Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 04 Липень 2019 19:58

Підсумки Ле Бурже-2019

Rate this item
(0 votes)

З Фран­ції в Ук­раї­ну по­вер­ну­ла­ся де­ле­га­ція дер­жав­но­го під­при­єм­ства «Ан­то­нов», яка бра­ла участь у Paris Air Show-2019 — між­на­род­но­му авіа­кос­міч­но­му са­ло­ні в Ле Бур­же, що по­бли­зу Па­ри­жа.

Вже у перший день салону в Ле Бурже фахівці «Антонова» — найбільшого підприємства українського авіабудування — провели ділові зустрічі і перемовини з представниками західних компаній.

Обговорювалися перспективи можливої співпраці за програмами щодо регіональних пасажирських літаків із сімейства, яке має позначку «Ан-1Х8» (до нього, зокрема, входять «Ан-148» і «Ан-158»), а також і створюваного нині у ДП «Антонов» військово-транспортного літака «Ан-188».
Однією з основних характерних рис цього літака є короткі відстані розбігу при зльоті й пробігу при посадці (він має прийти на зміну проекту «Ан-70»).
До експозиції «Антонова» завітав і прибулий на цю міжнародну виставку міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
Як розповіли нам у прес-службі «Антонова», міністр повідомив про наміри МВС восени нинішнього року підписати з підприємством контракт на постачання літаків «Ан-178» для потреб Національної гвардії України.
Експозицію «Антонова» відвідали також представники Міністерства оборони Хорватії, які обговорювали з українськими авіабудівниками питання стосовно модернізації й продовження ресурсу двох літаків «Ан-32» хорватських військово-повітряних сил.
Делегацію збройних сил Об’єднаних Арабських Еміратів, яку очолював заступник міністра оборони ОАЕ генерал-майор Абудада Аль Хашімі, фахівці «Антонова» ознайомили з різними сучасними програмами свого підприємства.
Менеджер Хітендра Хірані й професор Сергій Божко — обидва з Інституту аерокосмічних технологій при Університеті Ноттінгема у Великій Британії обговорювали з фахівцями «Антонова» можливості співробітництва за програмою створення електричного літака.
Серед подій третього дня міжнародного салону Paris Air Show-2019 можна відзначити ділову зустріч фахівців українського державного підприємства «Антонов» і компанії PPG Deutschland Sales & Services GmbH із Німеччини.
Під час перемовин ішлося про різні аспекти перспектив співробітництва щодо виконання робіт із засклення кабін літаків та вибору необхідних для цього матеріалів.
Представники німецької компанії ознайомили фахівців «Антонова» зі своїми досягненнями в розвитку сучасних технологій у цій сфері, зокрема — у створенні такого скла нового типу для кабіни пілотів, котре не пропускає ультрафіолетового випромінення, та скла для ілюмінаторів пасажирських літаків, яке здатне самостійно регулювати свою прозорість.
З представниками компанії Liebherr-Aerospace Touluse SAS із французької Тулузи фахівці «Антонова» вели переговори стосовно взаємодії у забезпеченні продовження експлуатації регіональних пасажирських літаків «Ан-158» та можливостей співробітництва за деякими іншими напрямами, що становлять обопільну зацікавленість, і за новими програмами.

Вадим ФЕЛЬДМАН

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».