Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 08 Лютий 2018 20:10

Україна на Олімпіаді-2018. Хто є хто.

Rate this item
(0 votes)

Пред­став­ля­ємо та оці­ню­ємо шан­си на­ших спортс­ме­нів, які ви­сту­па­ти­муть у Пхенч­ха­ні.

33 атлети представлятимуть Україну на XXIІI зимових Олімпійських іграх у корейському Пхенчхані. Саме стільки спортсменів виконали умови кваліфікаційного відбору міжнародних федерацій і увійшли наразі до заявки олімпійської збірної України.
Одразу зауважимо, що це — найменша за кількістю команда в історії виступів України на зимових Олімпіадах. Менше 40 олімпійців у нас було лише на перших зимових Іграх за часів незалежності в 1994 році.

Наші олімпійці змагатимуться у 9 з 15 видів спорту: у біатлоні (11), фігурному катанні (4), санному спорті (6), фрістайлі (3), лижних гонках (4), гірськолижному спорті (2), сноубордингу (1), скелетоні (1) і лижному двоборстві (1).
Нагадаємо, що ХХІІI зимові Олімпійські ігри відбудуться у Пхенчхані з 9-го по 25 лютого 2018 року.

 

630 360 1517578553-1936Бі­ат­лон
Юлія Джи­ма
Нині вона на 16-му місці у загальному заліку Кубка світу. Найкращі результати сезону: 3-є місце в індивідуальній гонці та спринті (Остерсунд), 4-е місце в індивідуальній гонці (Рупольдінг), 6-е місце в гонці переслідування (Гохфільцен).
27-річна Джима — лідер нашої збірної, яка матиме реальні медальні шанси в кожній гонці. Також вона — гарантований учасник естафетної четвірки. На жаль, у січні перехворіла і стан її готовності до Ігор поки що під питанням.
Оле­на Під­груш­на
У загальному заліку Кубка світу на 42-му місці. Найкращі результати сезону: 9-е місце у гонці переслідування (Остерсунд). Зараз лікується від важкої застуди в Києві. Тренери вважають, що в Пхенчхані наш капітан буде запасною. Якщо швидко відновить форму, може побігти естафету.
Ва­лен­ти­на Се­ме­рен­ко
У загальному заліку Кубка світу на 14-му місці. Найкращі результати сезону: 4-е місце в індивідуальній гонці (Остерсунд), 5-е місце в індивідуальній гонці (Рупольдінг), 7-е місце в спринті (Ансі), 11-е місце в мас-старті (Антхольц). У топ-3 за влучністю стрільби. Бігтиме всі можливі гонки, претендент на медаль, основна в естафетній четвірці.
Ві­та Се­ме­рен­ко
У загальному заліку Кубка світу на 10-му місці. Найкращі результати сезону: 3-є місце в спринті (Ансі), 3-є місце в гонці переслідування (Обергоф), 4-е місце в спринті (Гохфільцен), 8-е місце в гонці переслідування (Ансі). Наша головна медальна надія в особистих гонках. Насамперед у спринті і пасьюті. Бігтиме обидві естафети.
Анас­та­сія Мер­ку­ши­на
Залік Кубка світу: 32-е місце. Кращий результат сезону: 12-е місце в мас-старті (Рупольдінг). Володіє унікальною скорострільністю. Отримає шанс в одній з особистих гонок. Поки що саме вона — четвертий учасник нашої естафети, а не Підгрушна.
Іри­на Вар­ви­нець
Залік Кубка світу: 46-е місце. Кращий результат сезону: чемпіонка Європи в спринті та віце-чемпіонка в гонці переслідування. Зараз перебуває у чудовій формі, тому логічно, якщо бігтиме першу гонку в Пхенчхані (спринт 10 лютого).
Сер­гій Се­ме­нов
У загальному заліку Кубка світу на 74-му місці. Найкращий результат сезону: 22-е місце в спринті (Обертіллах). Проводить невдалий сезон. Причина — проблеми зі здоров’ям. Утім, естафету бігтиме точно. В гонках успіхом буде потрапляння в топ-20.
Ар­тем При­ма
У загальному заліку Кубка світу на 40-му місці. Найкращий результат сезону: 5-е місце в спринті на ЧЄ. Бігтиме всі гонки. Топ-20 — його межа. Має стати лідером в естафеті.
Дмит­ро Під­руч­ний
У загальному заліку Кубка світу на 33-му місці. Найкращий результат сезону: 5-е місце в гонці переслідування (Обергоф), 10-е місце в спринті (Обергоф). Перший номер чоловічої збірної. Здатен на великий сюрприз, але навряд чи добереться до медалей. Ще один лідер в естафеті.
Во­ло­ди­мир Сє­ма­ков
Залік Кубка світу: 63-є місце. Найкращий результат сезону: 12-е місце в спринті (Антхольц). Головне завдання — успішно пройти свій етап в естафеті.
Ар­тем Ти­щен­ко
Запасний. Не може подолати кризу, яка триває вже третій рік.

