Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Грудень 2014 19:45

Біатлон: «срібло» замість «дерева»

Rate this item
(0 votes)

Українські біатлоністи не гаяли часу в міжсезоння — вже у двох стартових гонках першого етапу Кубка світу в шведському Остерсунді вони показали високі результати. І якщо в змішаній естафеті, яка відкривала сезон, «синьо-жовті» стали четвертими (за це місце іронічно «нагороджують» «дерев’яною» медаллю), то в індивідуальній гонці серед чоловіків Сергій Семенов пропустив уперед лише норвежця Еміля Еґле Свендсена.
Утамувати спрагу біатлонних уболівальників після більш як восьмимісячної перерви організатори змагань в Остерсунді вирішили спершу наймолодшим видом — змішаною естафетою. За відсутності Олени Підгрушної (пішла у декретну відпустку) та Віти Семеренко (у неї травма) в жіночій половині української команди вийшли Наталія Бурдига і Валя Семеренко. У них все більш-менш вдало склалося на дистанції, але на вогневих рубежах (особливо у «стійці») дівчата змусили нервувати вболівальників, використовуючи весь запас додаткових патронів. Тому Валя передала естафету чоловікам з відставанням 33 с, хоч перед другою стрільбою йшла поруч із лідерами.


На відміну від попередніх сезонів, коли на чоловічу команду надій було мало, тепер саме чоловіки підняли команду з сьомого місця майже до п’єдесталу. Дмитро Підручний, так само, як і його попередниці, використав увесь запас додаткових патронів на другій стрільбі, але непогана швидкість дозволила йому піднятися на п’яту сходинку і на кілька секунд скоротити відставання від лідера.
До справи взявся перший номер чоловічої команди Сергій Семенов, який до останньої стрільби підійшов із відставанням лише 15 с від лідерів. Разом із ним стріляли білорус Лядов і американець Бейлі, та Сергій узяв лише один додатковий патрон і вирушив на дистанцію з солідною перевагою перед колишніми конкурентами.
Щоправда, і шансів піднятися вище четвертого місця Семенов уже не мав — на завершальному колі все вирішив фінішний спурт, в якому першим був француз Мартен Фуркад, другим (це визначив лише фотофініш) — норвежець Ларс Ельґе Біркеланд, третім — німець Сімон Шемп.
Але те, чого не вдалося зробити на короткій (всього 7,5 км) дистанції естафети, лідер українців реалізував у 20-кілометровій класичній гонці. Попри традиційно рвучкий вітер Остерсунда, Семенов закрив 19 мішеней із 20, отримавши хвилину до свого часу. Кращий результат мав лише норвежець Свендсен — він серед ста учасників «індивідуалки» став єдиним, хто мав 20 із 20-ти.
Зразкову гонку Еміль Еґле закінчив за 53 хв 25,6 с, українець відстав від нього на 1 хв 17,6 с. Решта конкурентів була або менш влучною (як швед Фредрік Ліндстрем, який із двома промахами відстав на 2 хв 15,1 с), або повільнішою (як бронзовий призер чех Міхал Шлезінґр — 2 хв 8,3 с відставання з такими ж, як у Семенова, результатами стрільби).
Ще після естафети Сергій сказав, що йому більше пасують довгі кола і підйоми в індивідуальній гонці, а не рвучкий темп контактного командного змагання. Про це ж після перемоги підопічного сказав і президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, який назвав Семенова «справжнім трудягою». Відзначив Бринзак і успіх Артема Тищенка, який у другій у кар’єрі гонці Кубка світу з двома промахами фінішував у заліковій зоні — 37-м.
У четвер увечері своєю «індивідуалкою» продовжили змагання жінки, а в суботу й неділю в Остерсунді відбудуться спринти і гонки переслідування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».