Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Липень 2015 19:10

Малайзія представила проект резолюції про трибунал щодо «БО­ЇН­ГА»

Rate this item
(0 votes)

Представники Малайзії в середу розповсюдили проект резолюції Ради Безпеки ООН про скликання міжнародного трибуналу у справі про катастрофу пасажирського «Боїнга МН-17» в небі над Донецькою областю в липні минулого року.
Про це повідомляє AFP.
У документі йдеться про створення трибуналу відповідно до норм сьомої глави Статуту ООН, присвяченої «діям щодо загрози миру, порушень миру й актів агресії». У цій главі згадуються «превентивні або примусові заходи» щодо держави-порушника, в тому числі різного роду санкції.


У проекті резолюції катастрофа пасажирського лайнера називається «загрозою загальному миру і безпеки».
Також у документі підкреслюється, що трибунал під егідою ООН стане «дієвою гарантією незалежного та неупередженого процесу притягнення до відповідальності».
Раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявляв, що трибунал ООН «дає найбільші шанси притягнути до відповідальності винуватців катастрофи».
* * *
Нідерланди виступають за створення міжнародного трибуналу за підтримки ООН для притягнення до відповідальності винуватців катастрофи «Боїнга МН-17».
Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на прес-конференції, повідомляє голландське видання RTL.
«Трибунал дає найбільші шанси притягнути до відповідальності винуватців катастрофи»,— сказав Рютте.
Нідерланди вже повідомили Раді Безпеки ООН про своє бажання щодо започаткування трибуналу. Водночас Рютте не зміг сказати, чи підтримали цю ініціативу у Радбезі ООН.
Як повідомляє видання NOS, міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс заявив, що Нідерланди хочуть розглянути цей варіант до публікації фінального звіту, щоб уникнути будь-яких політичних спекуляцій під час обговорення. Разом із тим, за словами Кундерса, хоча трибунал значно збільшує шанси на притягнення до відповідальності винуватців катастрофи, однак не дає абсолютних гарантій, тому можуть бути розглянуті й інші варіанти.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».