Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Вересень 2019 16:34

Гра інтелектуалів

Rate this item
(0 votes)

Уже рік, як в Україні покер офіційно визнано видом спорту. Й наприкінці вересня нас чекає історична подія: вперше в нашій країні пройде чемпіонат Європи зі спортивного покеру — European Nations Cup!

Змагання відбудуться у конгрес-холі київського готелю «Братислава» 24–27 вересня за сприяння Міністерства культури, молоді та спорту України, Міжнародної федерації спортивного покеру та Всеукраїнської федерації спортивного покеру.

До Києва приїдуть 16 найсильніших збірних Європи, які виборюватимуть право стати чемпіоном Старого світу, а також відібратися на світовий Кубок націй, що пройде наприкінці року в Перу. У цих змаганнях хочуть узяти участь команди 40 країн світу.
До речі, національна збірна України вже забезпечила собі місце у світовому фіналі. У березні наша команда вперше у своїй історії зіграла на Кубку націй. У Дубліні українській збірній протистояли досвідчені команди Ірландії, Німеччини, Індії та інших країн, але новачки виявилися майстернішими.
Збірна України чудово відіграла всю турнірну дистанцію та привезла додому чемпіонський трофей. До того ж PokerMacth Pro Ольга Єрмольчева отримала приз MVP-турніру. Вона набрала найбільшу кількість очок серед усіх учасників Кубка!
У спортивному покері відсутня грошова складова, це — рейтингові змагання, вони зараз дуже популярні у світі. Гравці розігрують складні комбінації на планшетах, тож без високого інтелекту не обійтися.
Незважаючи на те що наша команда вже виконала завдання та потрапила у світовий фінал, на турнірі у Києві українці хочуть довести, що перемога у Дубліні була закономірною.
До складу збірної України увійшли топ-гравці країни, які вже неодноразово демонстрували свою майстерність на покерних серіях у всьому світі.
Окрім найкращої покеристки України Ольги Єрмольчевої, за нашу збірну зіграють: володар чемпіонського браслета WSOP Europe Михайло Гутий, фіналіст Головної події серії EPT Артем Кобилінський, чемпіони України різних років Михайло Кедровський (капітан команди), Андрій Момот, Володимир Дрокін і досвідчені турнірні гравці Михайло Кобилінський і Роман Головко.
Тренером команди, як і в переможному Кубку націй у нинішньому березні, буде Дмитро Карпюк.
Гравці нашої збірної впевнені у своїх силах і зроблять усе можливе, аби досягти найвищих результатів у домашньому турнірі.
У матч-покері все вирішують майстерність і вміння гравців. Це — командний турнір, де один за всіх і всі за одного. Тож змагання у Києві будуть по-справжньому спортивними.
У Міністерстві культури, молоді та спорту обіцяють підтримувати розвиток спортивного покеру в Україні. І сподіваються, що проведення чемпіонату Європи з цього виду спорту у Києві сприятиме залученню туристів до нашої країни і розвитку готельного бізнесу. Лише за перші дні вересня номери у готелі «Братислава» вже забронювали більше 70 покерних уболівальників із Великої Британії.

Олена КОСЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».