Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Травень 2019 11:47

Зміна американської дипломатичної вахти в Україні

Rate this item
(0 votes)

Завершився період дипломатичної місії посла США в Україні Марі Йованович. Вона була призначена в Київ ще за президента Барака Обами. Близькі до Дональда Трампа політики звинувачують Йованович у стимулюванні пошуку компрометуючих матеріалів на найближче оточення кандидата від Республіканської партії на президентських виборах 2016 року.

Тоді проти головного радника Трампа Пола Манафорта було використано документи з офісу Партії регіонів, з яких стало зрозуміло, що він не заплатив із цих прибутків податки у США.

Гучний політичний скандал змусив Манафорта залишити посаду керівника виборчої кампанії Трампа. У 2019 році було доведено, що Манафорт не сплатив податків з отриманих за політичні консультації в Україні доларів.
Росія намагається перенести звинувачення щодо «російського сліду» на виборах у США на «український слід». Але навіть гіпотетичне розслідування цієї справи може розтягнутися далеко за листопад 2020 року.
Репутація Джозефа Байдена в очах американських лібералів ґрунтується на повазі до його політичного авторитету та виконання ролі своєрідного «анти-Трампа». Тому навряд чи гіпотетичні «українські компрометуючі матеріали» зіграють свою негативну роль у виборчій кампанії Байдена.
Трамп намагається розширити коло пошуків компромату на зв’язки Байдена також із Китаєм. Навіть якщо допустити таку можливість, гучні скандали можуть відкрити шлях до номінації від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року «темної конячки», яка може за ефектом бумеранга зіграти проти Трампа. Тож далі буде ще цікавіше.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».