу і концентрація. Хороша організація гри, чудова структура, високий ігровий рівень кожного гравця. Збірна Литви — це збірна України 10 років тому. Зараз збірна України показує дуже смачний футбол високої європейської якості, використовуючи середній і короткий паси.
У нашій збірній сталась еволюція. Подивіться, скільки молодих гравців впроваджується в стартовий склад. Якщо ми згадаємо, то раніше без Коноплянки або Ярмоленка ми не могли зрозуміти наш атакувальний потенціал. А сьогодні ми бачимо, що є хороші хлопці, які можуть гідно їх замінити», — цитує Шевчука XSPORT.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».