 

47437 1 640x386Фріс­тайл
Олек­сандр Аб­ра­мен­ко (ак­ро­ба­ти­ка)
Найкращий результат сезону: 2-е місце на етапі Кубка світу (Лейк-Плесід). Наш єдиний претендент на медалі не в біатлоні. Остаточно відновився після травми і набрав відмінну форму. Зважаючи на рівень конкуренції, Абраменку мало ідеально стрибати, бажано, аби ще й помилялися суперники.
Оль­га По­люк (ак­ро­ба­ти­ка)
Завдання — пробитися до фіналу. А там уже як пощастить. Ольга — досвідчена спортсменка (це для неї вже третя Олімпіада), тому виправдань на хвилювання не зрозуміємо.
Те­тя­на Пет­ро­ва (мо­гул)
Перша українка в олімпійському могулі (це мікс зі спуску та стрибків). Потрапляння в топ-30 вважатиметься для неї величезним успіхом.

34535Лиж­ні гон­ки
Те­тя­на Ан­ти­мен­ко
Досвідчена 36-річна лижниця. Виступатиме в кількох гонках. Мета — потрапити в топ-40 в особистих гонках.
Ма­ри­на Ан­ци­бор
Ще одна досвідчена спортсменка. Спробує покращити свої результати на двох попередніх Олімпіадах. Наприклад, у спринті.
Олек­сій Кра­сов­ський
Лідер нашої збірної. Точно бігтиме спринт, командний спринт і скіатлон. Топ-30 — межа мрій.
Ан­дрій Ор­лик
Напарник Красовського в командному спринті. Це і буде для нього головний старт у Пхенчхані.

Гір­сько­лиж­ний спорт
Іван Ков­бас­нюк
Виступатиме в п’яти дисциплінах: слаломі, гіганті, супергіганті, швидкісному спуску і комбінації. Спробує хоча б в одному з видів пробитися в топ-30.
Оль­га Книш
Виступатиме в слаломі і гіганті. Головне — просто фінішувати.

Лиж­не дво­бор­ство
Вік­тор Па­січ­ник
Завдання — покращити результат Сочі-2014, де наш двоєборець посів 30-е місце. Чому так скромно? На жаль, за чотири роки в Україні так і не виріс гідний конкурент Віктору.

3dСан­ний спорт
Оле­на Стець­ків (оди­ноч­ка)
Принципове завдання для всіх наших саночників — покращити власні результати минулої Олімпіади. На більше з огляду на рівень нашого інвентарю ми не претендуємо. Скажімо, Олена в Сочі-2014 була 26-ю.
Оле­на Шху­мо­ва (оди­ноч­ка)
Шхумова фінішувала в Сочі 31-ю, хоча мала потрапляти в першу двадцятку.
Ан­дрій Ман­дзій (оди­ноч­ка)
Лідер нашої чоловічої збірної планує посісти місце у топ-30.
Ан­тон Ду­кач (оди­ноч­ка)
Дебютант Олімпіади. Для нього головне — досвід, а не місце.
Ро­ман За­хар­ків — Олек­сандр Обо­лон­чик (двій­ка)
Готові поборотися за топ-20. Також від них залежатиме і успіх нашої команди в естафеті. В цьому виді Україна вперше націлена пробитися у першу десятку.

fdfrСно­убор­динг
Ан­на­ма­рі Дан­ча
Для неї це вже третя Олімпіада. Нещодавно на етапі Кубка світу вона посіла 8-е місце, продемонструвавши чудову готовність до Ігор. У загальному заліку Кубка світу українка 20-а. В Пхенчхані Аннамарі для початку планує подолати кваліфікацію, а там як пощастить.

Ске­ле­тон
Вла­ди­слав Ге­рас­ке­вич
19-річний Гераскевич — перший українець, який виступатиме в скелетоні на Олімпіаді. На етапі Кубку світу він посів високе 15-е місце, а це значить, що в Пхенчхан він їде не просто так. Гераскевич може стати автором одного з приємних сюрпризів на цих Іграх.
Фі­гур­не ка­тан­ня
Олек­сан­дра На­за­ро­ва — Мак­сим Ні­кі­тін (тан­ці на льо­ду)
Головна надія України у цьому виді спорту. В рейтингу вони 20-і, а на нещодавньому чемпіонаті Європи в Москві посіли 11-е місце. В Пхенчхані повинні не опуститися нижче топ-20.
Ан­на Хни­чен­ко­ва (оди­ноч­не ка­тан­ня)
На чемпіонаті Європи показала 23-й результат. На Олімпіаді 23-річній Анні доведеться стрибнути вище голови, аби вийти у фінал (довільну програму).
Яро­слав Па­ні­от (оди­ноч­не ка­тан­ня)
Для 20-річного Паніота ця Олімпіада — можливість набратися досвіду і заявити про себе. Турнірних цілей ніяких не має.

Свя­то­слав ВА­СИ­ЛИК, 
Укр­ін­форм

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».